Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Galina
Zajtra >> Florián

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Žiarlivosť sa pozerá cez okuliare, ktoré robia z trpaslíkov obrov a z podozrenia pravdu.

 -- CERVANTES


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 03. May 2024 05:53:24
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    VEREJNÉ FÓRUM NA MOJOM MARTINE






    2007-11-05 19:14:58

    Chlapci z kempu / atolm, kojenec../ vy ste ako jednosmerný ventil - joja vám to povedala exaktne a pritom aj pre vás zrozumitelne. Skúste niekedy aj prečítať príspevky od iných, porozmýšlať o čom to vlastne píšu. Vy už ste v takých podobenstvách a metaforách, že ani sami neviete proti čomu a komu to protestujete ...poznáte to frázu: ..všetko je inak?

    2007-11-05 19:09:27

    Re joja: Povedz nám Ty sama (resp. Vy nám povedzte), ako aj náš /forumový/ pedagóg, prečo svojich motorových tátošov rôzneho rodu ustajňujú ich majitelia na cestách pod múzeom, kde sa neplatí? A to priamo pred schodiskom,teraz neviem či je správny ekvilalent slova schodišťom a použiť schodami či schodmy,len ma nezhoď s tých schodov. Takže svoje tátoše tam parkujú tak, ako sa ich majiteľom nekultúrne zachce,(má - nemá tu byť čiarka?)a to krížom krážom (môže byť napísané aj spolu?). Takéto parkovanie nie je s súlade s VZN a prácou orgánov mesta, rovnako s otázkou, keď náš najvyšší mestský predstaviteľ šibe svoje kone stovkou po uliciach.

    2007-11-05 15:56:22

    ešte k tomu zahlteniu tém jedným obsahom. ak sa ti naše diskusie bridia, že sú vulgárne tak si založ inú tému, napríklad Pravopis na verejnom fore, elebo nejakú inú, v tomto viruálnom priestore je dosť miesta aj pre tvoje akutuálne témy.a čítať invektívy a somariny ozaj nemusíš.

    2007-11-05 15:55:09

    Joja, sadni si na hodinku ku obrazovke a prečítaj si od začiatku všetky príspevky, možno prídeš na to, o čom to tu je.

    2007-11-05 15:37:23

    joja, my tu chceme ukázať stoločným pánom ako sa to práve nemá.

    2007-11-05 15:32:16

    joja, v množstve balastu sa nájdu aj dobré veci, kto chce tak ich tam nájde.
    ja sa len dívím že si ty nekandidovala za primátora či poslanca neukázala jedným aj druhým ako sa to má.
    Všetko podstatné ti uletelo, tak ako je aj uletený tvoj príspevok. o ničom.

    2007-11-05 13:31:19

    Tí, ktorým som príspevok adresovala zareagovali len na pravopis. Oháňate sa čítaním medzi riadkami, ale medzi riadkami nečítate. "Chváliť" sa polointeligenciou zodpovedá aj úrovní myslenia a vyjadrovania sa neraz aj vulgárnemu. Teórie o parkovaní, o meste (a nie som zástanca súčasného vedenia a aj k minulému som bola kritická), o zásobovaní teplom a pod. a velebenie kempu v miš-maši iných tvrdení, ktorými sa na týchto stránkach producirujete s presviedčaním sa a vzájomnou podporou hlavne Kojenca a Atolma vybavuje u väčšiny úsmev a chvíľami aj pochybnosti o "zdravom sedliackom" rozume, ktorým sa tak často oháňate. To nie je diskusia, čakáte len súhlasy a podporu. Zahltili ste rovnakým obsahom už, ak sa nemýlim, tri témy. Na začiatku sa zdalo, že rozdiskutované tému niečo prinesú, ale teraz je už škodou márniť čas čítaním invektív a somarín. Čudujem sa, že ste nekandidovali do zastupiteľstva alebo že ste sa nepokusili o primátorský stolec, aby ste všetkým ukázali ako sa to má.

