Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Galina
Zajtra >> Florián

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Miera kvality života sa nazýva pohoda ...

 -- Mikropolis


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 03. May 2024 11:55:09
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    NAŠI PÁNI POSLANCI






    2007-12-02 14:52:26

    hla, ozvalo sa svedomie...
    O tých ženách som už počul, že som k nim brutálny, jednu som vyhodil, podotýkam brutálne, len mi tu nechala dieťa. zo začiatku som s toho nemal radosť, no dnes som rád. aj klamáriek je medzi ženami neurekom, ako inak, no to patrí do koloritu kempu. A k čomu ich nútim ? to by ma fakt zaujímalo, možno potom poviem viac.
    Ten grant, sme vybavili preto, lebo sme chceli otepliť kemp, vymeniť okná ktoré boli len pozbíjané s kadečoho.urobiť chodníky. Stálo ma to kopec nervov, lebo grant mal byť daný na jar vo výške 500.000 no dali nám peniaze len na konci leta. Čiže sa nedalo ani stihnúť ich minúť a mal byť grat zúčtovaný. Samozreme je všetko sme si robili sami, penaze išli na len meteriál. Oteplovať sme začali už na jar, no peniaze sme dali svoje, lebo inak sa nedalo. samozrejeme že nadácia chcela faktúry a všetky tie formality presne po termíne platby a všetko ako bolo naplánované.
    Stokrát som olutoval tento humbuk pre nič za nič, preto je mnohokrát lepšie nič nedostať. Všetko sme vyučtovali ako chceli,aj za cenu nezmyslov, ktoré sme nutne museli absolvovať, mnohé faktúry nám nepreplatili, takže sme ani celý grant nevyčerpali.
    Pekne sme zadakovali, a to je všetko.
    To obohatenie mi nie je známe,môžeš nejaký príklad uvieť, čo považuješ za obohatenie sa ?
    Svedomie, moje, lebo všetko čo som mal a mám dávam do tohoto "podniku" takže moje svedomie je v podstate čisté.
    Zaujímalo by ma tvoje svedomie-"svedomie" čo si ty dalo nikedy zo svojeho pre všetkých ???
    Takže ak vystúpiš z virtuálnej anonymity a povieš kto si a čo si pre koho urobil, dávam svoj klobúk k tvojim nohám.
    No zatial sa mi to javí ako prazdne štekanie.



    2007-12-02 14:11:12

    Vies o tom kojenec ze druhy najvacsi moralista- po tebe , pan Diskanec dostal od statu grant pre bezdomovcov ktory vybral z uctu a minul ho na svoje osobne ucely? Nevedel to vydokladovat a aby ho nemusel vratit vyrabali sa doklady so spatnym datumom? Vies ze je brutalny k zenam ktore su v kempe. Ze ich nuti na rozne veci? Moralista

    2007-12-01 22:31:25

    Z mesta počuť hlas o oslave sv. Barbory a sv. Mikuláša, z nás si však urobili hnojivo. Radšej mlčať atolm,si Človek. Taký obyčajný a nič pre mestskú mašinériu neznamenajúci,proste číslo a jeden hlas. Si však človek. Tí jedinci "úspešní" sa už vrátili z Niederlandu späť domov, na pôdu našej matky Fatry,aj keď myšlienkami sú ešte tam, u hostiteľvov z Matry. elemér nepíše, tak nám cestu opíše.

    2007-12-01 16:09:57

    ktosi mi poslal link na film Duch času. stojí to za to si to pozrieť do konca, vlastne o tom hovoríme na tomto fore už dlhšie.Všetko je to len o jednom a tom istom.
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=6257

    2007-11-30 10:53:22

    ja tú kyticu mu dávam aspon obrazne za to gesto bez slov, že pomohol chrite.
    I ked sme pýtali od jedenej cirkvi pozemok na kemp, lebo ich má stovky hektárov, povedali že nedajú lebo pozemky prenajali.
    No aj tak im tie peniaze prajem.

