Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Jarmila
Zajtra >> Lea

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Od tej chvíle, čo milujeme, nevidí ani ten najmúdrejší muž nijakú vec tak, ako naozaj vyzerá.

 -- STENDHAL


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 28. Apr 2024 04:35:24
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    BEZDOMOVCI






    2008-03-28 13:15:55

    saskia, co sa tyka studovania za peniaze: denna forma este stale v SR je bezplatne. cize jediny sposob akym som sa mohol ja, ci beatrix dostat k akejkolvek forme vzdelania pocas denneho studia za peniaze, je poskytnutie uplatku. to je trestny cin korupcie. vyzyvam ta predloz dokazy. totizto, neoznamenie korupcie je trestny cin. rovnako krive obvinenie je trestny cin. takze kedy nas chces konfrontovat na polici s dokazmi dokazujucimi vinu? co s tym budeme robit?

    2008-03-28 13:12:30

    saskia múdro si to pomenovala, že spoločnosť nie je pripravená riešiť tento problém. V tom je ten problém...
    odtínať špice ladovcov vie každý blbec, no odťatím narastú dalšie dva, vid. právny a trestný systém v USA.
    Chvala bohu, že sme ešte nedorástli do urovne logiky američanov, a na počet obyvatelov nemáme až tolko vaznov, vraj len okolo 10.000.
    No mám obavy ak dorastie beatrixina generácia a dostane sa k moci so svojimi odchytovými tábormi, američanov hravo dobehneme.

    2008-03-28 12:59:47

    Beatrix, vobec mi nevadí, že na tomto fore veľa ľudí píše proti nám, vadí mi že nechápete , proti čomu píšete. A ešte niečo, čo som nechcela písať, ale čo už. Mám 4 deti. A predstav si všetky skončili vysoké školy. Traja majú červené diplomy. Neboj, viem, čo je študova´t.

    2008-03-28 12:53:52

    A ty na profesora nemas, co profesora...to ak nevies su na VS najvyssie kapacity. Ty nemas ani titul prvej skupiny...Taky zadubeni vyucujuci tu nie su ako si ty...co uznavaju len svoj nazor a nie su schopni odpovedat na nic ine...Na co konkretne si zatial odpovedala okrem toho, ze sme zli a ako sa to vyjadrujeme, ci piseme a atolm "pan dokonaly" ma vzdy pravdu?

    2008-03-28 12:50:12

    No kedze ty si sa ucila len na troch ludovych pisat diktaty a nic ine tak gratulujem...A skus si ty chuderka ist vystudovat VS, ze ci je to rychlokvasene...by si sa posrala, ake kvanta sa musime ucit a nie memorovat ale aj vyjadrovat vlastne nazory. Vidno, ze nik z tvojej rodiny nechodil na VS...lebo nic o tom nevies. A to ohananie ohladom inteligentnej mladej damy si strc za klobuk... A ak citas forum, tak nie sme to len my dvaja balki a ja proti, je tu dost ludi co pisu proti vam. Napis mi komentar na urazku, ktoru pouzil atolm pre horara? No pekne odpovedz ty mudrlantka namyslena...Len pritakavas a svoj nazor ani nemas...som zvedava co by si dokazala povedat nazivo...

    2008-03-28 12:43:51

    Beatrix, skús ako vysokoškolsky vzdelaná inteligentná mladá dáma, písa´t bez gramatických chýb. Vieš, mne to ako retardovanej hajzelbabe trošku vadí, keď píšeš s hrubkami. Tak sa to volalo, keď som ja študovala za upratovačku.

    2008-03-28 12:36:07

    saskia, dve veci: mravec odpisal nas tak ako si nas odpisala ty a atolm. on sa aspon pokusil komunikovat.uznal som, že to pravdepodobne asi nemá zmysel. to napisal, do vtedy sme s nim viedli slusny dialog.
    za druhe: je velmi jednoduche povedat:ti druhi su zli. bez vypocutia. nezijeme v idealnej spolocnosti.
    co sa tyka studia na vysokej skole: uz vacsiu debilinu si povedat nemohla. ja som si svoj titul tvrdo vydrel, no oproti beatrix som to mal lahsie. ani jeden z nas nie je rozmaznany fracek ktory si moze zacvakat za titul. chrlite tu jednu urazku a sud za druhym. za toto by som ti jednu struhol - titul netitul, vzdelanie - nevzdelanie.

