Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Galina
Zajtra >> Florián

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Dnes sme takí vzdelaní, že nás už nič neprekvapí - okrem šťastného manželstva.

 -- WILDE


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 03. May 2024 15:33:33
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    VEREJNÉ FÓRUM NA MOJOM MARTINE






    2007-11-03 20:17:41

    teba netreba oklepávať, didi, ty sa klepeš sám, stáčí čítať.
    Ludom ktorým chýbajú argumenty, tak začnú vyťahovať, bolševikov, visarionovičov, a neviem čo ešte.

    2007-11-03 20:16:00

    skúška

    2007-11-03 19:32:04

    hádaj, čím to je, že sa snažíš každého oklepať ?

    2007-11-03 18:31:05

    atolm, máš pravdu.... a aj s tým čítaním pomedzi riadky, ktoré sú niekedy ale poriadne riedke. Nemám alolm čo dodať k slovám o tom vrahovi Jozefovi V.S., tu už niekomu skutočne nepomôže ani ten čajík. A ten dr. Masár už asi vstúpil do EU, aj keď nie možno rozumým spôsobom, nie Viktor? Ono by sa dalo takto prichytiť aj niekoho oveľa známejšieho v našom meste, ale ten je taký ostražitý a prešpekulovaný, že peniaze mu prichádzajú len na jeden z jeho účtov, účet vedený v zahraničí a EU mene. Biele golieriky, ako som tu kedysi kdesi písal, to sú tí najväčší nenažranci. Rozdávajú svoje úsmevy, pekne a dlho rozprávajú a za tie naše "mestské" si usilovne posilujú tie svoje pokryvené chrbtice. Čas samotný nám snáď pravdu ukáže, akých to tu máme vyvolencov. .

    2007-11-03 14:03:57

    Ja nie som človek s charakterom, no som si istý, že u teba to je neznámy pojem.
    Ono sa hovorí, každý svedčí sám za seba. Aj ty svedčíš tým čo píšeš, a svedčia aj tí čo mlčia.
    Prečo si povedal, že som predurčený povedať kto ho má a kto nemá ?
    čo myslíš, čím to je ?
    nenaučil si sa čítať medzi riadkami, mne sa to občas podarí.

    2007-11-03 13:59:25

    Tak nám prichytili p.dr Masára, pri preberaní 100000 úplatku na ortopédii. Je zázrakom, že až teraz. Naša martinská ortopédia je preslávená braním úplatkov už roky. Som zvedavý ,ako ho potrestajú. Povýšením? Ututlať sato zrejme nedá

    2007-11-03 13:44:16

    riešenie si ty človek s charakterom? Alebo Ty si predurčeny povedať, kto ho má a kto nie? Ale to si mal žiť o 60 rokov skorej v dobe Jozefa Visarionoviča...

    2007-11-03 11:32:06

    je jedno všeriešiace riešenie.
    A to je, danie moci ludom s chrakterom. to rieši jednou ranou sto vecí, ak nie viac, viem, že tebe to moc nehovorí, no je to tak. teba asi učili inak...
    Ked slepec vedie slepca, ako môžu skončiť ?
    môžeš kydať, kolko chceš, môžeš intrigovať, zastrašovať,môžeš sa obklopiť tými
    "najrozumnejšími", nič ti to nebude platné, lebo túto zásadu ktorá platila a dlho bude platiť nikdy neobídeš.

    2007-11-03 10:30:26

    prečo to vzťahuješ na seba, vidíš sa v tom? Len kľud, lebo Ťa može picnúť.

