Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Anastázia
Zajtra >>
Sviatok práce

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
V láske sme nespravodlivý, lebo pokladáme toho druhého za dokonalého.

 -- JEAN PAUL


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 30. Apr 2024 09:09:15
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Čo sa občanovi nepáči?

    Martin - Čo sa občanovi nepáči? Dátum pridania 18.01.2005
    Kategória spravodajstvo
    Dňa 17.januára 2005 sa podvečer uskutočnilo v zasadačke martinského MsU v poradí druhé stretnutie primátora s občanmi mesta.

    Prvé stretnutie sa konalo koncom októbra minulého roka a začalo tradíciu pravidelných spoločných stretnutí – diskusných fór, kde sa občania môžu pýtať na to, čo ich najviac zaujíma v súvislosti s chodom mesta.

    Na stretnutie prišiel aj Ing. Ján Tvarožný – riaditeľ novovzniknutej organizácie MATRA, ktorá od 01.01.2005 spravuje mestské nájomné byty.

    V prvej časti stretnutia (zhruba 2hodiny) sa teda hovorilo o bytovej situácii. Ľudí, ktorí bývajú v nájomných bytoch, zaujímala najmä skutočnosť, že je od nich požadované nájomné na dva mesiace vopred (čo je istým spôsobom ochrana Matry pred neplatením). Taktiež ich zaujímalo, ako sa bude nová organizácia chrániť pred dlhodobými neplatičmi a ako bude voči nim postupovať. Ľudí zaujímala aj situácia v bytovkách, ktoré sú husto osídlené Rómami – A.Pietra, Ruppeldtova. Rómovia vykrádajú okolité záhrady, garáže a devastujú okolie - občania požadovali v týchto častiach mesta od mestskej polície zvýšenú ochranu. Ing. Tvarožný s primátorom hovorili o plánovanej výstavbe ďalších bytov na Bambuskách, na čo radnica požiadala o podporu aj štát.

    V druhej časti stretnutia sa už hovorilo o rôznych problémoch, ktoré obyvateľov nášho mesta trápia. Ich pripomienky, podnety a sťažnosti sa týkali najmä : činnosti mestskej polície, rekonštrukcie komunikácií, ochrany verejných priestranstiev pred znečisťovaním psami a nedostatočnej práce poslancov mestského zastupiteľstva.

    V súvislosti s činnosťou mestskej polície občania kritizovali najmä : nepostihovanie sprejerov, slabú kontrolu cyklistov na pešej zóne, slabá kontrola pohostinstiev a prevádzkovateľov nočných podnikov po záverečnej dobe, čím dochádza k rušeniu nočného kľudu, nepostihovanie majiteľov psov, ktorí ich výkaly neodhadzujú do kontajnerov a zápach tak znepríjemňuje život obyvateľom.

    Bola kritizovaná aj skutočnosť, že sa v rozpočte mesta už niekoľko krát nenašla suma na zakúpenie tzv. kamerového systému, ktorý by zlepšil kontrolu niektorých oblastí a objektov.

    V súvislosti s činnosťou poslancov mestského zastupiteľstva bola kritizovaná ich slabá komunikácia s voličmi (neorganizujú verejné schôdze) a niektoré vystúpenia počas zasadnutia mestského zastupiteľstva.

    Obyvatelia mesta dali veľa podnetov aj na zlepšenie činnosti mestského úradu napríklad aj v týchto oblastiach :
    - lepšia separácia odpadu
    - rekonštrukcia ulíc, komunikácií a zastávok MHD
    - zlepšiť starostlivosť o zeleň nielen v centre mesta
    - oprava verejného osvetlenia (a rozhlasu v Priekope)
    - zníženie / obmedzenie povolenej rýchlosti v určitých úsekoch mesta
    - dokončenie cyklotrás
    - zriadenie špeciálnych plôch len pre „venčenie“ psov a iné.

    Záver štvorhodinového stretnutia patril diskusii o premenovaní Ulice osloboditeľv na Ulicu M.R. Štefánika a zmenách niektorých dokladov, ktoré v tejto súvislosti musia občania urobiť.

    Podnetov a sťažností občanov je veľa, každý z nich má iné priority a len ťažko sa v prípade „neúspechu“ zmieria s argumentom, že mestský rozpočet má svoje hranice a že niektoré opatrenia sú finančne nezvládnuteľné. Zamestnanci mestského úradu sa však budú zaoberať týmito podnetmi a o tom, čo sa v konkrétnych prípadoch urobilo, budeme občanov informovať na najbližšom stretnutí....






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 658