    2008-03-28 12:27:31

    Mravec, mala som pravdu? Beatrix ťa už odpísala, už píšeš ako atolm. Beatrix, balki, didi, ak ste nepochopili jednu základnú vec, že táto spoločnosť nie je pripavená riešiť tento problém, je zbytočné s vami diskutovať. Ale pozor, v situácii v akých sú bezdomovci sa može octnúť každý z nás, každý z vašich blízkych. Beatrix, tvoj slovník a myslenie je úbohosť. Byť t vojim profesorom, nikdy ti nedovolím získa´t vysokoškolský diplom. Ale čo sa dá robiť, za peniaze dnes fabrikujeme magistrov ako rýchlokvasené uhorky. Ak si nepochopila ani argumentáciu mravca,tak čo vlastne chceš?

    2008-03-28 10:43:56

    Atolm a teba vari nestvorila spolocnost? Na teba spolocnost nevplyva a tak co vobec cumis do pocitaca? Som zvedava kto ti plati internet?Inak poskytuju ho ludia zo spolocnosti alebo si ho tocis klukou sam? Zacinas byt uz komicky, ty vrana

    2008-03-28 09:23:53

    Atolm si hnusny namysleny uboziak, to ako si napisal ze neveris identitu horarovi ma dorazilo. On ti uprimne napise a ty tomu neveris, ze clovek moze prestat pit a zit viac pre inych? To ako to popisal horar je naozaj chvalihodne. Atolm si myslis o sebe ze si boh? Si obycajny psychopat suci do blaznivca. A mravec, aj ty uz pises ako atolm. Ved samozrejme najprv ja sama robim to o com pisem, cize chcem zmenu ale najprv od seba...nepodporujem prostitutky ani nasilnikov ani deviantov, to som uz predsa spominala a reedukovat ich treba vsetkych. Ako tu budeme existovat? A netreba zacat od mala? A este nieco, samozrejme ze som ochotna s balkim na tom pracovat ale to predsa nemozeme zriadit sami, to nie je ziadny zatuchnuty kemp pre 10 ludi...tak sa atolm s mravcom uvedomte.

    2008-03-28 09:16:05

    neverím ti horár, neverím že si ten, za koho sa vydávaš. takže čakám na pravú identitu.
    verím svojej intuícii ktorá mi jasne hovorí: vrana k vrane sadá a rovný rovného si hladá.
    didi ty si "hodnota" sama o sebe, teba tiež stvorila spoločnosť, ako inak by si vznikol.

    2008-03-28 09:06:44

    mravec ty píšeš ako sfetovaný alkoholik, nechcel by si , aby bezdomovci riadili túto spoločnosť? To myslíš vážne, aby chodili za bezdomovcami a zisťovali čo si želajú či im chutí biele alebo červené alebo nebodaj tvrdé? Načo používaš počítač a internet, veď je to výtvor spoločnosti, ktorej hodnoty neuznávaš.Ale využívaš.

    2008-03-28 08:00:58

    ak som pochopil spravne, islo o pracu ktora mala za ulohu zmenit nieco. vybrali si bezdomovcov. drahi moji, ludsky vyvoj dosiel k tomu ze clovek zaraba peniaze aby si mohli nieco zadovazit a podla uvazenia dat nejaku cast potrebnym. vsetci sme nuteni hrat podla tychto pravidiel. jasna paka ze sa mi nepacia. ake mam moznosti? inak atolmik moj, som 41 rocny sanitar, ktory musel prestat s chlastom a absolvovat rekvalifikacny kurz aby som neostal na ulici aj ja. natolko si vazim svoju manzelku a dceru ze som sa na to dal. zmenil som seba. pridavam sa ku skazenym balkimu a beatrix a chcem zmenit aj inych. to co o nich napisal obcan kvitujem. ani ja by som sa nezohol po taky papier. doteraz. mimochodom saskia kukni sa, ze to nepisali ani balki ani beatrix. dufam ze chapes co chcel basnik povedat.
    atolm si na rade - cakam na ten zoznam. pobavime sa.