    2007-11-05 09:31:31

    No comment...

    2007-11-05 09:29:27

    vydriduch si váži len seba, prácu druhých nie, a chceš vedieť kolko je ich percenuálne ? sú to všetci čo klamú, podvádzajú, kradnú na úkor druhých, úžerujú, tí nedajú nikomu nič, len ak haraburdu čo nepotrebujú. týchto ludí pribúda ako hub po daždi, lebo sa opili pozlatkom okolo seba.
    tí čo poctivo pracujú, tí si vážia aj práce druhých.

    2007-11-05 09:11:22

    Prečo nazývaš ludí, ktorí dávajú tvojim bezdomovcom a chudákom prácu vydriduchovia. Aj ty si vydriduch - ked ima dávaš strechu nad hlavou?

    2007-11-05 08:17:44

    tak sa postaraj nech nikto tie dane vyrúbi, zatial neni za čo platiť, ak len za luidskú "múdrosť" ktoru produkujú ludia tebe podobní.
    medzi tebou a mnou je velký rozdiel, ja môžem prísť o všetko a nič nestratím, možno len získam, no ked ty stratíš všetko, nič ti neostane. Na pochopenie tohoto, treba vaššie IQ ako 120. kedysi som robil ten test, už dávno a vyslo mi skoro 130,no ja som ani vtedy mu neuveril, dnes je len polovičný, to vieš človek na staré kolená osprostieva.
    Ludská múdrosť ni je podmienená množstvom informácií, tá sídli nikde inde ako v hlave.
    Slušnosť nie je platiť dane, neni slušné platiť vydriduchom ktorí to zneužijú na osobné účely. slušnosť je kdesi inde, a ty jej má menej ako tí moji vyvrheli, vrahovia či ako si ich nazval.
    Okrem tých čo si spomenul sú tu aj bezbraní ludkovia, ktorí by neublížili ani muche, sú tak pokorní, že je to nad tvoje chápanie.
    Sú tak pokorní že chodia robiť rôznym vydriduchom a tí im dajú za riadnu prácu pár haraburd s pinvice.
    takže aké to chceš dane,? ja tu dan splácam aj za tvoju nenažranosť plytkosť a úbohosť.
    a čo myslíš že sa poseriem s tvojho bububu.
    človek ked nemyslí len na seba má silu o ktorej sa tebe ani nesníva, veríš tomu ?


    2007-11-04 23:45:20

    Re elemér: vieš dobre že ja píšem v podobenstvách. Aby som ti to vysvetlil úplne jasne a zrozumiteľne, na Bottovej je jedno pohrebníctvo. Večná pomoc parkingu nás všetkých. Nauč sa chlape rozumieť, kým sa nedostaneš do jednosmerky z ktorej nikdy nevycúvaš. Ani s x milionovým piánom. Páni mlado starý však majú iný pocit, bez driny si odfúknuť...

    2007-11-04 23:29:01

    vsak sa to aj bude menit.

    2007-11-04 23:18:41

    elemér, starý bicykeľ žiadne normy prevádzkovateľov mesta a iných orgánov neserkajú. Je úplným nezmyslom spoplatňovať parkovanie na Záborského, Novomeského a kého iného. Ak chodíš jazdiaci po meste, poznáš určite situáci lepšie ako ja. Najlacnejšie parkovanie je na Bottovej a tam máš istotu voľného miesta.

    2007-11-04 22:59:55

    CHápem štátne normy na dopravu, ale nehnevaj sa, tvoja starostlivosť o dve piána idúce proti sebe rýchlosťou 60 km / h mi pripadá dojemná. Inak ak máš pravdu, že sú porušené normy, informuj prevádzkovateľa cesty - teda zrejme mesto - odbor dopravy a ten môže a.s. Turiec vyzvať k náprave alebo mu uložiť pokutu. Ale ak normy sú dodržané, neostane ti nič iné, len si kúpiť užšie auto ako máš teraz, alebo chodiť inakade. Audinu by si mohol venovať na charitu alebo n.o. - napríklad kamošovi z kempu...

