Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Jarmila
Zajtra >> Lea

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Realista je človek, ktorý má správny odstup od svojich ideálov.

 -- Truman Capote


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 28. Apr 2024 02:05:07
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    BEZDOMOVCI






    2008-03-06 11:14:10

    Dobrý deň, Balki a Beatrix. Myslím, že bolo dosť kadejakých útokov na kadekoho, ak sme niekto niekomu ublížili, skúsme si navzájom odpustiť a poďme teda konečne niečo konkrétne urobiť. Balki a Beatrix ukázali snahu pomôcť jednému z problémov a majú svoj názor, ako by sa to dalo urobiť. Je veľmi dobré, že sa medzi mladými o takomto niečom vôbec rozpráca, no skúsme tomu dať aj reálnu podobu. Balki a Beatrix, ako otcovia nejakej myšlienky, skúste ju aj zhmotniť do nejakého činu. To, že ste dali na papier myšlienku, nepomôže nikomu. Treba to proste začať... Skúsim sa chytiť názoru Viktora, pokúsim citovať: Skúste študenti osloviť komtetentných na radnici. Máme primátora, poslancov, odbornú komisiu., odbor socialnych vecí namestskom úrade..., alebo kdekoľvek inde, kde je potenciálna možnosť, že sa myšlienka dá zasiať, t. j., ak máte pocit, že Váš návrh stojí za tú námahu, no nemáte dosť skúseností s vybavovaním podobných vecí, skúste sa do toho pustiť touto cestou. Zistite, či je to priechodné, či má mesto vôbec vôľu si Vás vypočuť a ak budete potrebovať nejakú konkrétnu pomoc s vybavovačkami na úradoch, či inou, ale konkrétnou pomocou, skúšte sa ozvať, trebárs prostredníctvom tohto fóra, dohodneme si nejakým spôsobom osobné stretnutie a pokúsim sa Vám pomôcť, ak to bude v mojich silách. Ak sa Vám bude zdať takáto cesta nepriechodná, nič sa nedeje, získate aspoň veľa potrebných informácií a skúseností s už praktickéých krokov niekomu pomôcť. Prestaňme sa posudzovať, zdvihnime zadky a poďme niečo urobiť. Dobrá myšlienka nemôže priniesť nič zlého, tak naberte odvahu a do toho. Ak bude takýto, či podobný projekt úprimnou snahou o pomoc, nezáleží na tom, v akej podobe sa zhmotní do reality, vždy z toho môže vzísť niečo hodnotné a nemusí to mať ani pôvodnú formu. Držím Vám palce a rád Vám pomôžem v dobrej veci. Nazdar. Mravec

    2008-03-06 10:23:45

    kojenec, zatial nikto s nicim neprisiel... a atolm rozputal hadku.. utokom na kadekoho. tak neviem..

    2008-03-05 23:16:11

    Myslite si, ze moze mesto urobit nieco, aby sa znizil pocet bezdomovcov v MT? To bola prvá otázka, napísaná sem do fóra. Dnes tu prevažne čítam len o útokoch na atolma. Mesto nereaguje, jeden čakateľ na defenestráciu len udáva polícii tunajších pisateľov. Mesto, to nie je prázdne gesto, je to moc a malo by aj mať pomôcť. Mať je od slova matka, mať pomôcť ...je o chuti nášho otca, pána primátora. Ten však mlčí, nič nevidí, nič nepočuje, ale v Boha verí.

    2008-03-05 20:47:16

    diduško, to musíš menovať sám, tie svoje závislosti, určite ich máš požehnane, no zrejme radšej sa správaš alibisticky a rád budíš dojem ja nič ja muzikant.
    takže tu máš názor odborníka na všetko, kedže ma za takého považuješ.

    2008-03-05 20:14:34

    Viktor, kto tu nie je k teme tak je atolm. Od zaciatku nas zacal zhadozovat, zato ze sme mladi a studovani a on je aky? Stary a nevzdelany??? Ako vies co vsetko sa nam podari urobit kym dosiahneme jeho veku? A balki zacal temu...no hej ale dany projekt patril nam obom, nerobil ho sam ale so mnou!!!! Takze mam co k tomu povedat. A co konkretne robi ten atolm? Osobne ho nepoznam, takze mozem verit ze co vsetko robi ale nemusim...Vy tiez neviete co robim v sukromi vsetko ja alebo balki.

    2008-03-05 20:06:49

    Atolmuško a čomuže sa posmievam, skús mi to napísať, v čom vidíš posmech a šírenie moru. Skús vymenovať aj moje závislosti, ktorými som zaplienený, budem Ti nesmierne vďačný, Ty to najlepšie vieš, ako odborník na všetko. ďakujem a teším sa na Tvoj odborný posudok.