    2007-11-30 00:11:17

    atolm, zajtra má primátor pán Andrej meniny. Dones mu jednu suchú mrazuvzdornú kyticu, nehovorím otep slamy, v sprievode desiatich kempákov. On to ešte nezažil a vy tiež nie. Bernát bol katolík(?),tento AH priznal farbu druhého brehu. Zľavu na skipas samozrejme nevyužiješ, ale keby tak pán urodzený vyrátali percentuálne + - ,koľko dreva by Vám tam pomohlo, možno si poviem, že som ten svoj hlas pri voľbách skutočne nezahodil. A "cti"hodný pán Tlčhuba či ako sa zove ten Ing. mestom odškodnený, predseda predsedov predsedajúcich, ten polienko neprihodí? Nie pod nohy, ale do piecky na ohrev ľudských duší.

    2007-11-29 22:32:25

    to dostatie po nose by ma zaujímalo, no ty lapaj nepovieš vela, alebo len v inotajoch....
    zima je tuhá vidím podla dreva čo sme popálili, treba kúriť o dušu.
    Napadlo ma, že, ako kedysi pomáhali žobrákom ktorých bolo viac ako dnes, no málokedy sa stalo že by zahynuli od hladu a smadu. Boli gazdovia ktorí ich odohnali od svojo prahu,/tak ako dnes/ a museli klopať na mnoho dverí kým ich ktorýsi prichýlil. zvyčajne ich ubytovali na jednu či pár nocí v mastali pri dobytku.
    Dnes som bol v našej maštali kde je žijú naše zieratká a je v nej o máločo chladnejšie ako v chtkách ktoré sú plné ludí. takže dobrá ubytovna, len už je málo maštalí,...
    No treba povedať, že je medzi nimi mnoho lapajov, no aj opačný extrém ktorý to všetko vyvažuje do rovnováhy.
    si asi znechutený kojenec, chápem, no ono sa to utrasie, lebo nebolo tak zle aby nemohlo byť horšie.




    2007-11-29 21:04:13

    Dostal som dnes po nose, nezverejním čo,kde a ako sa udialo. Ak môjmartin môže vymazať moje príspevky, dávam mu týmto verejne svoj osobný súhlas.
    K veci: zima zaskočila úradníkov, bezdomovci ostali na ulici a mrznú. Lávka v Priekope má aj iný "smer", existuke tam človek, ktorý nedá blížnemu svojmu zamrznúť na ulici. Pomoc apoštolom, akú dal verejnosti na známosť jeden pán (zrieknutím sa 1/2 svojich odmien), pokladám za prvý krok. Úradníci pod jeho vedením však stále nechápu, vôbec nie sociálny odbor mesta, myslím iných dobrodincov s otvorenými hlavami. Oni nás predávajú a súčasne si nás aj kupujú. Nezmysel však elemér? Sú však medzi nami, majú obrovskú silu a vplyv, to je nesporné. Slovo má silu, ak má kým byť čítané. Zima udrela....

    2007-11-28 21:02:53

    Skutočne už v pondelok vycestovali poniektorí z mocných nášho mesta do NL kráľovstva, úspešnosť ich dovolenky nám oznámia po svojom návrate. Mená cetujúcich a výška nákladov tejto ctenej reperezentácie sa NE/DO zvieme? Staré praktiky s novým pohľadom. Matra vo Fatre, čo dodať?

    2007-11-26 21:31:26

    kojenec, vrátil si sa do reality, lebo aj oslavy podobného charakteru sú časté, stoja mnoho penazí a neprinášajú nič okrem kratkodobej zábavy určitej skupiny ludí.
    Vo vedlajšej téme si spomenul veterné mlyny, dobrá to téma, hodná zreteľa.
    Keby sme tak peniaze venované športu, chabej kultúre, či iným nepodstatnostiam venovali takej elternetívnej energetike v meste. Napríklad aj vetrným elektrárnam, solárnej energii, geotermálnej energii a iným alternatívam. V europe sa o tom intenzívne hovorí, čosi aj koná, len u nás akoby nič, hovoríme len o výhodnosti teplárenského systému...
    aby som len tak nekecal, tak som si zistil na nete že v kempe si môžeme vybudovať solárnu elektrárničku s výkonom o,5 KW s nákladmi asi 100.000 korún, staneme sa výrobcami elektriky pre seba aj do siete. Stačí využiť jednu strechu chatky, vlatný pracovný potenciál a náklady sú vrátené do dvoch rokov.
    Možno jedna akcia na holiach stála možno viac ako 100.000 korún, nehovorím o tých dalších ktoré boli a zrejme aj budú, ak....
    Táto minielektrárnička ušetrí za 25 rokov prevádzky množstvo energie, či uholného prachu ktorý si elemér, kedysi spomenul, ktorým kúrime a zamorujeme vzduch, vyrabame skleníkové plyny a možno tým zachránime aj to nizozemské královstvo pred utopením.
    Čo takto sa pozrieť na mesto novým pohladom ,týmto smerom???
    rezervy sú všade, možno len v rezervách by sme ohurili kus sveta, či európy.


