Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Vojtech
Zajtra >> Juraj

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Realista je človek, ktorý má správny odstup od svojich ideálov.

 -- Truman Capote


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 23. Apr 2024 22:08:40
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Spoločným jazykom turistika

    Martin - Spoločným jazykom turistika Dátum pridania 22.07.2005
    Kategória šport

    Na martinskej radnici sa na oddelení kultúry a zahraničných vzťahov už dlhšie pohrávali s myšlienkou zorganizovať pre deti z partnerských miest turistické výlety po vrcholoch Malej a Veľkej Fatry. Hoci táto idea nie je nová, jej realizácia sa podarila až tretí prázdninový týždeň, keď dva mesiace predtým prišlo oznámenie z Visegrádskeho fondu, že podujatie bude podporené sumou 1500,- Euro.

    V dňoch 12. - 17. júla sa v Martine zišli mladí turisti z poľského Kalisza, nemeckej Gothy, maďarskej Békéscsaby a domáci Martinčania. V tomto čase im Turiec otvoril svoju pohostinnú náruč a deti vo veku 11 - 17 rokov spolu so sprievodom dospelých podnikli štyri vrcholové výstupy do našich hôr. Pod vedením skúsených turistických vodcov, Ing. I. Bielika a Ing. V. Povodu vystúpili postupne v stredu na Lysec v Belej, vo štvrtok navštívili Hrad Strečno, Starhrad, Chatu pod Suchým, vystúpili na Suchý a cez Chatu pod Magurou sa vrátili do Martina. V piatok vystúpili na Tlstú v Blatnici, na spiatočnej ceste si pozreli jaskyňu Mažarnú a v sobotu zakončili turistické výlety výstupom na Martinské hole.

    Deťom sa v martinských horách veľmi páčilo o čom svedčia i nasledovné názory:
    Péter Muresán, Békescsaba: V Martine sa mi veľmi páči, vaše hory sú veľmi pekné a rád sa tu niekedy vrátim. Nevadilo, že sme nehovorili vašim jazykom, zahrali sme sa hry, ktoré sa dali hrať i bez slov, a nadviazali sme nové kamarátstva.

    Martin Hempel, Gotha: Je dobré, že sa podarilo zorganizovať takýto projekt, pretože prispeje k zblíženiu ľudí viacerých štátov. Hoci má naša škola družbu o školou v Martine, som tu po prvý krát a musím povedať, že máte peknú prírodu. U nás je v horách príliš veľa ľudí a dosť odpadkov, pokiaľ vaše sú čisté.
    To, že podobné stretnutia mladých ľudí majú zmysel pre nadväzovanie ďalšej budúcej spolupráce, dokazuje i fakt, že počas podujatia boli nadviazané kontakty medzi Poľským turistickým klubom PTTK a Slovenským klubom turistov, konkrétne medzi Adamom Gostyňskim – podpredsedom asociácie turistických sprievodcov v Poľsku a predsedu Klubu turistov v Kaliszi a Vladimírom Povodom, predsedom Klubu slovenských turistov v Martine. Spolupráca bude spočiatku zameraná na výmenu informácií a vzájomných skúseností, neskôr dôjde i k výmene členov a tí tak budú mať možnosť spoznať podmienky na turistiku v Poľsku a na Slovensku.
    Po úspešnej realizácii projektu a veľkej spokojnosti účastníkov už teraz čelili organizátori otázkam, či sa podobný projekt bude organizovať aj na budúci rok. Nuž boli by sme radi, aby sa v Martine opäť po roku stretli turistickí nadšenci z partnerských miest Martina. Na to, či to tak bude, dá však odpoveď až Višegrádsky fond, ktorý by sme opäť chceli požiadať o pridelenie prostriedkov. Keď sa tak stane, môžeme si povedať: „Dovidenia o rok v Martine!“ ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 574