    2008-03-05 19:50:39

    Beatrix, veď analyzuješ hlavne ty. O čo Vám vážení ide? Balki otvoril tému, či a ako može Mesto Martin pomocŤ riešiť bezdomovcov. Čo tak vrátiť sa k téme, neokydávať niekoho, kto sa o to snaží už niekoĺko rokov. Skúste študenti osloviť komtetentných na radnici. Máme primátora, poslancov, odbornú komisiu., odbor socialnych vecí namestskom úrade.

    2008-03-05 19:32:17

    je mi už dlho jedno či ma nikto nazve šarlatánom, lebo pýcha sa u tohoto stavu už dlho nosí, no ona obmedzuje a ja riešim v praxi totálne chybné závery nie len psychologov.
    čo si nemôže dovoliť doktor, to si môže dovoliť šarlatán, takže moja anylýza je ako vždy dobrá.
    nespájaj stvbarov či výrobcov aut s povolaniami kde sa skúma ludská duša, to je ako spájať vodu s ohňom. O ludskej duši vedia najmenej tí, ktorí sa považujú za jej znalcov.a vidím, že teba o nej v škole nič nenaučili.
    Zostáva mi len vzdychnúť, a čakať na dalšie návaly kientov...

    2008-03-05 19:12:06

    Vies ako psychologovia nazyvaju amaterskych psychologov a podobnych chudakov co rozdavaju rozumy bez vzdelania? SARLATANI! Predstav si ze by niekto postavil budovu alebo zmontoval auto, keby sa tomu vobec nerozumel? To by dopadlo. A teda ta plytka analyza co si tu napisal...no zasmiala som sa. Hlavne nad slovom diplomovka. Ako naozaj diplomovka ma 1 stranu. Aspon vidno, ze ani nevies co to ta diplomovka je A koncentracny tabor je od slova koncentrovat...Tak aj rozne spolky a kruzky, kde sa ludia koncentruju su asi koncentracne tabory. A ano, verim v Boha ale nie som ziadny fanatik a tento projek nebol rieseny v kostole ako som uz podotka miesto vzniku. Ale ty aj tak necitas co clovek pise. A takto ti poviem, z fora si ani doktor psycholog nedovoli niekoho analyzovat. Takze bravo! Si trapny

    2008-03-05 18:59:42

    didi, s čoho sa posmievaš, so svojej hlúposti ?
    písal si o vankúšoch či držiakoch na čučo, či nie ?
    skús radšej vymenovať svoje závislosti, určite si nimi riadne zaplienený a tento mor širiš aj na tomto fore.
    či na to nemáš charakter ani odvahu ? Len aby si neskončil na tých lavičkách, a držiaky a vankúše by sa ti aj potom hodili.
    mnohí hovorili nikdy...

    2008-03-05 18:53:58

    ja ako nevzdelanec sa celý život venujem akejsi amaterskej psychologii a vo vztahu k tomuto foru poviem svoje analýzy.
    balki s betatix sú mladí ludia ktorí navštevujú pravidelne kostol či náboženské spoločenstvo a tam hladajú riešenia ako pomôcť riešiť bezdomovectvo.
    Vo svojej diplomovej práci navrhli riešenia, ktoré podla nich by to mohli riešiť.Vlastne hovoria o terajších bezdomovcoch, ktorým by sa dalo pomôcť aby nesedeli v parkoch či lavičkách a nevzbudzovali odpor okolia.
    Ja som pomenoval ich činosť oko pripomínanie našich závislostí, a že to je vo vzťahu k nám vatšinovej spoločnosti záslužná činnosť, a túto záslužnú činnosť nikto by rád perzekuoval, bez toho aby sa sám zamyslel, čo nám to má povedať.
    Ja som tento proces nazval karmickým rozhodnutím na urovni duše, no môžem použiť aj prijatelnejší názov pre krestanov /aby sa im neotvárali nožíky/ a to rozhodnutie dušičky na urovni vyšieho vedomia, lebo človek nie je len telo a mysel, ale je tu aj niečo nad tým. A to nad tým ked sa rozhodne, tak niet sily z vonka ktorá by to zasavila. Rozhodne ani koncentračné tábory /odvodené od slova koncentrovať určitú spoločnosť/ ani prehováranie či slubovanie, lebo to je to klamlivé nedefinovatelné niečo čo hýbe aj vytvára, len rozhodne nie sú to slová, ktoré rôznych aktivistov len mätú a zavádzajú.

