Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Jarmila
Zajtra >> Lea

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Všetko v živote je vecou miery

 -- anonym


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 28. Apr 2024 11:21:54
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Záverečný workshop medzinárodného Benchlearningového projektu sa uskutočnil v Martine

    Martin - Záverečný workshop medzinárodného Benchlearningového projektu sa uskutočnil v Martine Dátum pridania 12.01.2006
    Kategória spravodajstvo

    Na Mestskom úrade v Martine sa dňa 10. januára 2006 uskutočnil záverečný workshop medzinárodného Benchlearningového projektu podľa modelu CAF. Mestský úrad v Martine ako líder zavádzania systémov manažérstva kvality na Slovensku v oblasti verejnej správy sa v marci 2005 zapojil do Benchlearningového regionálneho projektu, ktorý na Slovensku koordinuje Úrad pre štátnu službu.

    Projekt spočíva v spojení partnerov z Maďarska, Rakúska, Českej republiky a Slovenska za účelom porovnávania si výsledkov podľa medzinárodného modelu CAF. Pre Mestský úrad v Martine sú to Mestské úrady vo Vsetíne (Česká republika) a Šoproni (Maďarsko), ktoré majú taktiež certifikované systémy manažérstva kvality podľa noriem ISO 9001 a ISO 14001 a sú držiteľmi mnohých ocenení vo svojich krajinách.

     


    Model CAF (Common Assessment Framework) je výsledkom spolupráce pri riadení kvality medzi orgánmi štátnej a verejnej správy v krajinách Európskej únie. Bol vyvinutý na základe analýz vykonaných Európskou nadáciou pre manažérstvo kvality, Akadémiou Speyer v Nemecku a Európskym inštitútom pre verejnú správu v Maastrichte. Predstavuje spoločný systém hodnotenia kvality nielen v organizáciách štátnej správy, ale aj v organizáciách územnej samosprávy. Inšpirovaný bol modelom EFQM (na základe ktorého Mestský úrad v Martine získal Národnú cenu SR za kvalitu 2004), je však jednoduchší, vhodný predovšetkým na získanie spoľahlivého obrazu o tom, ako efektívne organizácia verejnej správy funguje. Zjednodušene môžeme povedať, že je to nástroj na rozvoj kvality s cieľom riešiť konkrétne úlohy v prospech občana – klienta.

    Model CAF je nástroj na samohodnotenie, ktorý pozostáva z 9 kritérií a ďalších subkritérií smerujúcich k formulácii námetov na trvalé zlepšovanie. V rámci každého kritéria sa vykonáva vyhodnotenie silných stránok organizácie, resp. oblastí v ktorých je potrebné a možné zlepšovanie. Spomínaných 9 kritérií je rozdelených na päť predpokladových – Vodcovstvo, Manažérstvo ľudských zdrojov, Stratégia a plánovanie, Partnerstvá a zdroje a Manažérstvo procesu a zmeny. A na štyri výsledkové – Výsledky vo vzťahu k zamestnancom, klientom/občanom, spoločnosti a Kľúčové výsledky výkonnosti. Kritériá sa ďalej členia na subkritériá a v rámci nich model kladie množstvo otázok na prácu úradu. Pýta sa či organizácia vykonáva to, či ono v prospech občana alebo svojho zamestnanca, alebo v prospech celej spoločnosti. Jednotlivé kritériá a subkritériá zo Samohodnotiacej správy sú potom bodované a výsledky konfrontované zo skutočnosťou a porovnávané s inými partnermi. Predmetom posledného rokovania pracovnej skupiny bolo kritérium 5 – Procesy.
    Celý projekt bude ukončený na záverečnej konferencii v marci v Budapešti, kde budú prezentované výsledky za všetky pracovné skupiny – samospráva, vyššie územné celky ako aj štátne úrady a ministerstvá. ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 638