    2007-11-03 10:24:55

    vidím že je to 10 : 2 .Voľby ste už nestihli, tak čo keby si tak Atolm a kolektív založili Občiasnke združenie s názvom napríklad " Za čísté spravodlivé, vykúrené a slnečné mesto Martin ", zorganizovali si petíciu s dostatočným počtom hlasov občanov, ktorí ich podporia v ich vizionárskom všeriešiacom pohľade na problémy mesta Martin, ktoré už zmapovali a chýba len to aby mali kompetencie k tomu aby tieto problémy "šmahom ruky" vyriešili. Samozrejme pritom neurobia jedinú personálnu výmenu na žiadnom úrade ani v žiadnej dozornej rade, nikoho nberepustia , zabezpečia aby teplárne neprodukovali žiadny zisk na neborákoch občanoch, aby bol počet mestských policajtov k počtu občanov 1 : 1 a pritom nikoho nebude treba zamestnať, skrátka....ono by to malo väčšiu šťavu, keby tieto vaše všeobecné drísty,ktoré pokladáte za argumenty, ste preniesli do realneho žitvota. .. nie je mi len jasné, prečo pri tom všetkom ako všetko viete odhaliť, posúdiť a vyriešiť , prečo ani jeden z vás nesedí v primátoskom kresle, v kresle riaditeľa teplární či náčelníkoa mestskej polície. Prepáčte že som sa vám venoval dlhšie, aj keď nie som psychiater.

    2007-11-03 06:30:35

    Tepláreń a v neposlednom rade aj mesto zastúpené Marticom p. Obšívaným je niečo na sposob zdrav. poisťovní. nemajú záujem, aby teplo bolo lacnejšie, ale aby mali čo najvačší zisk. To je to, čo sa snaží povedať atolm. Nerozumiem, prečo sa stoplo pripájanie na vlastný zdroj. V týchto dňoch som v Novinách čítal podobnú situáciu v nejakom meste, bohužial neviem presne v ktorom, kde radnica zakázala vlastný zdroj, občania to dali na ústavný súd a vyhrali. Primátor priznal chybu a zrazu sa hľadá sposob na lacnejšie kúrenie.Nemyslím, že ak ľudia nebudú vládať platiť, budú mať na zreteli životné prostredie. Budú kúriť tak, aby ušetrili. Veď už sa to deje. Vo veľkom sa začalo drevom, a bude sa aj uhlím. Dočkáme sa aj rúr, ktor¨é budú trčať z okien činžákov a bude sa z nich dymiŤ. A primátor a poslanci si budú valorizovať svoje platy a odmeny.Didi1 už ti nevadí, že primátor zrušil svoju stránku, na ktorej sa už rok pracuje? Mimochodom hodne ste sa rozpísali o svojom duševnom zdraví. Ak sa nemýlim ,Elemér už si navštívil psychiatra? ty si kričal o pomoc a hľadal ho. Myslím, že ho najviac potrebuješ.

    2007-11-03 02:37:46

    1 didi, žiadne hovno nie dokonalé, každé má svoje muchy. Daj si zábal a teplý čajík, lebo nič nevyriešiš tou svojou dekompezáciou a ak si myslíš, že máš skutočne dobré srdce, potom máš len slabé nervy na toto fórum. Ver jednému, voly patria na pole a nie na radnicu. Paňátno?

    2007-11-02 23:02:06

    vida,teplárenský odborník disponuje aj odbornou lekárskou terminológiou.
    zasa si len oplul a nič...
    či hovoríš o svojej diagnoze ?
    žaštekať neni problém, to robí každý pes, hovor k veci, ak máš čo povedať !

    2007-11-02 22:57:44

    hej, kojenec, až ked som napísal,potom som to chcel doplniť, no ty si to urobil za mna. podivný to spolok štát, mesto, tepláren a distibútor.
    občan zaplatí, ako inak.
    keby dôchodci navševovali toto forum, tak by boli našvatí, možno....
    ešte dobre , že je to len také komorné drístanie, a skoro nikto ho nepočuje/nečíta/, však elemér.

    2007-11-02 22:51:07

    Psychopatia = špecifická porucha osobnosti

    V záťažových životných obdobiach môže u niekoho dôjsť k zvýrazneniu psychopatických prejavov, k tzv. DEKOMPENZÁCII OSOBNOSTI. Takýto ľudia riešia často náročné životné situácie neprimeraným spôsobom - agresivita, vzťahovačnosť, spoločenskou izoláciou, výstredným chovaním a pod.