    2008-03-05 18:49:23

    Saskia, z čoho sa Ti dvíha žalúdok, veď Ti ani náznakom neoponujem, že by z toho čuča ? Daj pozor, keď Ti ho moc zdvihne, aby si trafila misu, ako píše Atolm.

    2008-03-05 17:16:25

    Beatrix, balki, nik Vám neberie Váš názor. Určite to, čo vravíte myslíte vážne a dobre. Aspoń o balkim si to myslím. Ale vy nechcete počuť iný názor. A pritom vaše riešenie až kričí o vašej neskúsenosti. Prečo nechcete počuť, že nie každý bezdomovec chce svoju situáciu riešiť podľa Vášho videnia. V Martine máme ubytovanie takýchto ľudí. Na Kameni. Musia tam dodržiavať určitú disciplínu. Ale oni chcú. Ale neodpovedáte na to, ako si to predstavujete s tými, čo nechcú. Balki, máš pravdu, že odsúdených zločincov možno poslať na liečenie. Ale, aký zločin spáchali tí, čo spia na tých lavičkách? Beatrix, tvo slovník je nechutný a arogantný. A to sa považeješ za slušnú a dobre vychovanú vysokoškolsky vzdelanú dámu. Ja si myslím, že ten neczdelaný Atolm má viac prirodznej inteligencie ako ty. Porozmýšľaj nad sebou. A to nehovorím o tom , že chceš byť psychologom. Skúste mládežníci navrhnúť niečo praktické, nie iba teoriu v teplej izbe. Skúste sa porozprávať s tými, na tých lavičkách. Na začiatok. DIDI1, K tebe sa škoda vyjadrovať. Dvíha sa mi z teba žalúdok . Ale máš sympatie Beatrix.

    2008-03-05 17:00:51

    na margo - možnosť pre ľudí znovu sa začleniť dôstojne do ľudskej spoločnosti.
    Balki, skutočne si myslíš, že to čo vidíme okolo seba je dôstojná ľudská spoločnosť? Nemám na mysli žiadnu vrstvu obyvateľstva, ani bohatých, ani chudobných, ani bezdomovcov, mám na mysli spoločnosť, v ktorej existujeme.
    Myslíš, že je správne sústavne sa iba podriaďovať systému, ktorý tu máme zavedený? - to je to začleniť sa dôstojne do ľudskej spoločnosti? Vieš mi v krátkosti vymenovať hodnoty, ktoré sú prioritné pre túto dôstojnú ľudskú spoločnosť? Skús to, myslím, že ich nie je veľa. A neklam pri tom, prosím, sám seba.
    Mravec

    2008-03-05 16:34:41

    atolm, ty si pekny blb. nazývaš koncentrákom možnosť pre ľudí znovu sa začleniť dôstojne do ľudskej spoločnosti. inak všimol si si - s mravcom normálne debatujem, aj keď s rozdielnymi nazormi... Nehovori to o niecom na tvojej strane? Minimalne si nevytiera riť s ľuďmi so vzdelanaim...
    mravec, navštevujeme kostol pravidelne a veľa sa rozprávame a rozmýšľame o slovách, ktoré sme počuli a čítavame v písme. Žiaľ momentálne nemám moc iných možností podpory všetkým potrebným okrem svojich 2% daní.. Predsa - myšlienkami, nápadmi. Ako je tento. Neverím, že ľudskej bytosti stačí len jesť, spať a mať niekoho rád. Potrebuje niekam patriť, mať možnosť sebarealizácie.. Práve to by mu mal tento projekt poskytnúť. A.. nie je podľa teba zmena myslenia aj v tom, že niekto prináša návrh ako týmto ľuďom pomôcť...? Myslím, že problém bezdomovectva je problém celej spoločnosti. ale ja by som skôr obviňoval veci ako alkoholizmus, rodičov týrajúcich a zanedbávajúcich svoje deti... ale priznám sa, nechápem do akej miery za to môže školstvo vo svojej snahe dať ľuďom informácie, niečomu ich naučiť.. Hlavne ak veľa, hlavne mladých ľudí, tieto informácie odmieta. skus sa zamysliet nad zmienkou o severských krajinách, čo písala Beatrix. Vysokovzdelanostná spoločnosť, veľmi dobrý sociálny systém... Ibaže oni majú iný spôsob myslenia.. podľa mňa oveľa lepší ako my. Alebo si myslíš, že ľudia so vzdelaním sú zahľadení do seba a nevidia veci možno rovnako ako ty?

