Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Marek
Zajtra >> Jaroslava

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Zamilovaný človek je nadšený svitaním, pretože sa mu spolu s prebúdzaním vracia jeho láska.

 -- SAINT-EXUPÉRY


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 25. Apr 2024 08:36:17
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Mesto Martin je v nútenej správe

    Martin - Mesto Martin je v nútenej správe Dátum pridania 24.03.2016
    Kategória spravodajstvo

    Ministerstvo financií Slovenskej republiky v stredu 23. marca 2016 zaviedlo v Martine nútenú správu. Mesto má zriadený účet nútenej správy, pričom vyzýva všetkých, ktorí budú realizovať úhrady mestu, aby platili na nový účet - SK53 0900 0000 0051 0865 8958. 

    V meste Martin bola po rokoch boja v kauze nevybudovanej lanovky na Martinské hole zavedená nútená správa. Stalo sa tak potom ako audítori z Úradu vládneho auditu potvrdili, že mesto spĺňa všetky podmienky na vstup do tohto výnimočného režimu. Vďaka nútenej správe bude mesto môcť ochrániť svoje financie pred veriteľmi. „Vstup do nútenej správy je v situácii, v ktorej sa mesto nachádza dobrou správou. Budeme môcť naplniť svoje zmluvné záväzky, ktoré sme nemohli splatiť kvôli zamrazeným účtom a zároveň bude život v meste pokračovať, aj keď v obmedzenej forme. Nútená správa však nie je ani zďaleka konečná stanica. Robíme všetko preto, aby sa situácia, čo najskôr vyriešila a obyvatelia mesta nedoplatili na chyby minulosti,“ zhodnotil primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar.

    Po zavedení  nútenej správy začala nútená správkyňa Jana Tomšíková okamžite realizovať kroky núteného správcu a obratom bol zriadený nový účet mesta. „Počas nútenej správy je zriadený nový účet mesta, kde sú zhromažďované všetky finančné prostriedky mesta a hospodárenie vo všetkých oblastiach bude podliehať súhlasu správkyne. Vyzývame preto tých, ktorí budú realizovať úhrady mestu, aby platili na nový účet -  SK53 0900 0000 0051 0865 8958,“ priblížila výkon nútenej správy prednostka Mestského úradu v Martine Katarína Katinová. Mesto bude naďalej fungovať v obmedzenom režime a prioritne sa sústreďovať na výkon samosprávnych funkcií. „Cieľom nútenej správy je okrem ochrany pred veriteľmi aj stabilizácia hospodárenia obce tak, aby bola schopná splácať svoje záväzky, a teda všetky činnosti, ktoré nie sú nevyhnutné, budú obmedzené,“ dodala prednostka Katarína Katinová. Počas nútenej správy nemôže byť primátorovi, poslancom mestského zastupiteľstva, hlavnému kontrolórovi a ani ostatným zamestnancom vyplatená odmena; mesto nemôže vstupovať do nových finančných záväzkov a žiadne finančné prostriedky nemôžu byť použité bez súhlasu nútenej správkyne. „Je veľmi ťažké odhadnúť dokedy mesto bude v nútenej správe, ale ubezpečujem všetkých Martinčanov, že robíme všetko preto, aby trvala čo najkratšie,“ zdôraznil primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar. 

    Súčasná nútená správa je výsledkom kauzy, ktorá začala v roku 1995, kedy bývalé vedenie mesta Martin malo záujem vybudovať lyžiarske stredisko na Martinských holiach, čo so sebou nieslo povinnosť vložiť svoj majetok do spoločnosti Lyžiarske stredisko Martinské Hole. Nevložilo ho však, pretože ani ďalší akcionári nesplatili svoje vklady. V roku 2002 štatutárni zástupcovia Lyžiarskeho strediska Martinské hole zažalovali mesto Martin a žiadali zaplatiť sumu vopred sľúbeného vkladu. Počas niekoľkoročného trvania sporu pohľadávka narástla na viac ako 8, 6 milióna €. Po neúspešnom mimoriadnom dovolaní generálneho prokurátora v prospech mesta Martin, vlastník pohľadávky prostredníctvom exekútora zablokoval takmer všetky mestské účty. Mesto súčasne požiadalo Ministerstvo financií o zavedenie nútenej správy, ktorej predchádzal vládny audit.

    ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 649