    2007-11-04 22:50:54

    Re: elemér, nechápeš oplody vykojenca. Ak máš raz vozovku veľmi úzku a prispôsobenú na obyčajnú premávku motorvých vozidiel, ak na tej úzkej vozovke vyhradíš jednu časť pre parkovanie, čo urobíš v prípade, že stretávaš oproti idúce vozidlo? Vozovka má šírku cca 5m, parkovací pruh mestom vyznačený a spoplatnený má cca 1,80m a audina má šírku? No ako sa miniete v povolenej rýchlost 60 km/hod. elemér? Pochop konečne o čom píšeme, nie všetko sa dá stručne opísať.

    2007-11-04 22:35:49

    RE: joja o i-y a ďťňľ tu nejde. Martin potrebuje vo svojom vedení človeka,ktorému nie je jedno počas 4-och rokov, kam mesto smeruje. Stred mesta dal Bernát "I" za tých 12 rokov svojho pôsobenia ako tak do poriadku. Čosi investícií si ušlo aj sídliskám, veľa bolo investované periférnym Tomčanom. Prečo asi? Sadkaj si... pre TO, že ničomu nerozumieš. Tam sú postavené tie pravé perníkové chalúpky kempárov našich mestských. Aj keď Kalník je utopený, sú tam koníky...

    2007-11-04 22:19:36

    Atolmík podnikateľ - nepodnikatel, inteligent - polointeligent...mne je v zásade jedno, kto je prevádzkovateľ tvojho kempu - čo s.r.o alebo n.o. . Problém je v tom, že neplatíš za ubytovanie v tomto kempe miestne dane ani poplatky, že na ten tvoj kemp si nemal niekoľko rokov ani stavebné povolenie a to nehovorím ani o hygienickom posudku. Na rozdiel od všetkých ostatných prevádzkovateľov kempov v okrese martin ktorí zákony musia dodržiavať a dodržiavajú. Takže okrádaš nás všetkých...ale ak to nikomu nevadí, tak nevadí. Mne vadí ale, že moralizuješ a tváriš sa ako spasiteľ chudobných a chorých, ale pritom porušuješ základné pravidlá sllušnosti - a to je rešpektovanie zákonov. Inak vysvetli mi čo znamená polointeligent. Inteligent má IQ 120, polointeligent 60 ? Polointeligent je IQ 120 s neznalosťou pravopisu ? To či sa ti niekto chce pomstiť - to si musíš vyriešiť sám, čo si vo svojom živote narobil a komu. KOjenec, tak teba trápia dve audiny? No to je fakt prúser...

    Saskia, aby sa niekto počas predvolebnej kampane mohol ozvať tak abu ho bolo počuť, potreboval byť na bilboardoch alebo v novinách . Možno som sa aj ozval, ale môj hlas počuli len ludia v mojom okolí...právnici majú pravdu - vedia sa zo všetkého vysekať a nemusia platiť- ale platia tým, že ich nik nemá rád...ved aj v amerike je najviac vtipov práve o právnikoch, kde lawyer a liaer znie takmer rovnako.



    2007-11-04 21:07:20

    saskia nikdy som nepovedal, že parkoviská treba rozširovať, len som napísal čo sa udeje. Ako si nato prišla, že ho obhajujem? Bola si niekedy na jeho predvolebnej stránke? Tam som mu položil otázku, či odpovede na jeho otázky ostanú na jeho stránke ostanú aj po voľbách, odpoveď bola /áno/, aby ho mohli občania kontrolovať, vidíš, ako to dopadlo, stránka zmizla a jeho technici stále na nej pracujú, ako uvádza sa na martin.sk, myslím, že má dosť slabých technikov, možno mu treba poraditˇiných.