    2008-03-05 16:24:03

    Atolm si obycajny chudak a nad podstatou veci si sa nezamyslel hlavne ty. naozaj sme pisali o koncentracnych taboroch. Si primitiv naozaj velkeho kalibru, vidis len na najplytsej urovni. Nedohliadnes dalej ako je tvoj nos. A to ty nevidis sirsie suvislosti. Pre teba je super bezdomovcov len tak zivit bez toho ze sa oni o nieco pricinia az nakoniec zhniju v tych zvratkoch a vykaloch. To je tvoj obraz, hlavne je ze mas dobre srdce. Dufam, ze dostanes zan aj Nobelovu cenu. Vsetci uvazujuci su pre teba slepi a zli...A Mravec, ved uz nebud taky nenormalny...predsa som to tam pisala, ze je mnoho premien ktore suvisi so vznikom bezdomovectva. V sirsich suvislostiach aj skolstvo aj socialny zachytny program a rodina a pod. lenze ty nic necitas, mravec. Ty si povrchny lebo len opakujes co som piala ja! Ale o tom tu nie je rec!!!!!! Zobudte sa a zamyslite sa co vlastne piseme a potom moze dojist k nejakej diskusii. A pochopit bezdomovcov? Ved na tejto otazke vidno ze to vy ste slepi a odsudzujete ich! Bezdomovec je taky isty clovek ako ja alebo vy. Chce tiez zit slusnym zivotov, mat pracu mat sancu zaclenenia do spolocnosti. Pocula som dost nazorov od bezdomovcov a drviva vacsina nechce zomriet na ulici, ale to vam chyba srdce a hrejete sa tym, ze im obcas hodite korunu za ktoru si kupia dalsiu flasu. Postavite im kemp. V ZA je utulok pre 30 lud...to je fakt pre celu ZA. Tak mi tu nekazdeA mravec, naozaj si sa pochvalil, ze si zil studenskym zivotom mozno ako najvacsie prasce u nas na skole. Gratulujem...ja ale tak nezijem, takze ma laskavo nehadz do jedneho vreca s ostatnymi studentami. Nechodim po zabavach chlastat, robit bordel a uzivat si. Ak si to mal na mysli. A nie som taka ze vodu kazem a vino pijem. V tom to je. Ze ma nepoznate a odsudzujete ma. A balki? O nom tiez nic neviete. Chcela by som vediet co by ste mi boli schopni povedat do oci.

    2008-03-05 16:21:37

    Didi, ďakujem, že si mi viac otvoril oči. Sme na tom oveľa horšie, ako som si optimisticky namýšľal. Mravec

    2008-03-05 15:27:13

    neboj sa didi, vdaka tupcom ktorých je neurekom ich neubudne.
    aj tvoja povrchnosť a plytkosť ich vytvorí zástupy, a výkaly pri lavičkách ich budú pripomínať a vzbudovať väčší odpor.Odpor pochopytelne vytvorí reakciu, o vačšie výkaly a zvratky.
    Nakoniec tvory typu beatrix s balkim vytvoria koncentračné tábory pre týchto znečistovatelov a tam ich budú prevychovávať na svoj obraz.
    aj tak sa dá...
    To si chcel počuť ?

    2008-03-05 14:55:34

    Atolm, čo keby sme im namontovali na lavičky vankúš a držiak fľaše, možno tento návrh uvítaš, alebo navrhneš hlbšie súvislosti po lopate, aby ich náhodou pre zle vytvorené podmienky nubudlo, čo potom ?

    2008-03-05 13:49:37

    Prepáč, Beatrix, zabudol som reagovať na ešte jednu tvoju otázku zo záveru tvojho príspevku. Áno, čítal som Atolmove názory napríklad na školstvo. Ak by som nevytrhol nič s týchto všetkých súvislostí, musím s ním principiálne súhlasiť. Zodpovednosť za to, že sa stretávame s problémom bezdomovectva je vo veľkej miere aj na školstve. A nielen tam. Je napríklad aj na rodinách, i iných inštitúciach našej spoločnosti. Skús nad tým porozmýšľať a nebuď povrchná. Choď do hĺbky a dávaj si otázky, na ktoré sa pokús odpovedať sama, na základe tvojich skúseností a prežitkov. Nikdy neprestávaj s pokusmi o odpoveď a musíš na to prísť sama. Na to, že problém bezdomovectva sa okrem rodiny, s plnou vážnosťou začína zviditeľňovať v systéme školstva. Tam to všetko začína a je to zo všetkých strán podporované - rodinou, ľuďmi, s ktorými sa stretávame, spoločnosťami, ... a nevynímam z toho ani zdravotníctvo (to len aby som nezabudol zkompletovať môj názor na tvoj dotaz). Takže, kam sme pokročili s pojmom bezdomovectvo. Bezdomovci sú len jedným s posledných článkov reťaze problému a sú skôr dôsledkom. Verme, že bez nich by sa tento problém prehlboval oveľa rapídnejšie. Ďakujme im, že sa iba neskrývajú po kanáloch a pokúsme sa ich pochopiť.
    Nazdar. Mravec