    2008-03-27 23:10:20

    Áno, atolm, títo "ľudia", o ktorých píšeš sedia väčšinou "doma v teplúčku" a neogrciavajú lavičky, na ktoré si chcú sadnúť napríklad Balki a Beatrix. O týchto ľuďoch nikto nenapíše žiadnu (ani represívnu) štúdiu, ktorou by sa vyriešil ich problém. Svoju činnosť si predsa vykonávajú v rámci platných zákonov, v spoločenky uznávanej slušnosti... a nikto ich nechce vrátiť späť do "spoločnosti".... veď sú v nej, veď sú ona.

    2008-03-27 22:48:37

    ano mravec, systém vytvoril bezdomovcov, nie bezdomovci systém.
    No neviem prečo rozprávame len o bezdomovcoch, ked násilníci, vrahovia,vypalníci, zlodeji, profesionálny klamári, prostitútky, pasáci, a všetky tie skupiny sa medzi bezdomovcami vyskytujú len zriedka.
    takže správne si podotkol, že systém by mal napraviť svoju systémovú chybu a nie represiou odstranivať následky.

    2008-03-27 22:21:43

    Áno, v tomto systéme žijem aj ja, a taktiež potrebujem k životu peniaze, o ktorých tak modloslužobne píšete, a tento systém možno automaticky bezmyšlienkovite aj ja mnohokrát podporujem, no ak niečo chcem dosiahnúť v zmysle zmien hodnôt tejto spoločnosti, snažím sa to urobiť ja, ako jedinec, i keď sa mi to veľakrát nedarí a veľmi by som si rozmyslel predložiť niekomu nejaký návrh, ktorý predpokladá činnosť najmä druhých ľudí, len nie moju. Vy očakávate, že Váš návrh si "niekto" druhý zoberie za svoj a začne ho realizovať, lebo je to úžasná myšlienka? Dokonca vláda, či parlament?Máte v ňom veľmi veľa podmienok, ktoré ho robia nereálnym a pritom nezačieram ani do problému bezdomovectva, lebo ten tu je úplne mimo veci. Apropó, boli ste už za primátorom, aby vám povedal svoj názor na prípadnú pomoc od mesta? Myslím, že by vás prijal celkom ústretovo (Myslím to vážne).

    2008-03-27 21:55:06

    Mravec tak napis aky system sa ti vlastne paci? Ked sa ti tento nepaci tak mozes ist na opusteny ostrov a zalozit tam vlastny. Tam nebudes mat ani bezdomovcov ani inych lebo tam budes sam A naozaj by sa pomohlo systemu az na to, ze system by musel dat na denne centra a ubytovne pre bezdomovcov prekne prachy. Takze ano, isto je to pre system. Inak by to slo z dani pracujucich obyvatelov, ktori tvora ten system. Uvazuj trochu...A ano mal by z toho nieco aj system, bolo by menej znecistenych ploch, ak si na to narazal. Sa vola ze obojpolna sluzba. Ty chodis do prace zadarmo? Mozno si taky svatec...

    2008-03-27 21:48:20

    Balki, Beatrix, vo Vašej práci popisujete pomoc tomuto systému, nie pomoc bezdomovcom.

    2008-03-27 21:42:51

    Zas si sa vyhol odpovedi na otazku...takze skoda diskutovat aj s tebou. Inak teda dufam, ze ty poznas psychologiu bezdomovectva...nejdes o tom prednasat. Keby si aj ty trochu pozeral telku tak by si vedel co hovoria samotni bezdomovci. Chcu sa vratit spat do zivota. Jeden konkretne povedal, ze si neuveritelne vazi pracu co mu nasli. Ale to vy s atolmom nechapete...tak si okolkujte dalej...skoda casu.