    2007-11-04 21:00:06

    atolm nevysvetľuj prosím Ťa niečo niekomu, kto nemá ani poňatia a šajnu o ľudskosti,pomoci inému človekovi v núdzi, spolupatričnosti a citov v tejto sk.rútenej dobe. To si dnes do písomného tela dostal riadne pecky. Ty to však ustojíš. Čo sa týka parkovacieho systému, máme v Martine nevyužitý tankodrom. (To rom píšem bez dĺždňa, nie som rasista) Čo sa vyberie v a.s. na poplatkoch za parkovanie, to zožerie možno 3 x sklenené miliónimum a platy jeho zriadencov. A tie zóny zriadené na priľahlých uliciach centra EHMK? Cestičky tak úzke, že ani dve audiny sa tam neobídu.

    2007-11-04 20:49:53

    joja má pravdu, všetci by sme sa mali zlepšiť v pravopise, aj keď tu to nie je rozhodujúce. Myslím si, že podľa posledných príspevkov do fóra to smeruje k lepšiemu.V poslednom príspevku od atolma o parkovaní v meste sa sa dajú vybrať aj dobré myšlienky. Elemér prečo chceš definíciu kempu od atolma z hľadiska podnikateľského, nezdá sa mi, že by to bolo podnikanie. To s tými titulmi pre bezdomovcov si podľa mňa rozhodne prehnal.

    2007-11-04 20:46:07

    Didi1,ja vobec nepochybujem, že parkoviskátreba rozširovať. O to mi vobec nešlo. Chcela som iba poukázať, že p. primátor populisticky nasľuboval voličom nesplniteľné, a teraz ho vy obhajujete ako sa to nemože realizovať. Jednoducho povedané, oklamal nás. Mne to bolo jasné už pred voľbami, ale prečo ste vtedy mlčali? Parkovanie sa použilo ako účinné svinstvo proti Bernátovi. Páni Galovci právnici boli do toho veľmi zaangažovaní. Hovorilo sa o proti právnom postupe polície, spoločnosti Turiec., Mesta. A zrazu je všetko v najvačšom poriadku. Elemér. súhlsím so všetkým, čo si napísal, ale prečo si sa neozval vtedy? Inak páni Galovci nám možu dať recept, ako neplatiť parkovné, aj keď dostanú papuču. Ap. primátor ich za to odmení dobrými flekmi.

    2007-11-04 20:40:34

    Ak sa nám chceš pomstiť, máš možnosť, konaj. Tie búdky čo sme nastavali s bezdomovcami sú len také perníkové chalúpky. Tí vvyrheli, zlodeji, či delikventi majú jednu výhodu oproti iným grazlom. nelipnú na veciach a toto sa od nich učím. inak od niktorým je sa čo učiť, lebo grázlovstvo má vela podôb. Takže všetko je pominutelné, okrem dobrých skutkov, tie ostavajú na veky.

    2007-11-04 20:20:17

    kašli na môj pravopis, radšej si všímaj viac tie moje infantilné príspevky, ak ovšem chceš.Prečo si myslíš že nie som polointeligent ? ty myslíš aj za mna ?
    ked sa ti niečo javí, nemusí to byť skutočnosť, lebo velaktát čo tu diskutujeme sa ti javilo, a nič.
    k
    tomu parkovanieu si mi neodpovedal na úspory ktoré by si mohol s vlastnej iniciatívy prihodiť do meského rozpočtu. to tiež svedčí o tvojom charaktere.
    Prečo by mali občania prispevať nikomu na luxusné auto, či nehorázny plat napriklad v parkovnom. chápeš že to nemusí byť.

