Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Anastázia
Zajtra >>
Sviatok práce

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Represívne zákony obvykle posilňujú to, čo majú zakazovať. aspekt, na ktorom si všetky právnické procesie vybudovali svoje živobytie.

 -- benegesseritsky kodex, duna 6


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 30. Apr 2024 06:04:54
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Pravidelná tlačovka

    Martin - Pravidelná tlačovka Dátum pridania 10.01.2005
    Kategória zo života
    V pondelok, 10.01.2005 sa uskutočnila prvá tohtoročná tlačová beseda primátora. Hosťom besedy bol Ing. Ján Tvarožný, riaditeľ novo vzniknutej neziskovej organizácie Matra, ktorá sa od nového roku stala správcom mestských nájomných bytov.

    Prvým bodom tlačovky bola výstavba nového spoločensko -obchodného centra TULIP.

    Toto centrum by malo vyrásť v priebehu nasledujúcich 15 mesiacov neďaleko súčasných hypermarektov, avšak za riekou Turiec. Investorom budú firmy HBN spol. s.r.o. a Runica Slovakia s.r.o. a cieľom centra bude spojiť obchod, podnikanie, nákupy, kultúru a šport do jedného miesta.

    Po TULIPe nasledovala diskusia o plánovaných investičných akciách v r.2005, na ktoré si chce vziať radnica úver vo výške 53miliónov Sk. O jeho investovaní rozhodli poslanci MsZ na poslednom zasadnutí r.2004. Peniaze budú využité najmä na tieto investície :
    spolufinancovanie výstavby Martinského inkubátora a takiež spolufinancovanie zateplenia 5základných škôl v Martine (Ul. Dubčeka, Ul. jahodnícka, Ul. Jozefa Kronera (bývalá Čapajevova), Ul. Dolinského a Ul. Hurbanova), výstavbu okružných križovatiek, záchranné práce mostu Červenej armády a rekonštrukciu Ul. Korunovo.

    Ďalej primátor novinárom oznámil, že na 26.01.2005 zvolal do Martina Stretnutie slovenskej delegácie pri Kongrese miestnych a regionálnych samospráv Európy (CLRAE). S.Bernát je vedúcim tejto 10člennej delegácie.

    CLRAE vytvorila Rada Európy v r. 1994 ako svoj konzultačný orgán, ktorý nahradil dovtedajšiu Stálu konferenciu miestnych a regionálnych samospráv Európy. Ako Kongres sám seba nazýva, je hlasom európskych miest a regiónov a predstavuje fórum, kde môžu ich volení predstavitelia diskutovať o problémoch, podeliť sa o svoje skúsenosti a oboznámiť vlády so svojimi názormi.

    Na programe stretnutia slovenskej delegácie bude organizačné zabezpečenie kolokvia o regionalizácii na Slovensku, ktoré sa v Trenčíne uskutoční v máji, diskusia o rôznych dôležitých dokumentoch Rady Európy ale aj spôsob účasti na plenárnych zasadnutiach CLRAE v tomto roku.

    V závere sme novinárov informovali o vzniku knižnice pre pedagógov základných škôl a školských zariadení. Zriadil ju vo svojej budove martinský Mestský úrad a ponúka takmer 1400 kníh a časopisov, takmer 600 záverečných prác a vyše 1200 metodických listov.

    Druhá časť tlačovky sa už niesla v znamení bytovej politiky a vzniku Matry. Novinárov zaujímali najmä jej najbližšie plány - potenciálna výstavba bytov a potenciálne lokality, spôsoby vymáhania dlhov od neplatičov a vôbec celkový spôsob fungovania Matry, keďže jej založenie je slovenským pilotným projektom.
    ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 705