    2008-03-27 21:32:37

    Balki, Beatrix, neviem, akým spôsobom ste sa dopracovali k záverom, ktoré opisujete vo Vašom návrhu, ale predpokladám, že prv, ako ste sa pustili do spísania tohto návrhu, tak ste sa stretli aspoň s pár bezdomovcami a snažili sa získať od nich ich pohľad na život, či iné prejavy pocitov, ktoré majú. Mne to po prečítaní Vašej práce pripadalo ako čisto teoretická úvaha, ktorá bola napísaná "spoza stola", prípadne nanajvýš po prečítaní publikovaných názorov podobných ľudí z okraja spoločnosti, no bez poznania skutočnej problematiky, o ktorej tam píšete. Ak sa mýlim, tak sory, no ak by ste aspoň trochu spoznali psychológiu tohto problému, nikdy by ste nič podobného nenapísali (bez urážky)

    2008-03-27 21:15:50

    čo tam chýba? láska k blížnemu? to akože sme to písali v nenávisti? z egoizmu? nerozumiem. prosím vysvetli nám to. základný princíp je na dobrovolnosti. áno, sú stanovené tvrdé pravidlá. tie sú ale aj na protialkoholických liečebniach, alebo aj v domovoch pre týrané a postihnuté deti. pravidlá sú riešené tak, aby pomohli a neubližovali. no myslím že výsledok za ne stojí. čítal a videl som dosť príbehov bezdomovcov ktorí túžia po práci a bývaní, resp. príbehy tých, ktorí si prácu našli, našli si slušné bývanie, dali si do poriadku rodiny.... a represívna zložka? bol tu použitý trefný príklad: fajčiar si zapáli na stanici - okamžite pokuta. v podstate za znečisťovanie. my ponúkame ľuďom možnosť ako neznečisťovať svoje okolie. ako sa vyhnúť pohŕdavým pohľadom svojho okolia. pokial je bezdomovec, ktorý má záujem o prácu - ako má vačšiu šancu - priamo z ulice alebo z podobného centra ako navrhujeme my, alebo o.z. proti prúdu?

    2008-03-27 21:06:27

    Balki, Beatrix, myslel som, že sa mi podarí vysvetliť príčinu (teda aspoň môj pohľad) nereálnosti Vášho návrhu na riešenie problému bezdomovectva, avšak keď som sa opäť posadil k PC a prečítal pár ďalších nikov, uznal som, že to pravdepodobne asi nemá zmysel. Vypustili ste do sveta nejakú prácu, ktorá je produktom tejto spoločnosti, v ktorej sa práve nachádzame. Systém, ktorým je riadená táto spoločnosť, nie je naklonený žiadnym riešeniam, ktoré sú postavené na skutočných hodnotách. Vám sa tá práca (návrh) môže zdať dobrá, no ona je taktiež založená na tých istých hodnotách, ako systém tejto spoločnosti. T. j., v jej základe chýbajú skutočné hodnoty, o ktorých sa píše napríklad aj v biblii, prípadne hodnotách, ktoré dokážu dnes najlepšie vycítiť snáď už iba malé deti. Realizácia, trebárs i sebedetailnejšia, vášho návrhu by znamenala iba podporu systému, ktorý ju zrodil, t. j. podporu systému tejto spoločnosti a dôsledkom realizácie Vášho návrhu by bolo iba prehľbenie problémov podobných bezdomovectvu...
    Zatiaľ toľko k môjmu názoru. Snažil som sa zostručniť dlhú cestu vysvetľovania, ktoré by i tak pravdepodobne nebolo pochopené.

    2008-03-27 20:35:31

    Uz som pochopila, najlepsie je s tebou, atolm komunikovat ako didi. Dobre to vystihol. Nic slusnejsie si od nas nezasluzis...