    k tomu kempu, milý elemér je to asi tak:
    prechodný pobyt nejestvuje pre ludí v kempe, lebo mestskí uradníci vymysleli že sa to nedá. nehovoriac o trvalom pobyte, ten je vraj nemožný. Toto nám sposobovalo a spôsobuje problémy, a budem rád ak sa do toho zaangazuješ a dostaneme aspon prechodné pobyty pre obvytelov kempu.
    takže počet prihlásených je nula, čiže fakticky kemp ani nejestvuje.
    Mimochodom fungujeme ako občianske združenie a riadne si platíme dane, čiže ked vykážeme zisk zaplatíme dan. Počet obyvatelov sa mení, jedny prichádzajú a druhí odchádzajú, niktorí odídu či prídu z lavičiek na mestkom úrade. Už si od nich skúsil vyberať dan za ubytovanie ?
    Kolaudáciu sme mali len na jar tohoto roku, takže dovtedy sme ako vieš fungovali ilegálne.
    Aj my sa budeme snažiť platiť za každého obyvatela kempu, ja za seba a svoju rodinu platím a bývam v kempe.
    Takže môj podnik nenazývaj podnikom je to len hasenie niečoho, čo spôsobujú novodobí grázli ktorí uznávajú koncepciu vlastných vreciek.
    Tých vrahov a zlodejov vychovala táto spoločnosť ktorej si aj ty súčastou, a vidím že sa ti to darí.
    ak máš ešte nejaké otázky klúdne ti odpoviem



    2007-11-04 19:54:38

    joja vyjadri sa k téme nie k pravopisu .Asi si nepochopila význam tohto fóra

    2007-11-04 19:52:05

    To že v obytných zónach by namali parkovať kamiony, dodávky nad 3,5 tony je zo zákona a nad rámec zákona - teda dodávky do 3,5 tony nie je možné ísť.

    elmérko tak Tvoj pravopis tiež nestojí zaveľa takže kontroluj seba nie iních a kde si počul toto čo si tu napísal?

    V obytnej zóne je povolené parkovanie len na vyhradených parkoviskách a nieje určené kto tam môže alebo nemôže parkovať pokiaľ to nieje určené dodatkovou tabuľou

    2007-11-04 19:31:35

    Milý atolm, tvoj pravopis je naozaj tvojou hanbou, len dokresľuje celkové znenie tvojich príspevkov, ktoré sú z vecného hľadiska neodborné, infantilné, povrchné s prvkami anarchizmu a sociálnej determinácie. Vieš, ty si taký truhlíkovský typ s komplexom mesiášstva. Píšeš, že si polointeligent, ale z tvojich príspevkov cítiť, že si myslíš pravý opak. Z emotívneho hľadiska sú tvoje príspevky plné nenávisti a žlče, takže z tohoto pohľadu mi aj to milosrdenstvo čo robíš nezištne pre bezdomovcov, vrahov a delikventov, ak je to naozaj tak že nezištne, javí v úplne inej polohe. Ale poďme k parkovaniu: Ak má niekto na auto, zákonnú poistku, benzín, potom nie je nemajetný a 10 - 20 sk za p arkovné v centre mesta ho nezruinuje. Ak chce ušetriť, môže si prejsť tých 100 - 200 m na akýkoľvek úrad pešo a za parkovannie nebude platiť. Nemýľ si sociáálne cítenie s populizmom, na to máme iného odborníka na inom poste, ale nie v MArtine. Na sídliskach sa parkovanie zatiaľ nedá regulovať zásadne, lebo mesto nemôže vyčleniť kaýdému bytu jedno paarkovacie miesto, preto nemôže vyznačiť konkrétne parkovacie miesta a teda nnie je možné postihnúť tých, ktorí parkujú viac aut alebo predávajú autá na komis, ktoré si dovezú zo zahranničia. To že v obytných zónach by namali parkovať kamiony, dodávky nad 3,5 tony je zo zákona a nad rámec zákona - teda dodávky do 3,5 tony nie je možné ísť. Podnikateľov milý atolm mesto za parkovanie spoplatnuje daleko viac ako súkromné osoby, konkrétne 5 x viac, keďže ročná prepdplatená parkovacia karta stojí 5000 sk verzus 1000 sk pre občana. Aj keď mi nie je jasné, prečo trestáme 4000 sk človeka, ktorý na rozdiel od zamtesnanca podniká. Inak dovoľ mi atolm - Diškanec niekoľko otázok, keď si taký odbornník na veci verejné. Akú definíciu má tvoj kemp z hľadiska po dnikateľského. KOľko platíš dane za prenocovanie osôb, ktoré nie sú prihlásené k trvalému alebo prehodnému pobytu v meste. Vieš o tom že ubytovacie zariadenia platia dane? Koľko plat횡ppoplatok za odvoz smwetí, za koľko osôb. Viieš že panelákové rodony platia za každého člena rodiny? Vieš že podnikatelia za každého zametsnanca ? Ako si na tom s platením týchto daní a poplatkov mestu Martin práve ty s tvojím "podnikom" Kemp pre bezdomovcov / vrahov, delikventov, zlodejov, / . Cítim Atolm, že pociťuješ veľký vnútorný pretlak, čo vidno do počtu a znenia tvojich príspevkov, ale ver mi - menej je viac.