    2007-11-25 23:27:25

    Len tak očistom by ma zaujímala suma, ktorá bola zaplatená za tú šou, pri otvorení lyžiarskej sezóny 2007/2008 na Martinkách. Nemyslím tie sumy na žranicu a napojenie dobráčikov,oficiálne nevystupujúcich "zaujímavých" postáv, rovnako ani suma pre odvoz celej tej družiny hore-dole, a to po už zrazu naozaj funkčnej a bezpečnej vozovke. Navýšil sa rozpočet o túto akciu, ale kto vlastne všetko platí? Mesto čo predalo Magistrát + Turiec a jeho a.s. zrazu kupuje od Garguláka. Počty primotora, čo vyšli z jeho úst, že 99,9 precent občanov v doline pod Martinkami sú počtami tureckými. Nič proti Turkom a EU.

    2007-11-25 08:50:47

    hej kojenec, to utapajúce sa královstvo už dávno opuštajú jeho obyvatelia, vraj ich je už teraz na slovensku najviac.
    Na ja som tú potopu myslel skôr obrazne, lebo utopenie môže byť vo vode ale aj vo vlastných sr..kách.
    slávny rím tiež v nich utonul a ostal po nom len mrtvy jazyk a hrby skál.
    Sme v tej dobe, či ešte horšej, lebo klamstvo a lož je daleko presvedčivejšie ako pravda samotná.
    Možno nás dedkov to možno až tak nepostihne, len čo čaká naše deti ?

    2007-11-24 23:46:22

    atolm, myslíš že partneti z kráľovstva umiestneného pod hladinou mora prišli do Martina len tak a zľutovali sa na stavom centra Košúty II, keď existuje aj Podháj či Záturčie? 1/1000 dukátov keby dali na kemp, ľuďom by prospeli viacej a vďaka by ostala oveľa dlhšie. Či oni už tušia tú potopu? Aj keď sa podobné nezopakuje, budú prvý utekať z vlastnej plytčiny a preto tu si tvoria zábezpeku.

    2007-11-24 21:18:18

    s tou prvou častou by som ja súhlasil, no dalej mi čosi nesedí. píšeš, že ludia musia uspokojiť svoj hlad po hmotných statkoch a až potom by sa mohli vyvinuť akýsi duchovnejší jedinci. Ja si myslím opak, ak pominú ich túžby po hmotných statkoch, vedlajším produktom tohoto procesu sa stane aj materiálne bohatstvo, lebo zdielanie bohatstva má obrovský dopad aj na meteriu. Duchovná bieda následne vyvoláva aj biedu fyzickú, to je snáť to tvoje pomenovanie -pocit nedostatku. Už sme spmenul, že strach vyvoláva ešte vačší strach, strach s nudze vyvoláva núdzu samotnú. Funguje to aj globálne, lebo strach mocnosi akou je USA vyvoláva strach s agresie, strach s terorizmu, strach s energetického nedostatku a následne sa tento strach premení na násilie.spomenul si ameriku, že tam ludia sú zrelší. ja tam poznám ludí ktorí si myslia opak, no nepochybne aj tam je akési pomile ludí mysliacich, no v demokracii, sú promile len promilami.
    američani sú v podstate jednoduchí ludia, ktorých zaujíma denný job, či iné triviálne veci, preto dostať američanov do vojny je daleko jedoduchšie ako europanov resp. plitici ich skôr zmanipulujú. v europe sú predsa ludia viac postihnutí skusenosťami ako američani ktorí v podstate vojnu na svojom území ani nezažili.
    Ja si myslím, že príklad v amerike nenájdeme, že inšpiráciu pre nové trendy sú tu v strednej europe.
    V amerike nedávno súhlasilo s vojnou v Iraku viac ako 50 percent ludí, dnes ten počet klesol lebo sú zjavné následky. No povedz mi, aká je múdrosť národa, ktorý pošle bojovať vojakov do druhej krajiny ?
    politici túto vojnu obhájili, že je to boj proti terorizmu či niečo podobné, no sám vieš že to nie je pravda, ak len polopravda aj to polopravdivá.
    takže aká je to civilizácia či kultúra ktorá sa vyvýja týmto smerom ?
    Bud si istý elemér, že keby sme sa spoliehali na túto civilizáciu, predajú nás za kilo fazule a to bez mihnutia oka. už niečo podobné sme zažili za prvej republiky.
    Takže ostáva nám využiť túto skúsenosť, a ukázať svetu inú tvár, inú civilizáciu, iné hodnoty, a na to máme aj preto že sme tu kadečo zažili.