    2008-03-05 12:44:16

    Je zaujímavé, Beatrix, sledovať tieto názory. Neviem síce, kde si našla zmienku o tom, že by som Teba, alebo niekoho iného odsudzoval, ale to nie je dôležité. A čo som robil v mojich 23 rokoch z pohľadu vývoja vecí, o ktorých tu rozprávame? Bol som študák, ktorý pravdepodobne nevidel ďalej od nosa... Ale vieš čo mi utkvelo v pamäti z tejto doby? Aj napriek tomu, že som žil študáckym životom plným priehrštím, užíval som si života po všetkých stránkach a zmysloch a náhodný pozorovateľ by ma možno označil za lumpa a skazenú mládež, občas som zašiel i do kostola. Občas bolo stále častejšie a boli doby, kedy som tam "nakukol" skoro každý deň. A vieš prečo som tam nakukol skoro každý deň? Lebo som sa začínal rozmýšľať nad vecami, ktoré som tam počúval. Počúval som ich a najmä o nich rozmýšľal. Prestával som ich vnímať ako kázanie a začal som ich vnímať ako návod na rozmýšľanie o živote. A vieš s akým záverom. Že teraz už do kostola nechodím, a vieš prečo? Lebo Boh od nás nevyžaduje, aby sme sa k nemu modlili slovami, zloženými rukami, alebo bohoslužbami. Boh od nás očakáva skutky, t. j. aby bol každý náš skutok modlidbou k nemu. A môže to byť i bez slov a nedeľných návštev kostola. A aké skutky to majú byť? No predsa (aj) TVOJE.
    Zatiaľ nazdar. Mravec

    2008-03-05 12:16:45

    počúvaj beatrix, ty so mnou nemusís komunikovať, no ja koumnikujem aj s inými prostredníctvom tohoto fora.To že si natvrdla na pochopenie hlbších súvislostí, je len procesom ktorý si dostala prostredníctvom rodiny, školstva. čiže ta plne chápem a snažím sa ti určité veci pripomenúť riadne po lopate a vidím že sa mi darí, lebo sa ťa dotýkajú určité deje lebo sú není v súlade tvojím naučeným sterotypom.
    Musím ti povedať že v 23 rokoch som nebol až taký ntvrdlý ako ste vy dvaja, tak sa neurážajte a viac počúvajte.
    Ešte sa ta chcem opýtať prečo si myslíš, beatrix, že sa považujem za normálneho ? Chce to hodne nenormálnosti vystúpiť z radu a hovoriť: "král je nahý"!
    A vy dvaja ste toho živým príkladom ako reaguje normálna väčšina na nenormálnu menšinu.
    Len tak dalej, ste dobrým príkladom.

    2008-03-05 11:47:28

    Prepac mravec, ale trochu prehanas o systemoch rozumu na Slovensku? Kde sme my vo vyskumoch a zmenach? Nikde. Pozri sa na severske staty...maju tam vobec najvyssie percento VS vzdelanych ludi ale v kombinacii so socialnym cítením. Nerobia tam hromadu spiny, a problem bezdomovectva??? Mizive percento. Tak preco ziju inak ako my? Nie je najlepsia kombinacia vzdelanosti a socialneho povedomia? Nazory atolma su zamerane len na to dobre srdce, lenze s nim tak nieco dokazala Matka Tereza. Ano, mas pravdu, su ludia a tych si velmi vazim, co sami nieco dokazali, ale dokazal si nieco take ty? Odsudzujes ma len preto, ze v 23 rokoch zatial studujem a snazim sa aspon vytvarat navrhy do ktorych by som sa rada zapojila ale nie sama. Co ste vy urobili, ty a atolm do 23 rokov konkretne? Napis mi, aby som vedela. A ako zabranit nevytvarat bezdomovcov? Na to vplyva neskutocne mnozstvo vedlajsich vplyvov. My sme davali navrh ako znizit pocet sucasnych. Pomoct im vratit sa spat! To mam teraz postavit sama budovu pre nich? Alebo ako si to myslel konkretne? Ja budem moct tak pracovat ako ps. poradkyna v tejto oblasti. Co dokazes konkretne ty sam? Podla mna tiez nic...A dufam ze si cital nazor atolma aj o tom ako treba zrusit skolstvo a zdravotnictvo a ze sa s tym naramne stotoznujes...