    2007-11-04 18:44:36

    náš postarších sice nučili píš ako počuješ, no ja ako polointeligent si to môžem dovoliť. A robím to rád, aspon sa tí povrchní, ako si napríklad aj ty, na tom pohoršujú a s princípu odmietnu obsah. takže rob to dalej, aspon ta viem prečítať.
    takže joja, podstata je o obsahu, nie o forme, len to dnes akosi neučia, aj na tvoju škodu.
    to vieš ja uznávam postarší pravopis, píš ako počuješ. ktorýsi štúrovec by mi bol za to možno povdačný, no ty si kdesi inde.
    Mne napríklad vôbec nevadí, že ty píšeš spisovne...

    2007-11-04 18:10:53

    Keby ste sa tak láskavo naučili slovenský pravopis. Tvrdé a mäkké "i" a "y" a predložky "s" a "z" sú pre väčšinu z vás španielskou dedinou. Aj to, okrem obsahu príspevkov, svedčí o úrovní diskutujúcich presvedčených len o ich pravde. Protinázor sa zhodí šmahom ruky a jeho pisateľ odsúdi do kategórie, v ktorej by ste ho chceli mať.

    2007-11-04 16:44:07


    občania aj arak sami navrhujú ako by to mohlo fungovať, len ako vidno čo napísal elemér, oni o tom nediskutujú, lebo ich múdrosť ich osvietila na večné časy. nech sa spoplatní parkovanie pre podnikatelov, o tom elemer nehovoril, i ked si myslím že by vôbec nemuselo....
    nech si mesto zistí kde kto parkuje, a nech žiada peniaze za parkovné.
    nech nepaušalizuje, nech hovorí konkrétne.
    Aj tak si myslím ,že miesta na parkovanie v meste sú, a spoplatnovanie nie je dobrá cesta.nech vymyslia časenky aby sa tam celý den neparkovalo, no nech má každy občan možnosť zaparkovať a vybaviť si náležitosti, lebo že sú urady v centre občania nevymysleli, preto za čo ich máme pezrekuovať akýmsi parkovným ?.
    ked tu budeš na mna argumentovať, že sa to tak bežne robí a spomenieš mi Arizonu, či akísi kanton vo švajčiarsku, tak zbytočne strácaš čas, lebo mi žijeme na slovensku a ritovlezectvo nemám rád.

    prečo by sme namali byť trochu velkorysí, prečo našich občanov perzkuovať ?
    neni jednoduchšie sa povzniesť a povedať, si v Martine, môžeš parkovať zadarmo, naši páni sú velkorisý ???

    nech sa od náš učia švajčiari či američani , že to ide, lebo peniaze nie sú všetko.