    2007-11-24 14:27:54

    Tvoja posledná veta z úvahy je dosť dôležitá. Či považujem tento systém za dobrý....či neparazituje na ľudskosti. Nepovažujem za zmysluplné hodnotiť systém, lebo sa to neda. System je tu a my v nom zijeme a snazime sa ho menit na svoj obraz, alebo sa od neho izolujeme a fakticky ci symbolicky umierame. Tvoj pohlad na system t.j. sucasnu civilizáciu a pre teba mozno naopak - spolocensky rozklad - je pohlad cez tvoju predstavu o tom , ako by sucasny svet videl a hodnotil Jezis. Myslim ze nasa civilizacia neparazituje na
    ludskosti, ale honba obycajnych ludi za hmotnymi statkami je zapricinená vseobecnym pocitom ich nedostatku. preco ludia nemaju stale dost? Lebo su duchovne prazdni - ako by si iste odpovedal. A tak je to dookola. Nasa / slovenska / spolocnost najprv musi uspokojit svoj hlad po statkoch ,majetkoch a az nase deti nebudu brat auta, domy, saty ako motiv do dalsieho zivota, ale svoj osobnostny rozvoj, rodinny zivot a pomoc druhym. A predstav si, ze tato posledna veta najviac charakterizuje 80 % obyvatelov USA, ktore su nam predstavovane ako uzurpatori sveta. V kotomkolvek americkom vidieckom meste v USA by si sa citil lepsie a duchovne spriaznenejsie so svojim okolim ako tu v Martine. Ja mozem verit, ze sa spolocnost vyvija a nasa kultura a civilizacia mi hovori ze sa vyvija spravnym smerom. Takze tu je odpoved na tvoju otazku.

    2007-11-24 11:29:21

    elemér, keby si videl budúcnosť, že sa ti v nejakej slabej chvílke zjaví, nezmenil by si spôsob života ? zvlášť keby nebola moc ružová ?
    keby som toto varovanie nebral vážne, nestaviam si svoju archu, žil by som ako mnohí iní, a dokonca aj lepšie, lebo až taký hlúpy a nešikovný zasa nie som.
    Takže ten zážitok s videním bol silný, dúfam že o tom nepochybuješ.
    To čo prežívam, nie je druhom depresie, na to nemám čas lebo riešenie denných problémov mi na to nedá šancu.
    Keby som stratil kemp, možnmo nájdem silu a postavím druhý no možno jeho zničenie by samočine postavilo desať takých kempov alebo ešte lepších. Takže nejde o nič, lebo je to len materia ktorá nemá velkej ceny. tí ludkovia v nom, si nájdu iný sposob, lebo ten hore pomáha každému bez rozdielu.
    keby mi až tak na tom kempe záležalo, tak by bol už dávno zbúraný, lebo poznáš prirovnanie: čo odmietame stále trvá, alebo o čo sa bojíme, to zákonite stratíme.
    Takže ja sa nebojím o kemp, bojím sa niečoho iného čo je tisíckrát cenejšie.
    Dávam svetu návrhy, ktoré dnes nikto nepočuje, že všetci môžeme byť bohatí, že všetci môžeme zdielať absolutne štastie...
    Tá inštitualizácia kempu je na pohlad pekná, no je to len pozlátko ktoré nás oberie o posledné zbytky slobody. Kto s europskej unie tusí viac, ako povedzme náš primátor ???
    V europskej unii vládnu bohaté krajiny, tí štatisti ako slovensko je len závesom ktorí len naplna počet.
    K to s nich chápe /bohaté krajiny/ o čo dnes ide ? Lebo nutne keby chápali, už robia, no oni len blúznia o nepodstatnostiach.
    takže nutne ked slepý vedie slepého, obaja spadnú do jamy, a žial už sa tak stalo.
    To čo píšeš je napohlad rozumné, o tom nepochybujem, ,mnoho ludí sa s tým stotožnuje. No ja aby som upozornil na svet v ktorom žijeme musím nutne robiť veci nerozumné, lebo ako inak u ludí prebudiť skutočný "rozum" ?
    Aj Ježiš môj učitel, robil veci nerozumné, možno by bol dobrý farizej, ktorý by bol známy vo svojom národe, no on urobil viac ako pre svoj národ, urobil niečo pre celý svet.
    Takže sú veci ktoré nie je možné kúpiť, lebo zradiť sám seba je najvačšou zradou.
    elemér, a ty tento systém považuješ za dobrý, ktorý neparazituje na ludskosti ?




