Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Lesana/Lesia
Zajtra >> Hermína

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Zamilovaný človek je nadšený svitaním, pretože sa mu spolu s prebúdzaním vracia jeho láska.

 -- SAINT-EXUPÉRY


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 05. May 2024 15:10:26
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Záverečná konferencia "Neziskový bytový sektor v SR" v projekte Matra

    Martin - Záverečná konferencia "Neziskový bytový sektor v SR" v projekte Matra Dátum pridania 14.03.2005
    Kategória spravodajstvo
    Dňa 10.marca 2005 sa v zasadačke Mestského úradu v Martine uskutočnila medzinárodná konferencia, ktorá sa venovala problematike neziskového bytového sektoru na Slovensku, špeciálne projektu „MATRA“, ktorý v rokoch 2003 – 2005 prebiehal v Martine. Konferenciu otvoril J.E. Laurent L. Stokvis, veľvyslanec Holandského kráľovstva v Slovenskej republike. Hlavným cieľom konferencie bolo prezentovať výsledky končiaceho projektu.

    Mesto Martin sa v roku 2003 sa prihlásilo a bolo vybraté do projektu v rámci grantového programu holandskej vlády MATRA na realizáciu projektu č. SK004101 – Neziskový bytový sektor v Slovenskej republike. Ide o projekt v ktorom holandská strana ponúka transfer svojho know-how na základe ktorého sa v Holandsku spravujú obecné byty. Správu vykonáva nezisková organizácia, ktorá všetok svoj zisk investuje do výstavby nových bytov.

    Dňa 03. 12.2004 bola v bratislavskom hoteli Danube slávnostne podpísaná dohoda o spolupráci medzi mestom Martin, novovzniknutou neziskovou bytovou organizáciou Matra a holandskými partnermi - mestom Hoogeveen a neziskovou bytovou organizáciou Woonconcept. V tejto zmluve sa Holanďania zaväzujú podporovať a pomáhať slovenským partnerom pri výstavbe a prevádzke nájomných bytov pre nižšie príjmové skupiny obyvateľstva.

    Ako formy pomoci boli dohodnuté tieto spôsoby : školenia zamestnancov Matra, priama poradenská činnosť holandských expertov v Martine, poskytnutie know-how vo forme pracovných postupov, metód a pod.

    Ďalší zmluvný partner, Holandský medzinárodný záručný bytový fond (DIGH), je ochotný poskytnúť záruky na bytové úvery potrebné pre novú výstavbu a rekonštrukciu bytového fondu, ktorú bude zabezpečovať martinská Matra.

    Mestské zastupiteľstvo v Martine dalo zelenú koncom leta 2004 vzniku neziskovej bytovej organizácii Matra. Hlavným dôvodom bol nedostatok cenovo prístupných nájomných bytov pre nižšie príjmové skupiny obyvateľstva ako aj skutočnosť, že zoznam čakateľov na takéto byty sa stále zväčšuje.

    Zriadenie neziskovej bytovej organizácie pripravila skupina slovenských a holandských odborníkov. Ich pracovné aktivity boli financované z Programu sociálnej transformácie pre Strednú a Východnú Európu (Matra) z finančných zdrojov Holandského ministerstva zahraničných vecí.

    Na záverečnej konferencii o projekte vystúpili zástupcovia Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja, Slovenskej technickej univerzity, ako aj pracovníci Mestského úradu v Martine, ktorý projekt zabezpečovali.
    ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 791