    2007-11-02 21:50:49

    atolm, zabudol si vo svojej myšlienke o teplárni spomenúť pár generálnych obšívaných (138 kg.)inžinierov, ktorí sa mirnix dírnix na všetkom tom Know v a.s. priživujú.

    2007-11-02 21:49:29

    zabudol som dodať, že nie len teplárenska ale aj mesto, ktoré dostalo svoj žvanec v podobe podielov na teplárenskej a distibúcii tepla.

    2007-11-02 21:33:19

    som rád že si ochotný aj diskutovať, dotezaz si len kydal.
    o teple viem mimchodom viac ako si myslíš, a nie len o tom teple domova. Mimochodom prešiel som viac kotolní ako sa tebe mohlo snívať, a nemusíš mi vysvetlovať čo je uholný kal.
    O výhodách či nevýhodách centrálneho tepla som nehovoril, hovoril som o jeho cene, a to je rozdiel. Cena z cenrtálneho zdroja by mohla byť nepomerne nižšia keby sa nešustrovalo ako sa šustruje. keby sa
    nerobili zbytočné investície do výmeny technologii, len pre investície. Dúfam že vieš čo to znamená ?
    smozrejme nemyslím tým výmenu primárnych či sekundárnych potrubí, tie sa oko vidím menia priebežne, to nie ja dobrý biznis pre teplarenskú.
    ked hovorím o cene tepla zatial je minimálne o polovicu lacnejšia ako s centrálneho zdroja. tí čo na to prišli sa stačili odpojiť, a pripojili sa na vlastnú kotolnu. teraz sa vraj urobilo stop, tým čo chcú mať lacnejšie teplo z vlastnýc zdrojov, a bez násilného diktovania monopolu. Podivná to demokracia či vlastná volba...
    argumet, že ked sa odpoja všetci, je tak na urovni tvojej logiky a technického myslenia. telárenská ich má presvedčiť inými argumentami ako takýmto druhom vydierania. je logické, čim viac odberatelov, tým lacnejsia výroba tepla, v teplárenskej to funguje presne naopak.
    S tými ironickými poznámkami o okene a lacným vínom sa zase len zhadzuješ, a ukazujež seba v pravom svetle. Ja osobne som abstinent, takže ma tvoje poznámky neurazia,... čo sa týka "kempárov" sú aj takí, no mimochodom to nie je tvoj problém, s tým sa musím popasovať ja sám.
    tí ludkovia čo sedia v teple a radi platia účty, sú tiež len ludia, ktorým ked povieš, že by mohli platiť o 30% menej. by hádam revolúciu neurobili. možno by stačilo lepšie hospodáriť a myslieť aj na druhých, no to sa v dnešnom svete nenosí, však že ?

    2007-11-02 20:18:09

    No nic atolm, ty bysi asi najradsej kazdemu bytu dal kupit gamatky alebo nebodaj doporucil hrubý sveter, len aby si nemusel idiberat teplo z tvojich oblubenych teplarni. Vies si predstavit kde by sme tu v martine boli so smogom, ked su tu dookola same hory a velmi slabe prudenie vetra, keby kazdy jeden dom / byt/ mal vlastnu kotolnu ? Bol si uz niekde kde sa kuri najlacnejsimi palivami - uholný kal a podobne ? Myslis ze cim by si tu ludia kuroli? Vies aky je tam smog? Bud rad ze tu mame parovod, mimochodom , cim menej bude uzivatelov centralneho systemu,tym bude cena tepla vyssia. Viem ze u teba v kepme sa kuri lacným vínom a okenou, ale sú ludia, ktorí radi platia svoje ucty a sedia pritom v teple. Tak sa uvolni a daj si hruby sveter.