    2007-11-24 09:52:58

    máš pocit zodpovednosti za celý svet, chceš ho zmeniť, naviesť na "správnu" cestu, ukázať mu kde robí chybu, zachrániť ho pred armagedonom...to sú prvky mesiášstva a sebaobetovania sa, také prvky nesie aj to čo a ako robíš. Nie je na tom nič zlé, ale musíš sa často cítiť sám a nepochopený, cítiť sklamanie zo svojho okolia. Z toho aby si neupadol do depresie ťa zachraňuje každodenná práca s ľudmi v kempe a boj o ich prežitie, ktoré ti dávajú okamžitú morálnu a emočnú satisfakciu. Ak by si stratil kemp, ostal by si putujúcim prorokom. Nemyslím že sa musíš báť aj o kemp, bude tu kým tu budeš ty. Ale ak sa podarí "zinštitucionalizovať" ho, vytvoriť mu udržateľný systém financovania a napojíš ho na nadácie a charity existujúce mimo slovenska, zaistíš že tvoje dieťa ťa prežije, pričom myslím že ti nejde o dieťa, ale o ľudí ktorým zachraňuješ existenciu. Preto by to stálo za to - spolupracovať so systémom, ktorý nenávidíš, lebo máš pocit že parazituje na ľudskosti a vedie ľudstvo k záhube.

    2007-11-24 08:36:58

    musím uznať že si trafil klinec po hlavičke v tom nevšímaní, snád si všimne po "potope" ktorá je žial nevyhnutnostou a žial sa na nej intenzívne pracuje už dávno.
    a či si ma nikto všíma či sleduje nie je môj pocit, ale tvoj pocit...
    ja si len riešim seba, aby som si nemusel niečo v budúcnosti vyčítať.
    "Bojujem" s okolitým svetom aby aj iní bojovali proti falošnosti, pokrytectvu, sebectvu a zlu v akejkolvek podobe. Lebo práve tieto vlastnosti rútia svet do záhuby ktorá je len otázkou času.
    Ty chceš obhajovať falošnú radosť ktorá sa na nás rúti s každej strany, ja chcem len poukázať len na to,že je falošná.
    Pravá bude vtedy, ked na tomto svete bude každý štastný a spokojný, iné vnímanie je len prázdnym blúznením.
    vždy boli na svete ludia ktorí videli krok dopredu, je zaujímavé že ich začali vnímať až po...

    2007-11-24 00:50:25

    Musím ti vyslovit uznanie milý atolm. vobec nie je dolezite co si hovoril a ci ta niekto pocuval. Si uprimny clovek. Dufam ze tento svet na teba nenarazi a nezomelie ta. Ak ano,teba nenahradi nik. Patris k martinskemu koloritu.Máš pocit že musíš bojovať s okolitým svetom a že ten svet ťa sleduje a je proti tebe. Ale nie je, svet si ta nevšíma. Tak nech sa ti darí...