    2008-03-05 11:22:54

    Beatrix, veľmi ťažko sa hľadajú slová, s ktorými by sa dalo vhodne argumentovať v tejto spoločnosti. Táto spoločnosť je presiaknutá systémani rozumu, peňazí, moci, pohodlnosti, atď., a tieto systémy sú po dlhé desaťročia tak detailne prepracované, že akýkoľvek náznak odlišného myslenia je už vopred odsúdený na nesúhlas ostatných členov systému. Do týchto systémov patríme aj my, boli a sme v nich vychovávaní a žijeme v nich a preto je veľmi dôležité, aby sme sa vedeli aspoň trochu správne pochopiť. Niekedy to vyžaduje veľa úsilia, ale ak úprimne chceme a poctivo hľadáme v názoroch iných ľudí i tie dobré miesta, určite ich nájdeme alebo sa nad nimi aspoň zamyslíme..., a zistíme, že nie sú možno mienené až tak zle. Pozorne som sa snažil vnímať názory Tvoje aj ostatných diskutujúcich a môžem povedať, že najbližšie sú mi názory Atolmove, i keď s nimi možno nesúhlasíš, ale skús sa na ne pozrieť nezaujate a skús ich hneď nezavrhnúť. Tým, že budeš vnímať svet okolo seba v tých systémoch, o ktorých som tu písal a budeš sa snažiť pochopiť ich skutočný význam zistíš, že veci, ktorými je podmienený úspech spomínaného projektu, sú v ostrom rozpore s týmto našim zabehnutých systémom spoločnosti a sú prekticky neuskutočniteľné...., iba ak by sa do toho niekto skutočne pustil i napriek všetkým, akože neprekonateľným veciam. Pustiť by sa do toho ale musel vždy len jednotlivec a musel by mať pri tom dobrý a najmä nezištný úmysel. Tento úmysel by sa časom začal obrusovať a priťahovať i ostatných, podobne zmýšľajúcich ľudí. A už by v tom nebol sám ... a táto dobrá myšlienka by začala naberať na sile a stávať sa realitou... Niekto sa do toho musí pustiť. Samo osebe sa nič neurobí, všetko má svoj vývoj... Zatiaľ nazdar. Mravec

    2008-03-05 10:56:24

    Pre atolma je najlepsie zrustit skolstvo, to asi preto ze nema na ziadnu skolu!!! Taky nazor, nemoze mat normalny clovek...Kde by sme teraz boli, keby ludia nestudovali??? Nik nepotrebuje pravniky, lekara, ekonoma??? Mozeme teda zit ako v praveku...Atolm aj pocitac vymysleli vzdelani ludia...do coho by si inak klepal tieto nezmysly????

    2008-03-05 10:40:16

    Atolm, teba riestit to je uplne zbytocne. Podla mna rozpravas z cesty, kazdeho tu len urazas, ze ty si dokonaly clovek na svete. A saskia je asi tovoja oblubenkyna. Saskia daj sa liecit tym "bozim muzom" atolmom Vy by ste boli dvojka. Drzim vam palce...mozete spolu pit a rozpravat sa o dobrom srdci a dusi, potom mozete spolu stravit pekne chvile v kempe
    Mravec, s tvojim prispevkom suhlasim. Pretoze si napisal v podstate pravdu a hlavne inteligentym sposobom si vyjadril svoj nazor. Uplne suhlasim, ze dobre to bude len vtedy ak sa to da zrelaizovat. Problem je ale v tom, ze na tejto navrhovanej zmene by sa nepodielali len psychologovia. Ak si to totiz precital aspon ty, kedze atolm vyzera ze nie. Tak chcem napisat, ze psychologovia by zohravali ulohu napomocnu pri odvykacej liecbe a taktisto zmeny v spravani a prezivani konktetnych ludi(bezdomovcov) ale je potreba socialnych pracovnikov, ktorí by zabezpecovali resocializaciu, pomahali by pri najdeni prace, ktora by bola vhodna pre konkretneho cloveka. Rovnako ekonomov, ktorí sa musia starat o financie na takyto projekt, archtektov a stavbarov, ktorí by pomohli budovat ubytovne na vyssej urovni ako su kempy. Docitajte si to cele. Nemam problem pomoct, ked budem schopna. T.j. ukoncena Mgr. psychologie. Ale zas mozem pomoct len z psychologickou castou veci. Tak mi prosim napis ako si to myslel s tym ze ja a balki to mame cele zrealizovat na Slovensku? Tento nazor je podla mna zvrateny... A prisiel mi az chory. Ako moze nieco take urobit jeden clovek??? To je pre teba, maravec. Z atolmom uz nekomunikujem, lebo jeho nazory pokladam za maximalne od veci a nekonstruktivne.