    2007-11-02 11:49:21

    didi, prvý, král teplární,...
    čo ta tak naštvalo, ked som spomenul teplárne, či cenu tepla. prečo sa chcú bytovky odpájať od centrálneho zdroja, žeby len preto lebo je to pre nich nevýhodné ?
    To nemusí byť spomenutou jedovatostou, to môže byť len hladanie odpovedí na zhlmlievanie a oblbovanie.
    takže nemusíš v tom hladať spasitelské komplexy, ale iba čosi čo nemusí byť každému lahostajné.
    Máš pravdu, náš svet je zakomplexovaný, lebo každy sa nestihol odkompexovať ako mnohí, ktorí si myslia, že stihli zabezpečiť aj svoje vnúčatá. No ver mi, oni nestili nič, len si mysleli že niečo vymysleli a tým je beh na krátku trať, ktorý končí aj tak kdesi v hovnách.

    čo vás dvoch tak spája, ked si rozumiete aj bez argumentov, len tak ?
    čo spája nás, ktorí sme sa rozhodli hladať odpovede na dnešný svet plný paradoxov ?
    Keby s týchto diskusií nevzniklo nič pozitívne, tak spojí aspon jedných s jednými a druhých s duhými. lebo sa hovorí, že vrana k vrane sadá.
    a spájanie, každé, môže byť dobrým krokom dalej.



    2007-11-02 00:56:43

    didi1,pamätaj na jedno: čím lepší aforizmus vypotíš, tým je väčšia pravdepodobnosť, že nie si jeho autorom. Prestanem píaať a dávam ti možnosť, aby sme z tvojej kotrby xyz IQ poznali zmysel zakomplexovaného klinca. Výkričník tu nami opísaný,výkričník ktorý zmäkol a stal len otáznikom? Každý má svoj svet a tvoje komplexy nepoznáme. Možno máš to oné 1 menšie ako ja kojenec.

    2007-11-01 22:39:05

    básnik, ktorému ani vlastná mať nerozumie a ty čo všetko nahrádzaš silikónom vy dvaja si tu úplne vystačíte.Myslím, že Elemér trafil klinec po hlavičke, ale Vám to zrejme nedojde, Vy žijete vo vlastnom zakomplexovanom svete, v ktorom sú všetci zlí, len vy dvaja ho chcete spasiť. Dúfam, že to kapacita serveru vydrží, kým tú jedovatosť zo seba vylejete.

    2007-11-01 22:23:35

    saskia ďakujem za jedno maličké napísané plus, za oponentúru a za tú "hostiu" v ústach. Nie všetky vety sa nám tu podaria, rozhodli sme sa len tak rozprúdiť diskuziu, aby sa ľudia dozvedeli aj "hriechy a prešľapy " našich ad glorium. Sú tu uvedené myšlienky ľudí, ktorí nabrali tú odvahu, aby niečo ostatným oznámili. Je nás tu možno málo a nemá to tú správnu šťavu, nemyslým si však, že sa zakopávame. Ak som videl nášho primátora čítať tých pár viet na oficiálnom vystúpení pri kladení vencov na cintoríne, myslím si svoje.

    2007-11-01 21:55:58

    Elemér, podľa teba všetci, čo tu píšu pravdu,sú debili, ktorí nedovolia slušným ľuďom zúčastniť sa na týchto diskusiách.napíš, prosím ťa, čo z toho čo sa tu píše nie je pravda.A vyzývam všetkých slušných ľudí, aby sa vyjadrili a reagovali na veci verejné.Je mi ľúto, ale najvačšiu špinu tu vypľúvaš ty Elemér. Neznesieš pravdu?S pravdou sa treba naučiť žiť aj keď je niekedy niekomu veľmi nepríjemná.

    2007-11-01 20:36:57

    elemér-ko, prečo na nás tak zhurta? Máš tri deti, manželku poslankyňu a dostatočne rozvetvenú rodinu, keď ovládaš široký arzenál MUDr.-ych slov? Tak sám pridaj nejaké konštruktívne reakcie a vecnú diskuziu (nie kydy) serióznej čitateľskej obci tochto fóra, ako aj nám outsiderom a čudákom. Myslíš si skutočne, že hlavu mesta so svojou podhlavou a krkom úradníkov pranierujeme až tak moc? Myslíš, že v Martine, nie na úrade, je všetko tip-top? Ja Ti prajem pekný každý večer a kľudné noci (bez psycho-pomoci).

