Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Hermína
Zajtra >> Monika/Róbert

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Od tej chvíle, čo milujeme, nevidí ani ten najmúdrejší muž nijakú vec tak, ako naozaj vyzerá.

 -- STENDHAL


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 06. May 2024 05:17:14
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Dni mesta Martin

    Martin - Dni mesta Martin Dátum pridania 10.05.2005
    Kategória spravodajstvo

    V dňoch 6. až 8.mája sa za účasti našich partnerských a spriatelených miest uskutočnili Dni mesta. Oficiálny program sa začal ich spoločným stretnutím v piatok, 6.mája o 11.hod u primátora. Popoludní sme si všetci spoločne slávnostným zasadnutím a položením kytíc kvetov k vojenským pamätníkom na Severe a v Priekope pripomenuli 60.výročie skončenia II. svetovej vojny, ktorú zorganizovalo mesto v spolupráci s SZPB.

    Krátko po 15.hod sa začal program aj pre verejnosť na Divadelnom námestí. Rôzne martinské i mimo martinské hudobné a tanečné skupiny sa striedali na námestí a vytvárali aj napriek chladnému počasiu výbornú atmosféru. Medzi vystupujúcimi ste mali možnosť teda vidieť rôzne tance - aerobic, disko, moderné, country, hip-hop, brejkdenc ale aj mystické írske a orientálne tance. Záujem nesporne vzbudila aj produkcia historickej skupiny Lokus, ktorá na námestí predviedla upálenie bosorky, skalpovanie či mučenie. Z hudobných skupín určite návštevníci spoznali INOVAŤ, JADU, SARKAZMU, REBRO, FLAMENCO KLAN no a absolútnou bombou bolo pre mnohých zrejme vystúpenie Martiny Šindlerovej, Sama Tomečka a po nich Desmodu s hosťujúcou Zuzanou Smatanovou.

    Aj napriek stále klesajúcej teplomerovej ortuti dojem leta vytvorila pred polnocou ohňová šou skupiny Diadém a ich orientálne brušné tanečnice.

    Počas tohto popoludnia mali naši hostia zo zahraničia okrem voľného programu na námestí naplánované aj rôzne stretnutia - napríklad starosta Báčšskeho Petrovca so svojim sprievodom navštívil Maticu slovenskú, delegácia z Békéscsaby sa stretla s novovznikuntým Maďarským klubom v Martine, Jičínčania si išli uctiť pamiatku T.G. Masaryka na Bystričku atď.

    Všetci spoločne sa však o 17.hod zúčastnili na vernisáži fotografií maďarského potápača Isztvána Juhásza.

    V sobotu sa oslavy presunuli do Skanzenu. Už pred vstup do Jahodníckych hájov nainštalovala vojenská jednotka VÚ 2370 expozíciu vojenskej bojovej techniky, ktorá zaujala najmä najmenších návštevníkov. V areáli Skanzemu predviedli medzi 11.hod a 13.hod členovia skupiny JAWA KLUB ukážky oslobodzovacích bojov. Súčasťou ich prezentácie bola aj výstava historických automobilov a motocyklov. Popoludnie už patrilo ľudovým súborom Turiec, Fatran a Hradisko.

    Aj napriek občasným prehánkam prístupovú cestičku lemovali stánky ľudových remeselníkov a niektorí z nich svoje zručnosti predvádzali aj naživo - sklár, tkáčka, drotár, pernikárka.

    S našimi hosťami sme sa rozlúčili v Divadle divadelným pásmom, v ktorom svoje hudobné, tanečné či piesňové pozdravy do jednotlivých partnerských miest poslalo viac ako 100 účinkujúcich.

    ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 711