Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Galina
Zajtra >> Florián

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Keby na zemi vládla láska, nepotrebovali by sme žiadne zákony.

 -- ARISTOTELES


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Testovacia vyzva - Predmet obstaravania
Začiatok aukcie
01.01.2012 09:00:00
Koniec aukcie
03.11.2025 09:55:00
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 03. May 2024 12:21:21
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Mesto Martin

    Vernisáž výstavy fotografií zo života partnerských Zdravých miest Višegradskej štvorky v Békéscsabe

    Martin - Vernisáž výstavy fotografií zo života partnerských Zdravých miest Višegradskej štvorky v Békéscsabe Dátum pridania 20.06.2006
    Kategória kultúra

    Dňa 6.6 2006 sa delegácia Mesta Martin v zložení primátor mesta Martin Ing.Stanislav Bernát, prednosta Mestského úradu Martin Ing,Miroslav Vereš, vedúca odboru sociálnej starostlivosti a zdravotníctva a výkonná riaditeľka Asociácie Zdravých miest Slovenska Mgr. Kristína Čuboňová a referentka pre kanceláriu Zdravé mesto Martin Ing. Dana Žigová, zúčastnili v partnerskej Békéscsabe otvorenia putovnej výstavy fotografií zo života partnerských Zdravých miest Višegradskej štvorky.

    Vernisáž výstavy sa konala v priestoroch obchodného Csaba centra v malebnej Békéscsabe za prítomnosti viceprimátora mesta a koordinátora projektu Zdravé mesto Békéscsaba a hostí najmä z prostredia slovenskej menšiny žijúcej v tomto meste, ktorej tu žije požehnane, až okolo 18 tisíc občanov, síce maďarskej národnosti, ale srdcom slovenskej.

    Fotografie prezentované na výstave zobrazujú bežný kultúrno-spoločenský život v mestách Višegradskej štvorky, historické pamiatky týchto miest a tiež športovo-zdravotné akcie, ktoré sa v týchto mestách organizujú pravidelne každý rok.
    Okrem vernisáže výstavy, našu delegáciu prijal aj generálny konzul Slovenska, žijúci a pracujúci na konzuláte v Békéscsabe.
    Výstava sa už uskutočnila v mestách Skoczów v Poľsku, Karviná v Českej republike a v Martine. Od podpísania Dohody o vzájomnej spolupráci partnerských Zdravých miest Višegradskej štvorky 25.5.2004 v maďarskom Višegrade sa uskutočnilo množstvo pracovno-priateľských stretnutí predstaviteľov týchto miest, kde sa načrtli možnosti ďalšej spolupráce v oblasti kultúry, športu a ochrany zdravia a pripravili sa námety na zorganizovanie rôznych spoločných podujatí.

    Cieľom našej návštevy bolo nielen byť fyzicky pri otvorení poslednej etapy spomínanej výstavy, ale hlavne vymeniť si spoločné skúseností pri organizovaní akcií podporujúcich zdravie občanov a pozdvihujúcich kultúrno-spoločenský život v našich mestách. Dohodli sa možnosti organizovania spoločných akcií tento a budúci rok ako napríklad účasť Martinskej dychovej hudby Turčianka na známom festivale Zenit v Békéscsabe, zorganizovanie medzinárodnej konferencie Zdravých miest V4 tu v Martine, či účasť našich športovcov, umelcov, či rôzne nadaných, alebo naopak handicapovaných detí na podujatiach organizovaných v partnerských mestách.

    Návšteva v Békéscsabe v nás zanechala pekný dojem a priniesla aj možnosti ďalšej spolupráce medzi našimi mestami. ...






    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 843