    2007-11-01 20:06:20

    koho tu chceš ohúriť svojimi pojmami cudzích slov ?
    slovník chudzích slov mám aj ja, len zapadnutý prachom, lebo ten používajú ludkovia ktorí chcú budiť dojem, že sú sčítaní, a svojou ščítanostou si nahrádzajú chýbajúci deficit obyčajneho sedliackeho rozumu.
    Zahod ten arzenál cudzích slov, a ked chceš nikoho poslať viruálne do r....i tak to urob. Myslím, že týmto "arzenálom" sa len zbytočne zhadzuješ.

    zatial si sa zmohol len na štekanie bez argumentov a môj duševný stav nechaj láskavo na pokoji. ak budem citiť potrebu, tak naájdem patričnú pomoc, len teraz mám silné tušenie, že silnými neurozami a komlexami si sám posithnutý, no nechám tieto tušenia len na tvojom rozhodnutí ako ich chceš riešiť.

    V niktorom príspevku som ta vyzval aby so odpovedal, aj na niečo konkrétne, smozrejme, že si sa tomu vyhol, len si zas vypustil kopu dymu a špiny.

    2007-11-01 14:44:39

    to si sa nezmohol na nič lepšie, len-emér ???
    a čoked sú to len tvoje kydy a flustrácie ? tvoje dojmy pomiešané s pojmami ?

    2007-11-01 13:29:46

    Prispievat na tieto fora ktoré zahltili Atolm, KOjenec a ich iné aliasy nemá moc význam. Forum slúži na ich verejnú skupinovú psychoterapiu, vymieňajú si medzi sebou svoje frustrácie, pseudológie a konfabulácie pred verejnosťou. Takýto druh mentálneho exhibiconizmu, dokonca u Atolma ktorý odhalil svoju identitu by mal byť dôvodom na medicínsku intervenciu. Je smutné, že namiesto vecnej diskusie sa tu exhibujú čudáci a outsideri, ktorí takto bránia slušným ludom so záujmom o riešenie vecí verejných zúčastniť sa diskusií na týchto fórach. Mám taký návrh, pán Diškanec , Kojenec, citrusy a podobne, nepersonalizujte svoje kydy - midy, nemýlte si dojmy a pojmy a nepmiešajte hrušky s jablkami a láskavo ventilujte svoje komplexy či neurózy niekde inde. Prajem pekný deň všetkým a dobrého psychiara niektorým.

    2007-10-31 23:12:59

    Všimnite si vážení, čo je tu na stránke MM zverejnené o našom národnom cmiteri. To je krutá skutočnosť a holá pravda. Ďakujem môjmartin.

    2007-10-31 22:09:46

    didi1, nech sa pozeráš po okolí nášho príbuzenstva ako chceš, skutočne možno aj tú (Zadnú) Prednú horu potrebujú niektorí ľudkovia, dnes nám v meste vládnuci. Možno sem skutočne píšem v podobenstvách,ťažko ostaným zrozumiteľnými,ktoré sú však priamo adresne určené všetkým ľuďom, nespokojným s dnešnou situáciou na Martinskej radnici. Ak si vymeníš moje neurčitky za mená, vznikne ti obraz či mozajka nami očakávenej budúcnosti, pomenovaná rozkladom voleného. Veď po našom, reči zrozumiteľnej, každý pes sa ženie za vôňou údeného mäsa. atolm dobre vie, že naša skládka odpadu je naplnená. Toto je môj prvý level,nebudem už našu vrchnosť menovať,lebo asi nemám skutočne šajnu...