    2007-11-22 20:44:17

    ide o to, či tie oči ktoré majú nadej chapať, či možno už chápu sú ochotní isť s kožou na trh. Ak by to ostalo len pri partizánskej vojne, tak to nemá velký význam. Otvorene, adresne či jasné slová sú možné hovoriť len otvorenému prostrediu, lebo otvorenosť sa prenesie do všetkých článkov života v meste a možno aj dalej.
    na tom vystupení som si spomenul na otvorenosť a spontánosť v dobe "nežnej " revolúcie. ludia boli síce diletanti, no úprimnosť tej doby bola nepopieratelná.
    Dnes sa mi na zastupitelstve javila profesionalita či korektné vystupovanie ako zásterka na zakrytie všetkej špiny ktorá trčí s každého rohu.



    2007-11-22 19:52:07

    Zober si atolm ponaučenie, parlament náš mestský nie sú Mojsejovci, program dokážu exkluzívne zmeniť na právo a dodržiavanie zákonov. Oči poslancov, a ktorí to sú už dobre vieš, oči v hlavách vedenia mesta si zažil.

    2007-11-22 19:06:23

    možno že som nepovedal čo som chcel povedať, no povedal som to, čo som povedať mal.
    Nabudúce možno poviem viac ako to bude treba.
    V niktorých očiach som cítil pochopenie, no v niktorých možno aj nenávisť, a niktorí nič nepočuli a tých bolo asi najviac.
    Vlastne o tom tu hovoríme stále na tomto fore.

    2007-11-22 17:49:08

    atolm priateľu, tak si zvládol a osobne spoznal reálnu skutočnosť. Nemám čo dodať. Ak Ťa rozladila prekáračka poslancov o "pasienkoch" na Martinkách nevadí, kto chce rozumel slovám tvojich úst.

    2007-11-17 20:41:39

    to máš divný relax niekoho oklepať. To sa anonymne robí najľahšie. Dobrú chuť.Stav sa, že aj Ty budeš chcieť rok čo rok viac.

    2007-11-17 08:25:42

    Tá plazmová spaľovňa je ďaleko lepší nápad ako ten nápad s holou martinskou, na holi by sa mali pásť jalovice či nosiť lyže na pleci, ako elemér v mladosti a lyžovať nech chodia do Álp, či na množstvo vybudovaných stredísk, ktorých je viac ako lyžiarov. Myslím si, že občania Martina o nič neprídu, ak by to bolo podľa môjho gusta. Lebo koľko občanov martinských chodí lyžovať ? Kto si trúfne odhadnúť to závratné percento ?

    teraz neobhajujem chudobu, elemér, ale prostú väčšinu.

    čiže pohlady môžu byť rozne,.....

    2007-11-17 01:43:07

    Elemer, VZN musia byt verjnosti spristupnene pred ich prijatim, bolo to aj za Bernata, je to zo zakona. Ak sa nemylim aj roZpocet by mal byt zverejneny.Je pravda, ze polatok platime mestu, alemesto si sluzbu objedna u Brantnera. Zmluva konci koncom roku. Uz sa praceje na novej, alebo uz je aj podpisana.Jasne je, ze bude vyhodna pre Brantnera. Malik vYpracuje, Hrnciar podpise.Aj spalovna bude, neboj, uz je po volbach.

    2007-11-16 23:26:55

    Just a just, povedali páni a poplatky zvýšily. Neviem čo je nelegy somoru, myslel si po našom "tú moru"? Ekologická "jama" na smeti je druhoradá, nie je morou vládnucich, máme ten návrh na VZN a Žilinu za "rohom".

    2007-11-16 23:06:07

    no ja na tomto fore relaxujem, neber to ani ty priliš vazne, je to len internetove forum. Nemas dost vaznych veci v realnom zivote? take it easy brother, just relax. nelegy somoru, baratom. Aksa ti tozda hovadenie, tak prosim...stav sa ze Brantner bude pytat rok co rok na odpady viac. teraz 800 sk za tonu, potom vac a vac, kedy mu to konci zmluva???

    2007-11-16 21:54:47

    elemér ty si to napísal,ako fakt, skús si to preveriť, to čo mesto vyberá nedostáva Brantner. Stavme sa , že to tak nebude.Úsmešky si nechaj na horšie časy. Neviem prečo máš zvyk, keď nemáš argumenty tak sa to snažíš zhovadiť ?