    2008-03-27 20:13:22

    mravec prečítal si si odkaz, ale si mi nič nepreložil, zrejme ani Tebe to nejde. Atolm pozváral si vlečku ? Dúfam, že tam vojdú všetky splašky,čo tu píšeš, len kde to vyvezieš?

    2008-03-27 19:44:12

    Prepáčte mi, vzdávam sa ďalšieho reagovania ku tejto téme, ako sem písali v nedávnej mynulosti, sud žlče sa vylial. Škoda, ináč samotné mesto Martin a nezikovka Matra, s ich protiľudskou politikou, skutočne narobili z x počtu rodín bezdomovcov. Chcel som upozorniť na tento problém, robil som si "srandu" z roztápania ľadu a využitím tohto objejktu na iné účely. V podstate mi išlo o jediné, aby sa vedúci mestský páni,rozumní,kompetentní a dobre zaplatení, chytili a začali diskutovať. Zbytočné, oni čítajú, vedia o o čom to tu je, ale nechajú to tak, trápi ich vlastný osud. Vy sa dohádajte, budem to aj naďalej sledovať, ale neprispejem nickom.

    2008-03-27 19:07:28

    vy tu seriete a grciate svoje splašky už dlho, bezdomovci vám nesiahajú ani po paty.
    lebo slovo smrdí viac ako hovno.

    2008-03-27 18:57:21

    Atolm, "ze postulaty primitivizmu" ty pouzivas take slovne spojenia, ze najlepsi slovensky jazykovedec hovno oproti tebe Dobre, sme ti zli, bezdomovcov treba nechat nech vsetko zaseru a zagrcaju a nech potom zhniju na ulici. Lebo je to ich slobodna vola. To je tvoje myslenie. Dakujeme, uz si nam to objasnil. Prijmame tvoj nazor ale uz nemame chut s tebou diskutovat. Venuj sa svojej prospesnej praci a daj nam uz pokoj. Ako si si mohol vsimnut ak nie si uplne slepy, tak uz nemame chut ti vysvetlovat dokola to iste a ty nic dobre nevidis len vsetko zle. Takze pan dokonaly, daj si odchod ku traktoru

    2008-03-27 18:53:45

    atolm, to je prejav dobreho, milujuceho srdca: my vieme len štekať, kým ty, jediný so správnym názorom každého posielaš do pekla. ako som napísal jednostaj si s.. do ust. aj prehltaš? mravec, kto sa pokuša zohnať prostriedky, prejavuje záujem riešiť problém.

    2008-03-27 18:50:49

    kým budem užitočnejší pri tom traktore, tak ti poviem balki že ten váš elaborát hlúpostí je založený na represii. represia v spoločnosti nič nerieši, len zvyšuje napatie a nepochopenie. V amerike sú specialisti na represie a majú najvačšiu kriminalitu, majú 2 miliony vaznov, ktorých zamestnávajú rozne korporácie na smiešne almužny, je to druhom nútených prác. V spoločnosti sa aj tým vytvára obrovský pretlak, ktorý vytvára obrovské napatie, a napatie vyvolava vznik nových a nových trestných činov.takúto blbosť vyrábate aj vy s beatrix, ved vám je dané len zlo robiť. na iné nemáte pokoru, ani nič čo k tomu patrí.dobre by ste sa uplatnili v každej diktatúre demokraciu nevinímajúc, lebo tieto postuláty primitivizmu sú vám hlboko vlastné.
    balki najprv asi treba najprv meniť vačšinovú spoločnosť, vlastne v tejto diskusii sme ju aspon pomenovali, napríklad o tej práci, užitočnosti, vzdelaní,
    neostane vám iné len štekať, a robiť zlo ktoré s vás kydá na všetky strany.

    2008-03-27 18:48:12

    Balki, myslíš, že problém bezdomovectva vyriešia peniaze, ktoré by boli vynaložené na realizáciu tohto/týchto projektov? ....

    ... Prepáčte,... budem pokračovať neskôr, musím odísť od PC. Ozvem sa večer. Dopísania.