    2007-10-31 08:21:23

    to vieš didi, básnikom nikedy ani vlastná mať nerozumie...
    akosi časo spomoínaš bláznov, či fetákov, nemáš s tým sám nejaké skúsenosti?
    čakal som, že náš poučíš o teplárenstve, a nič, miesto toho sypeš na nás krátke súvetia ktoré nikomu nič nehovoria, alebo snád len tým odroňom, ktorých som tu spomínal.
    kojenec, priatelu silikon je moderný materiál ktorý určite nahrádza mnohým aj mozog. dokonca sa zistilo, že sa vstrebáva do tela, čiže aj do mozgu.
    Preto vidíme okolo seba tolko povrchnej krásy, a vo vnútri prázdnota, alebo silikón.

    2007-10-31 07:04:41

    úžasné myšlienky nefajčíš trávu, alebo niečo tvrdšie? Ty patríš do vyššieho levelu skús Prednú horu tam Ti určite porozumejú.

    2007-10-30 23:54:40

    didi1, prispievateľ náš, vieš že mozog nie je prsník a silikónom ho nenahradíš?

    2007-10-30 23:06:16

    atolm, ide sviatok ... Jav, ktorý nás radí medzi slabomyselných nemá pravdu. Asi robím chybu, skúsme sa však pozrieť do minulosti života niektorého z dnešných predstaviteľov mesta? Čo všetko dokázal(okrem vety, už ťa mám miláčik)bez batérie pitiva? Bývalý chudák milionár, čo vyhral ďalší milión? Ťažko sa mu žije doma, ešte však že žije a má šťastie. elemér písal o transcendentálnej rovine, aké to ľubozvučne pekné slovo.

    2007-10-30 21:55:37

    to mám chápať ako sebakritiku ?

    s tou teplárnou je to ako s iným druhom zlodejstva všade tam kde sa valia peniaze. ked nie v správnych radách, tak v investíciách a tam je ten najlepší zdroj zlodejstva. Nakoniec sa aj každé svinstvo zlegalizuje, ako inak, a odroni sa tvária že tak sa to robí.
    každý zlodj vie, že bol či je zlodejom, no pravý sudca si počká a a čas odplaty príde.

    2007-10-30 21:22:46

    nerozdávaj tie perly ducha sviniam do válova

    2007-10-30 18:47:04

    ty nemáš chuť vysvetlovať lebo nemáš argumenty aby si mi to vyvrátil. Ty sa len hráš na chytrého, aby si budil dojem.

    Odroni parazitujú na ludkej nevedomosti a nikedy aj hlúposti a ešte sa cítia ako majstri sveta.
    no aj na nich dojde, skosí ich vlastná hlúposť, choroba, či za zabijú na svojich drahých autách.

    2007-10-30 18:19:56

    nemám chuť Ti niečo vysvetľovať,aj tak si to prekrútiš, ako Ti to vyhovuje,celý deň sedíš na internete tak si niečo pozri o teplárenstve a nehraj sa na mysliteľa a nepíš niečo, čomu ani sám nerozumieš

    2007-10-30 15:38:16

    didi1, uroven bláznov so sučian nepodcenuj, lebo mnohí čo to robili tak tam skončili. bolo ich viac ako si myslíš.
    a propo, vieš kde si hranice medzi genialitou a bláznovstvom ?

    2007-10-30 15:27:57

    chceš povedať didi1 že marinská tepláren nevyrába elektickú energiu za ktoú pochopitelne skásne peniaze v podobe vyrobených kilovatov ??? Vratná voda či skôr para s turbín by sa musela chladiť tak ako vidíme velké chladiace veže okolo elektrární. V tej našej elektrárni sa uvedené teplo nemusi stratiť v chladiacich vežiach ale sa s ním vykuruje velká časť Martina.
    Takže chladič sú byty a budovy, takže logicky s toho vyplýva že platíme za teplo dvakrát, a to v podobe vyrobených kilovatov a v podobe odpadového tepla i ked viem, že prenos zastaralým potrubím niečo stojí. no ten rozvod sa vybudoval ešte za komunistov, takže tezaz stojí teplárenskú len pomalé výmeny potrubí.
    ak si taký znalý tak vysvetli že to tak neni, lebo všetko sa dá vysvetliť rôznymi spôsobmi, aké sa komu hodia.


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 788