    2007-11-16 21:25:00

    Mesto naše šetrnné sa rozhodlo poslať pár z našich poslancov na návštevu do kráľovtva Holandského.Budú tam vraj predvianočne sondovať možnosti na budúcu výstavbu útulkov pre ľudí v našom meste. Dúfam atolm, že aspoň Ty dostaneš od mesta zopár cibuliek ...tulipánov.
    Holanďania samozrejme zaplatia všetko, návšteva je návšteva aj v únii a oni a ani ich deti zatiaľ nelyžujú. Mená poslancov sú tabu, Békeščabajská akcia to potvrdila. Asi som elemér opäť mimo? diania podotýkam.

    2007-11-16 20:30:31

    Andrej Kalnícky to vyrieši rovnako rýchlo ako s Martinskou holou a.s., či PRO Hoľou? Život nám ukazuje riešenia, ja som určitých smetiarov poslal do spaľovne elemér, pamätáš? Atolm ma vytiahne z odpadkov, kto a za koľko vytiahne odtiaľ našich vyvolených neviem. Ak budú stáť na tých Holiach a pozerať sa do tej našej doliny, možno usúdia že je dosť široká pre ich myšlienky.

    2007-11-16 20:15:24

    a možno ešte dôjde na bernatov projekt plazmovej spalovne odpadu...

    2007-11-16 20:07:20

    Vice primátor je fundovaný Branter -man, neboj sa poplatkov. Ak nie si gay, tak vyšetrenie prostaty je zážitok pri ktorom si užiješ. Možno aj kandidátom mesta na EHMK odporučiť takéto preventívne vyšetrenie. Samí chlapci tam sú v komisii, nie? Ak raz Jano zo Žiliny využije našu neschopnosť riešiť preplnenie súčasnej skládky odpadu, potom sa poplatkov nedoplatíme.

    2007-11-16 20:02:43

    je to samozrejme môj názor, koho by to asi mal byť názor, kozy1, pardon didi1. Ale stav sa, že to tak bude!

    2007-11-16 15:26:46

    elemér oznamovacou vetou píšeš, že Brantner bude učtovať viac a viac za spracovanie odpadu. Odkiaľ máš taký údaj, keď to tak bohorovne napíšeš. Keď nemáš argumenty, tak radšej nepíš, alebo napíš, že je to Tvoj názor a nevydávaj to za fakt.

    2007-11-16 13:02:30

    KOjenec , teraz s tebou súhlasím, podla mna dane treba znižovat a nie zvyšovať, Dôchodcom a invalidom sa idú zrušit ulavy, ako som počul a budu platit plnu sadzbu dane za odpad - co je tiez poburujúce. DIDI - je jasne ze dan je prijmom mesta, ale asi tak preco treba zvysit dan za odpad ? Lebo Brantner bude uctovat viac a viac za spracovanie odpadu . takze treba sa pytat ci prijem z dane za odpad sa rovna vydavkom mesta za spracovanie odpadu a ci tieto vydavky resp. ich narast su opodstatnené. Od čoho to píšeš kojenec zase ? Od prostaty?

    2007-11-15 21:32:46

    Možno nám "postihnutým" dajú zľavu na smeti a netreba ani sledovať hlasovanie poslancov MsZ. Poslanci sú odborníci, majú svoje komisie a mestská rada dala prostrednícvom svojho hovorcu na vedomie širokej verejnosti čo a ako sa odhlasuje a tak aj bude. Veď zaplatiť denne korunu a čosi v našej mene za odpad? Ak má niekto početnú rodinu, ktorá nezaplatí tie "smeti", tieto veci hravo vyrieši za nich exekútor. Asi píšem opäť od podstaty.

    2007-11-15 17:22:19

    máš to omýlené elemér tých 650.- nedostane Brantner, ale Mesto Martin

    2007-11-14 23:32:50

    To si kde zobral že Bernát gambloval za svoje?? Si taky naivny?

    2007-11-14 21:01:39

    elemér, konečne sa dožívame toho, čo nebolo za gemblera Bernáta, on hral však za svoje. Očká sa nám otvarajú? To sú len prvé lastovičky, ktoré už žial tohto leta odleteli. Aj na Martinkách varaj už padol...sneh. Viem, že som tu pre Vás len píšuci primitív, ktorý stále len niekoho okiadza. Odstupom času sa aj to povestné šidlo vykľuje z vreca, nie však kešene a ukážu sa kroky "kľuky". Opäť píšem nezmysly, VZN-ká majú inú váhu a tá preváži mestských občanov.


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 791