    2008-03-27 18:40:35

    kedze ide o komplexny program, tak to budu peniaze. okrem toho je nevyhnutna sucinnost vlady a mesta. skus pozriet http://dnes.atlas.sk/z-domova/145285/. prepac, ale nie je to len nas vymysel a nazor, aj ked atolm samozrejme vsetky autority okamzite zhodi. ked toto ludia nedokazu pochopit tak su alebo zaslepeni, alebo sa otacaju chrbtom alebo im to jednoducho nedochadza... stale tocis to iste. k comu sme zatial dospeli?

    2008-03-27 18:36:33

    no mravec, vzhladom na to ze niekto zacal zhadzovat istu skupinu ludi sa ten kolotoc roztocil. atolm, temu ako zmenit spolocnost zalozim hned ako sa tato tema pohne trosku do predu, myslim realizaciu. robis z nas idiotov a zaslepencov. podla mna si idiot a zalsepenec ty. pokial nevidis co pisem a nevies aky mame nazor na pricinu problemu, tak ta inak nazvat neviem. mravec sa pytal na veci legislativy, tak mu odpovedame. prosim, hlavne vy rozhladci, precitajte si pozorne nas projekt. drviva vacsina je o dobrovolnosti!!! ak ste zaslepeni, tak to asi neuvidite. tak isto piseme o spajani sa roznych foriem pomoci do jedneho celku. dajte jeden takyto priklad alebo porozmyslajte, ci predsa len nemame v niecom pravdu. teda ak vam to vasa hlupost dovoli. atolm, asi budes uzitocnejsi pri tom traktore...

    2008-03-27 18:34:54

    Beatrix, prosím Ťa, i spolu s Balkin. Pravdepodobne som už retardovaný, no skúste mi ešte raz napísať, ČO BRÁNI v začatí realizácie Vášho návrhu na riešenie bezdomovectva. Aké sú kroky, v ktorých by som V8m mohol pomôcť?

    2008-03-27 18:29:14

    Atolm, ako ty prosim ta odstranujes ten spic ladovca? Sam si sa nevyjadril ani na ten clanok o ktorom si pisal, lebo som ta chytila za slova tak ani nevies co uz mas pisat. A tiez ma uz s tebou nebavi diskutovat...inak ak si si vsimol, my sme uz s balkim s tebou ani nediskutovali ale s inymi clenmi fora...a ty len do nas rypes. Tak nechaj tuto temu, zaloz si svoju a diskutuj si tam. A ano ja som vytvorila vsetkych bezdomovcov, co si uz na hlavu uplne alebo co? Fakt prosim ta daj sa liecit...velmi ti to prospeje.

    2008-03-27 18:24:53

    Mravec, co sa stalo s bezdomovcami, ktori prespavali a zdemolovali vagony na zel. stanici? Co sa stalo s bezdomovcami, ktori zagrcali stanicu v BB a bili sa pred mojimi ocami s policajtami? Co sa stalo s tymi, ktori zapalili za mojou bytovkou malu horicku? Nic!!! Nic sa im nestalo...vobec na nic neplatia tresty, ani pokuty. Nik ich nezavrie, neplatia pokuty lebo nemaju ani obcianske preukazy. Urob tieto ciny ty a napis, ci si pochodil ako oni, alebo ti napalili slusnu pokutu. Co konkretne chces este k tomu? Tu mas kriteria na to aby boli nuteni resocializovat sa v takychto dennych centrach. A samozrejme...nie len oni aby si zas nepisal to iste...

    2008-03-27 18:23:40

    Saskia, tieto veci, ktoré uvádzaš v príspevku prídu na rad v súvislostiach, skutočne nechcem predbiehať, lebo sa človek dostane do kolotoča, z ktorého vedie cesta iba k retardácii. Chcem sa snažiť nejakým spôsobom vysvetliť svoj názor, ale nedá sa to jednou vetou (bohužiaľ).