    Tým strašením "zrútenia" dopravy či parkovania čo tu spomenul elemér, je ozaj prehnané, treba robiť osvetu aby to tak nebolo. zapojiť do toho občanov na sídliskách, oni vedia kto kde parkuje...
    mestské časti, obyvatelia blokov si s tým sami urobia poriadok, stačí schváliť vyhlášku ktorá im dá potrebné kompetencie, a každý bude mať jedno parkovacie miesto. je to len vecou dobrej kordinácie, nech nevzniká další birokratický aparát.
    teraz som už lepšie odpovedal ?didi ?
    chceš aby som ešte čosi vyvracal ?
    tie najgeniálnejšie veci sú najjednoduchšie, pochybuješ o tom ?

    2007-11-04 16:11:53

    strašne rád sa počúvaš, ty nepotrebuješ diskuziu,nedokážeš na žiaden príspevok konštruktívne odpovedať, snažíš sa len všetko zhovadiť, skús odpovedať arakovi,skús elemérovi odpovedať a vyvráť mu jeho názor anie to odbiť dvoma slovami/vypotil nezmysel/, keď mňa nemožeš, ani cítiť. Mimochodom, s tým kolégiom primátora si ma precenil.

    2007-11-04 14:29:31

    akúže to diskusiu by si chcel didi ???, len také prázdne tlačenie kalerábov ako tu produkuje elemér, elebo ty ? je pravda, že to spapá mnoho občanov, ved to vypadá velmi dôveryhodne a zmyslupne,a dokonca sa tento predkrm javí ako chutný, no zdanie často klame...


    teraz si tu vypotil niečo konkrétne o parkovaní, nie si aj ty v kolégiu primátora ? Chápem, že radíš síce ako najlepšie vieš, alebo podla koncepcie plnýcch vreciek...
    lebo taký nezmysel ako tu vypotil elemér o parkovaní, je na hlboké zmyselnie.
    To vieš treba začať od seba, a to sa akosi nikomu nechce, však elemér, didi prvý...
    najlepšie je to zvaliť na občanov, nech plati, ved oni radi platia účty.

    2007-11-04 14:24:02

    Prečo riešiť parkovanie viacerých aut poplatkami pre všetkých. Tak napríklad firma BEGA pravidelne parkuje 2-3 autá na ulici Jankolu, samozrejme že tam nebýva a domáci nemajú kde zaparkovať. Všimnite si CITROEN A asi FORD TRANZIT s jeho reklamou.Čo keby to zaplatili takýto? Ja si svoje auto tiež neparkujem v meste ale tam kde bývam a keď parkujem v meste tak za to platím.Prečo niekto postavil 6 garáží na mieste kde parkovalo 20 aut a teraz ideme plakať že je málo miesta?

    2007-11-04 11:38:58

    Saskia, som rád, že si spomínaš na moj príspevok o parkovaní, len neviem prečo si ho vybrala ako príklad.Rozširovanie platených parkovísk je fakt, možno ešte v tomto roku pribudnú ulice Bernolákova, Moyzesova, Kuzmányho a Škultetyho. Nie je ale dobré, keď si niekto pletie svoje dojmy a vydáva ich za skutočnosť. Potom musíme diskutovať tak, ako doteraz, ale ak Ti to vyhovuje?....

    2007-11-04 11:13:25

    ja by som to riešil inak elemér ako vyberaním poplatkov za parkovanie. napríklad znižovaním nákladov, napríklad radikálnym znižovaním platov mestských pánov, alebo predajom audiny primátora,či inými úsporami ktorých je neuveritelné množstvo.
    Tie ušetrené peniaze by sli do milonov, a to som spomenul len smeť možných uspor.
    vtedy by bol primátor frajer, toto je len druhom vydierania, nič iné.
    V meste by malo byť parkovisko neplatené, lebo mnohí ludia nechodia vybavovať na urady len pre svoje potešenie, ale preto že ich to núti birokratická mašinéria.
    ked má nikto 5 aut, to by sa malo riešiť iným spôsobom, mali by sme v takýchto prípadoch výchadzať s pezumpcie neviny, a nie to riešiť plošne.Na to je meská polícia či úradníci nech zistujú, kto parkuje na sídliskách.
    ešte raz neviem pochopiť prečo si posadnutý poplatkami, ved tie ušetrené peniaze ostanú občanom tohoto mesta.
    takže regulácia je len druhom neschonosti a nemá nič spoločné s populizmom.

