Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Lesana/Lesia
Zajtra >> Hermína

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Odpovede sú nebezpečným sprievodcom svetom. možu sa javiť ako zmysluplné a ničnevysvetľovať.

 -- zensunnitsky apel, duna 6


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 05. May 2024 02:18:08
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Dni mesta Kalisz

    Martin - Dni mesta Kalisz Dátum pridania 20.06.2007
    Kategória spravodajstvo

    V dňoch 14. – 17. júna 2007 sa uskutočnili v poľskom meste Kalisz Dni mesta. Naše mesto má s Kaliszom podpísanú Zmluvu o partnerstve a spolupráci už od roku 1994. Členmi oficiálnej delegácie, ktorá sa zúčastnila Dní mesta Kalisz za mesto Martin boli – Katarína Katinová, prednostka MsÚ Martin, Zuzana Dobríková , poslankyňa mestského zastupiteľstva v Martine a Imrich Žigo, vedúci oddelenia strategického rozvoja MsÚ.

    V piatok 15. júna sa v rámci dní mesta uskutočnilo slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, počas ktorého primátor Kalisza Janusz Pechrz udelil desiatim Kaliszanom čestné občianstvo a pamätné listy. S pozdravom od primátora a všetkých Martinčanov vystúpila na zastupiteľstve Katarína Katinová, ktorá tiež prítomných informovala o kandidatúre mesta Martin na Európske hlavné mesto kultúry v roku 2013 a požiadala predstaviteľov Kalisza o podporu. V rámci programu dní mesta sa uskutočnil aj medzinárodný workshop pod názvom „Európske programy podpory“, počas ktorého boli odprezentované možnosti čerpania finančných zdrojov z fondov EÚ v novom programovacom období 2007 – 2013. Na tomto workshope sa uskutočnili aj prezentácie partnerských miest Kalisza – Heerhugowaard, Hamm, Preston a Erfurt. Za mesto Martin vystúpil Imrich Žigo, vedúci oddelenia strategického rozvoja MsÚ, ktorý vo svojej prezentácii zhrnul doterajšiu spoluprácu oboch partnerských miest a informoval o možnostiach spolupráce pri ďalších spoločných projektoch v oblasti kultúry, vzdelávania či výmenných pobytov mládeže. Spomenul tiež projekty „Jantárová cesta“ a „Medzinárodný folklórny festival 2008 v Martine“, na príprave ktorých sa už pracuje.

    Cestu do Kalisza využili zástupcovia mesta Martin aj na zastávku v meste Bielsko-Biala, kde sa uskutočnilo pracovné stretnutie s riaditeľom Nadácie na rozvoj mesta Bielsko-Biala Leszkom Wasiakom. Rokovanie bolo zamerané na pokračovanie realizácie projektu „Zastávka Euroregión Beskydy“, ktorého hlavným cieľom je vlakové spojenie miest Martin a Bielsko-Biala. Leszek Wasiak informoval o prísľube slovenských aj poľských železníc spojazdniť víkendovú prevádzku tohto vlakového spojenia už od septembra 2007. Predmetom rokovania bol aj spoločný postup pri získavaní finančných prostriedkov z fondov EÚ na skultúrnenie železničných staníc a verejných priestranstiev na tejto trase a dohodnutá bola spoločná mediálna podpora celého projektu.

    Fotogaléria ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 735