    2008-03-27 18:21:56

    no vtátil som sa od traktora, čosi som prečítal, no vidím zas len nepochopenie.
    beatrix, bezdomovcov neni dva druhy, ja by som ich vymenoval aspon desať, a na dalších dvadsať by som hladal pomenovania.a to je sakramenský rozdiel !
    Ty by si zriadila akési centrá, kde by sa odchytávali bezomovci a týmto by sa chcelo pomôcť podla tvojich predstáv ? a dokonca to upraviť legislatívne aby to bolo možné ?
    čo za monštrum logiky ta svorilo ? v tom príspevku si vypustila tolko nezmyslov, že mne to zastavuje rozum.
    Ty nechápeš čo tu furt opakujem, že bezdomovci, fetaci, či iní asosiáli, sú len spicom ladovca nepochopenia vyčšinovej časti spoločnosti ??? !!! čo myslíš že ich stvorilo, ??? tvoje názory, tvoje chápanie a tvoje srdce s kamena... no aj iných
    už to tu meliem dlho, predlho, didi ty tiež nechápeš ?
    To je akoby si si chcela odťať prst ktorý je chorý, odtať hlavu ktorá bolí!
    ved uvažuj, akú to má logiku. je to len praobyčajné riešenie dôsledkov, nič viac a nič menej.
    hovoriť o riešení príčin, nemá zmysel, lebo na to je vaša mysel slepá a hluchá.
    ty nepoznáš bezdomovcov tak sa ani nepokúšaj pochpiť istú schyzofreniu v ich konaní. ak je tam túžba zaradiť sa, niečo silnejšie je čo ich vyčlenuje zo spoločnosti. Myslím že o tomto je s tebou zbytočne diskutovať, ked ti nedochádzajú iné triviálnosti.

    2008-03-27 18:16:12

    Mravec, kdesi na začiatku tejto diskusie som sa pýtala, akým sposobom možno donúti´t týchto ĺudí, aby išli napr. na prrotialkoholické liečenie. Nie je to možné, aj keď tých, čo sú odsúdení, možmo súdmi tam poslať. Výsledky liečby sú asi zaujímavé. Ale čo spáchal bezdomovec, ktorý spí na lavičke. ? Msp ho može z nej vypratať, ale on sa presťahuje na inú. Možno ho za to odsúdiť? Som rada, že si sa podujal na vysvetlovanie, ja už na to nemám chuť. Tá povodná otázka, či mesto može nejako pomoct, aby ich bolomenej. Už som povedala. Robí sa.Aj ten denný stacionár existuje. Ale pýtaj sa dalej. Možno sa dočkáš odpovede, že si retardovaný a ž iješ v atolmovom kempe, lebo si sa ho zastal.

    2008-03-27 18:13:35

    Balki, tieto kritéria, ktoré tu uvádzaš sú predmetom súčasnej legislatívy. Platia bez rozdielu na domovcov i bezdomovcov. Ja som bol zvedavý na KRITÉRIA, ktoré by umožňovali realizáciu vášho návrhu na riešenie bezdomovectva, konkrétne KRITÉRIA pre zaradenie jednotlivca do zariadenia, ktoré uvádzate v návrhu. Musíte predsa vedieť, čo bráni v realizácii vášho návrhu. O akú zmenu legislatívy ide? Skúste dotiahnúť váš návrh i do takýchto detailov. Rád by som sa konečne dostal k podstatným odpovediam, ktoré o. i. môžeme nájsť i skryté v atolmových príspevkoch.

    2008-03-27 18:08:39

    co sa tyka dalsich veci: v USA a v niektorych europskych krajinach existuje system alternativnych trestov ako verejnoprospesne prace atd. co tak postavit prave ucast na takomto programe ako alternativu k inemu trestu? otazne je k akemu, kedze pokuty su nevymozitelne a vazba je hlavne v zimnych mesiacoch niekedy skor odmenou. co sa tyka toho kde bezdomovci su... stanice su verejne pristupne a je tam teplo. poznas lepsie miesto na zimu? no a v lete.. vsade je teplo, niekde sa prespi...


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 334