    2007-11-04 09:50:36

    Saskia - ďakujem za príspeevok do diskusie, konečne to nie je len trio citrodeko - vykojenec - atóm. Mestké parkovanie je nutné spoplatniť hlavne p reto, lebo parkovanie je služba z využívania verejnýcy priestranstiev, ktoré za verejné peniaze - dane - ppostavilo a zabezpečilo mesto. Preto ak jednotlivci / motoristi/ využíajú na parkovanie plochu, za ktorú zaplatili všetci / dane obyvateľov mesta /, potom je nutné za túto službu platiť. Druhý dôvod je že platené parkovanie znamená prísun peňazí do mestského rozpočtu a to foormou prenájmu paarkovacích miest Turiec a.s., vo výške vraj niekoľko milióno v skk ročne. Dokonca výber pokút za papuče je priamym príjmom mestského rozpočtu. ďalší z dôvodov je že dopravu resp. parkovanie na verejných plochách v centre treba regulovať, aby nedošlo k jej zrútenniu, zahlteniu, zápche, nedostatku miest, odstavovaniuu vrakov , parkovaniu na chodníkoch a podobne. Lešia metóda ako spoplatnenie ešte nebola vymyslená, ale môžeš navrhnúť, alebo aj niekto iný a môžeme si to rozdiskutovať. Môžeš čakať, že spoplatnenie pverejných parkovacích plôch sa bude rozširovať až po parkovanie pre panelákmi na sídliskáách, a to zrejme v odbe, keď nbudú dobudované parkoviská tak, aby na jeden byt bolo jedno parkovaie miesto. Lebo yuž teraz sa za verejné peniaze v mestkých častiach sídliskách, stavajú parkovacie miesta ako na bežiacoom páse, na ktorých sa parkuje zadarmo, niekto aj dve. tri autá, niektodokonca prevádzkuje súkromný autobazár na tekýchto parkoviskách a parkuje 5 - 6 aút, perm,anentne, bez platenia, bez postihu. Tak vysvetli ostatným obyvateľm sídlisk,kde majú stáť. Vieš, regulácia je nutná, populizmus príjemný.

    2007-11-03 23:37:16

    saskia, didi1 pociťuje adrenalín a radosť z voľného pádu a to je už moment skotočného letu. Nás nevytočí ako držiacich sa kliešťov, tu píšuci nick-ovia nesajú z cudzieho. A tá naša parkovacia free zona? Kde byl De.il?

    2007-11-03 23:16:40

    viktor pýtal som sa ľudí, ale o dr. Masárovi nikto nič nevie, alebo nechce vedieť? V pondelok budem vedieť viacej, ak to nazadupú tým povýšením. Neovládam situáciu u Hamžíkovcov.

    2007-11-03 23:07:30

    didi1, citujem tvoj príspevok.Happy912,zabudni na zrušenie platených parkovacích ploch, čo sľuboval primátor na svojej stránke,ktorú zrušil. Platené parkovacie plochy sa idú rozširovať ešte v tomto roku. NESMIEŠ VERIŤ VŠETKEMU,CO SA SLUBUJE PRED VOLBAMI. To sú tveje slová. Prečo ťa potom tak vytáča, keď to čítaaš od iných?

    2007-11-03 20:25:42

    Viem didi1, že len a len dekompenzáciou osobnosti. Ak peniaze, tie poskytnem na uvedené "smetiarske auto", ak na upútanie pozornosti, tak tú nám predostierajú "švárny" šuhaji od Liptova až po ... Správna odpoveď je C.


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 782