    2008-03-05 10:11:18

    mravec, nazor odbornych kruhov by mal za nasledok ze sa o danej teme bude viac hovorit a hladat riesenia a tieto riesenia potom realizovat. tento koncept si vyzaduje spolupracu a zaujem napriec spolocnostou. podporil by si ty sam takyto projekt? ak je ten projekt zly, v com? ma zlu karmu? mimochodom atolm, pytas sa, co sme ja a Beatrix dokazali. Co si dokazal ty za prvych 23 rokov zivota? Vazne, zaujima ma to.

    2008-03-05 09:48:16

    Dobrý deň. Pokúsim sa zamiešať do Vášho rozhovoru svojim názorom na túto vec. Snažíte sa tu zhodnotiť, či je nejaká štúdia alebo diplomová práca dobrá alebo nie, no myslím, že zhodnotiť akúkoľvek štúdiu, alebo niečo podobné, môžeme iba vtedy, ak sa ju pokúsime aj realizovať. Ak sa ju pokúsiš realizovať práve Ty (Balki, či Beatrix, či niekto iný). Inak to bude vždy len mlátenie prázdnej slamy. Čo veci pomôže, ak takúto štúdiu, či diplomovú prácu ohodnotí uznávaný psychológ ako výbornú, keď sa nikto nepokúsi realizovať to, čo sa v nej píše a ostane založená niekde v šuplíku, alebo bude zaarchivovaná v pamäti niektorého z Vás?. Darmo bude mať na konci "pečať" - VÝBORNÁ od renovovaného psychológa, keď jej autor neurobí nič pre jej naplnenie. Alebo jej autor dáva odporúčania niekomu inému, aby to realizoval? Niekomu inému??? Kto poukazuje na nedostatky spoločnosti? Autor alebo niekto iný? Ak autor má riešenie, malo by byť jeho cťou sa pokúsiť o zmeny, o ktorých píše. A keď z dielom začne, až po nejakej dobe bude môcť zhodnotiť, či sa mu jeho kroky daria alebo nie. A zhodnotenie si musí urobiť on sám, nikto iný. Atolm sa pokúša urobiť kroky, o ktorých si myslí, že sú správne a nepotrebuje k tomu žiadnu štúdiu, ani diplomovú prácu, ani odporúčania vplyvných psychológov a zhodnotenie toho, či sa mu to darí alebo nie si môže urobiť zasa len on sám. Nič iné nemá v sebe nejakú hodnotu, budú to vždy iba prázdne slová bez skutočného významu aj napriek tomu, že sú ohodnotené váženými ľuďmi ako VÝBORNÉ. Preto Vám Balki, či Beatrix držím palce, až si môžete po čase zhodnotiť SVOJE ÚSILIE v snahe o ozdravenie spoločnosti. Veľa zdaru. Mravec

    2008-03-05 09:33:53

    tak toto si vytlac a nos to pri kazdej navsteve lekara.. alebo ta tvoja karma uchrani od chorob a zraneni?:-O

    2008-03-05 08:54:38

    vidíš, konešne konštruktívny návrh, balki, ani netušíš čo sa v tebe skrýva ked chceš.

    2008-03-05 08:23:19

    atolm, zrusme aj medicinu, aj doktori len odstranuju nasledky, vymyslaju lieky na virusy, ktore uz existuju a nedokazu zastavit vyvoj novych... najlepsie zrusit cele skolstvo ako take....

    2008-03-05 08:06:55

    didi, ako si to myslel s tou tvojou poznámkou ?či vari len preto aby si nahnal vodu na mlyn pyšnej princezne psychologie v tejto debate ?
    to tvoje "komplexné" riešenie balki je len výplod chorého mozgu zdevastovaného
    modernými poznatkami, bez zmyslu a významu a akej kolvek hodnoty.
    Takých podobných eleborátov bolo vytvorené na tisíce, no vždy boli a budú čúrať mimo misu, lebo ho stvorili ludia bez človeka v sebe.
    chceš riešiť len dôsledky, to dokáže každý magor, chod k podstate, no vtedy sa nestretneš v velkým pochopením. Ludia vyžadujú zlé riešenia a zložité, na tie dobré s vysoka kašlú ako kašleš aj ty. chapem tak ta naučili, lebo slepí vedú slepých a podla toho čo píšeš slepým aj chceš ostať.
    neviem čo tu splietaš o týraných detoch,ženách,onkologicky chorých, nechci aby som hovoril o týchto témach, lebo ti zbúram celý domček s hovienok ktoré vás naučili na psychologii.
    ja psychologiu študujem celý život a neviem či nikedy budem o nej niečo vedieť.

