Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Ingrida

Deň víťazstva nad fašizmom
Zajtra >> Roland

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Láska je tá, ktorá ostáva stále - či jej všetko dávame alebo všetko odriekame.

 -- GOETHE


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 08. May 2024 00:10:05
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Pravidelná tlačová beseda

    Martin - Pravidelná tlačová beseda Dátum pridania 03.10.2005
    Kategória spravodajstvo

    Dňa 3.októbra 2005 popoludní sa primátor opäť stretol na tlačovej besede s novinármi.

    V úvode ich informoval o blížiacich sa oslavách 15.výročia partnerstva medzi Martinom a holandským Hoogeveenom, ktoré sa uskutočnia počas tretieho októbrového týždňa. Delegáciu z Martina tvorí vyše 130 ľudí z rôznych sfér života – okrem vedenia mesta, zástupcov MsU a poslancov MsZ ju tvoria aj športovci, umelci, zástupcovia Hospice, Cantica, tanečníci zo súboru Aknela a Ars Dynasty, sokoliari, Správa Národného parku Malá Fatra, členovia Fotoklubu K.Plicku, ľudoví remeselníci, skauti a iní. Počas osláv sa uskutočnia aj rôzne pracovné rokovania. V Hoogeveene budú mať aj výstavu obrazov naši umelci K. Šubjaková a I. Remeníková. Súčasťou osláv je folklórny trh, verejné vystúpenia na pešej zóne, športové zápolenia a ekumenická bohoslužba.

    Druhou témou bola rekonštrukcia Partizánskeho cintorína, ktorá sa začala minulý týždeň a potrvá do konca novembra 2005. Potrebných 2,5 milióna Sk nám poskytlo na sanáciu svahu Ministerstvo vnútra, SR ako ústredný orgán štátnej správy pre vojnové hroby. Hlavným problém cintorína je geologická nestabilita svahu, ktorú možno vidieť napr. na deformácii časti medzi reliéfom a vrchným múrikom nad svahom, na poklese východného okraju najvyššie položeného chodníka, na poklese niektorých častí povrch cintorína a podstavca sochy Partizána alebo na lokálnych zosuvoch pôdy, o ktorých si laik myslí, že je to len prirodzene vlnitý terén. Stabilita svahu sa zabezpečí jeho zaklincovaním.

    Ďalšou zaujímavou informáciou pre novinárov bol zdravotnícky projekt, ktorý prostredníctvom Americkej medzinárodnej zdravotníckej aliancie (AIHA) realizovali v rokoch 1997-99 v mestách Cleveland, Banská Bystrica a Martin. Americká agentúra pre medzinárodný rozvoj (USAID), ktorá projekt financovala, nedávno vytvorila hodnotiaci tím ľudí, ktorí v týchto dňoch navštívia bývalých partnerov v niektorých štátoch a pohovoria o možnostiach ďalšieho rozvoja tohto projektu.

    Poslednou nami ponúknutou informáciou bola novinka Kultúrneho centra - internetové výstavy, ktoré si zaneprázdnení milovníci kultúry môžu pozrieť na ich stránke - www.kulturnecentrum.sk . Hlavnou myšlienkou, pri tvorbe tohto projektu bolo prepojiť v netradičnej podobe dva svety komunikácie - umenie a internet.
    Kultúrne centrum zároveň všetkých pozvalo na vernisáž výstavy Fotoklubu Karola Plicku : Martinská fotografia 2005, ktorá sa uskutoční 7.októbra 2005 o 17.hod v priestoroch Kultúrneho centra na Hviezdoslavovej 5.
    ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 701