    2008-03-05 07:01:34

    a ked niekto spomina slova ako karmicke rozhodnutie.. navyse v spojeni s citatom zo Svateho pisma.. je to smiesne. A znevazovat pracu psychologov, ktori sa zaoberaju takymi vecami, na ktore ostatni kaslu.. To stve aj mna. To je podla mna arogantnost. kolki ludia by dokazali pracovat s detmi na onkologii, s detmi, ktore su tyrane vlastnymi rodicmi, so zenami, ktore x rokov tyra vlastny muz.. a vlievat tymto ludom chut dalej zit.. (samozrejme okrem doktorov mediciny, ale myslim ze psychologovia - ti dobri, nie ti televizni - su svojim sposobom lekari duse, len my slovaci si to zatial zda sa neuvedomujeme)

    2008-03-05 06:57:13

    saskia, suhlasim, ze ten kemp bol dobry pocin. lenze veci to neriesi. Podla nas je nutne tymto ludom poskytnut vsestrannu dlhodobu pomoc. Samozrejme, spustenie a fungovanie tohto projektu ma velmi vela keby a co ak. No momentalne neviem o ziadnom programe, ktory by sa zaoberal takym komplexnym riesenim, navyse s akym takym ekonomickym zazemim. Tento projekt by mal byt v prvom rade na baze dobrovolnosti: myslim ze nie je malo ludi, ktori by uvitali takuto zmenu. A co sa tyka tej represivnej casti: tazkemu zlocincovi mozu nariadit sudom liecbu na psychiatrii ako alternativu k väzbe. Preco by pre bezdomovcov, znecistujucich okolie, nemohla existovat takato alternativa?
    Dobre, navrh je mozno naivny a cisto akademicky. Co skusit ist vetu po vete z neho a skusit co z neho sa realizovat da? Chcelo by to nazor cloveka s odbornymi znalostami a dlhsou praxou.....

    2008-03-05 01:26:02

    Beatrix,som iba obyčajná žena, ale ak by som potrebovala psychologa, tak od teba by som utekala ako čert od kríža. Tvoju aroganciu cítiť aj z tejto obrazovky. Balki, tvoja, alebo vaša "dplomovka" je síce pekne napísaná, ale strašne naivná. Keby to. čo tam navrhujete fungovalo, tak máte Nobelovu cenu za vyriešenie celosvetového problému. Zaujímolo by ma, ako chcete donútiť napr. aby niekto nasilu šiel na protialkoholické liečenie? Akú REPRESIU máte na mysli pre tých, ktorí nechcú pristúpiť na vaše podmienky a prespávajú na lavičkách a budia "phoršenie" Zmena legislatívy? Zbavenie svojprávnosti? Beatrix, čo konkrétne si ty urobila pre nich? pýtam sa iba preto, že si sa tak obula do Atolma. Ten totiž ako jediný z nás koná. Ktosi ho tu na týchto stránkach ironicky nazval božím mužom. A možno to ani nebolo myslené ironicky. Didi1 ty sa fakt nezaprieš.

    2008-03-04 22:47:09

    didi1 tak to bola najtrefnejsia poznamka dnesneho dna! Fakt super!

    2008-03-04 22:46:02

    Tma a lad v srdci z tejto frazy som uz znudena. Vidno na tom aky si nekonstruktivny. Neda sa s tebou normalne diskutovat...

    2008-03-04 22:45:35

    ATOLM, čo ty na to, keby všetci ľudia boli v kempe a ty by si to riadil ?

    2008-03-04 22:25:53

    Ty si nič nedosiahla,beatrix,ak len dochodila školu a v tom ti nepomôžu ani tri vychodené školy, pokial sa nestaneš človekom.len si ničo nahováraš čo nie je pravda.
    kultivovaní, empatickí či sociálne cítiaci je dnes každy s tých čo som spomínal, ktorí majú tmu a lad v srdci.


    2008-03-04 22:19:11

    No pekne je od teba ze si napisal, ze skolu nemas. A teraz ta mam odsudit a napisat ze si debil? Hmmm no to by bolo trapne...Nie, nie som ako ty...Mas svoj nazor ale stve ma a neskutocne, ze ponizujes ludi, ktori nieco dosiahli. Ti zdola mozu pomahat iba v zakladnych potrebach cloveka ale ti, ktori sami hladaju viac mozu inym pomoct najist ciel a zmysel zivota. Co je zmysel zivota podla teba? Mat dobre srdce? Ja predsa suhlasim, ze clovek ma byt kultivovany, socialne citiaci a empaticky...lenze to nejde. Jednoducho ide o utopiu, v tom co ty pises. Krasne myslienky bez podkladu...takze su to zbytocne reci.


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 635