Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Jarmila
Zajtra >> Lea

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
V láske ako v umení sa nesmie čítať to, čo o tom povedal druhý. Každý musí sám vyjadriť, čo cíti.

 -- ROLLAND


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 28. Apr 2024 15:49:49
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    BEZDOMOVCI






    2008-03-04 22:14:57

    Kojenec, to vies odkial ze som v zivote zazila len mier? Ty ma vari poznas osobne???? Vobec nic o mne nevies. A nehovorim, ze skola je vsetko ale ze skola je nutny zaklad, rozsiruje moznosti a obzory, vyssie metahodnoty. Nikdy som netvrdila, ze mam patent na rozum. Mam svoj nazor ako by sa dana situacia mohla riesti a nie je to len z mojej hlavy.

    2008-03-04 22:10:48

    znovu som sa zasmial beatrix, uprimne... a vôbec ma netrhá
    ano do školy sa síce chodí, a vidím múdrych ludí ako vy s balkim, no pritom žial akoby slepých aj hluchých.
    Ja som do školy nechodil rád, dokonca som ju vari ani nedochodil ako sa patrí, to vieš mi polointeligenti chápeme inak a škola by nám bola na škodu, ale ty to tažko pochopíš, však že ?
    V tvojom veku som fakt spravil hovno, dnes viem čo všetko som zmeškal, to vieš ked vidím dvoch mladých ludí ako hladajú, tak ma ide roztrhnúť čo vychovala táto doba za monštrá bez rozumu aj citu.

    2008-03-04 22:06:38

    RE: Beatrix, písané slovo nedokáže obsiahnuť slovo povedané. Ja Ťa vôbec, skutočne vôbec neodsudzujem, zažila si však len mier. Štúdium a nasledovné postavenie vzdelanca, jeho ocenenie v dnešnej a našej spoločnosti? Bude horšie? Štúdium je o hlave a ver jednému, že práve tie študované hlavy v minulosti padali do náruče ... nebolo rozdielu veku ani pohlavia. Koľko svetom uznávaných vzdelaných ľudí skončilo biedne? A aj v nedávnej minulosti by za možnosť takéhoto ubytovania s nádejou naďalej žiť zaplatil Rezeš milióny...

    2008-03-04 21:58:55

    znovu hovorím balki, že kempy nestačia, triafaš do čierneho, som rád.

    skutočne to chce len maličkosť, začať od seba riešiť tento problém, okrem múdrosti ktorej máte dosť, začať od seba.
    Ja všetko prestrelím, balki, ako inak by ste sa tak rozčertili a hladali podstatu s podstaty.Zatial len tápate vo vzduchoprázdne a ja denodene riešim problém múdrych psychologov.
    Pripomenulo mi to vtip, že akási agentúra prišla s nápadom, že za malý poplatok pošlú návod ako schudnúť. Našlo sa tisíce ludí ktorí radi zplatili a prišlo im "tajomstvo" úspechu v jednej poslanej vete: Nežerte !

    2008-03-04 21:52:24

    No vies od skoly to zacina...najprv clovek musi studovat aby nieco dokazal, mam ale pocit, ze ked tak nadavas na skolu tak ty nemas ani zakladku. Uz mi ide na nervy, ze vies cloveka len urazat vyzdvihujes len seba! Kolko mas rokov? No vies, na skole mozes iba praxovat...ale v mojom veku si asi spravil hovno. A teraz kecas. A furt tu tocis o srdci o dusi. Je to trapne...pretoze co je srdce? Poznas biologiu? Je to sval pumpujuci krv. To co clovek robi urcuje mozog, teda jeho psychicka stranka...fakt nie si moc inteligentny...a diskusia s tebou je ako boj s veternymi mlynmi. A paci sa mi, ze sa smejes...len aby ta neroztrhlo, tato tema je vazne na zasmiatie...

    2008-03-04 21:47:07

    atolm, podľa mňa si vážne prestrelil. Podľa všetkého vieš o práci psychológov ešte menej ako to h. Je pravda, že ten kemp je posun v pred. Avšak to nestačí! Kopec ľudí potrebuje viac než len kúsok tepla nad hlavou. Tiež hovorím z vlastnej skúsenosti. Okrem toho sa opieram o názor tých, ktorí sa profesionálne venujú pomoci ľudí a nemusia hovoriť oni sami, keďže za nich hovoria výsledky. Stojím si za svojim: kempy a ubytovne samé o sebe nič nevyriešia, maximálne akútnu potrebu suchého miesta.

    2008-03-04 21:46:49

    uplne s tebou súhlasím, beatrix že kemp nestačí, no zmenili by ho napríklad aj veci o ktorých tu píšem a to od základu-podstaty. Napríklad keby si priznala aj ty svoje obmedzenie v chápaní čo si tu demonštrovala v pár príspevkoch.
    ale to by si musela uznať že ta učili slepí a sama nič nevidíš. Ale to neurobíš, však ? to by sa ti zrútil celý domček, tie "obrovské" hodnoty čo do teba nasúkali v školách.

    2008-03-04 21:41:18

    beatrix, ty ma aj rozosmievaš...
    ty si videla počas štúdia ludí, ja som videl ludí ktorých odsúdili ako násilníkov, a pritom boli obete. Videl som obete a pritom boli násilníci.
    Hovorí ti to ničo beatrix, máš ponatia kde a ako radí rozum /ak chceš moderná psychologia/ ludí len na základe rozumu ???
    Tvoj rozum nikdy nepochopí všetky súvislosti, no mohlo by ho pochopiť tvoje srdce. Len ty si srdce zamkla na hodinách psychologie do trezoru, a preto tu píšeš mnohé nezmysly.
    je jasné že som proti psychologii, lebo kto nie je s nami je proti nám

    2008-03-04 21:37:37

    To je fajn atolm, ak je to pravda tak je to pekne od teba. Ale pochop, ze moj nazor je, ze len kemp nestaci. To neukonci tento problem!!!! Tak prosim ta, aj ty citaj co my s balkim piseme a potom sa vyjadruj. Myslis, ze dat im trochu zjest, par grosov a na noc staru postel kde sa len tak zlozia je riesenie???

    2008-03-04 21:34:19

    Kojenec, ten atolm je clovek, ktory odsudzuje nazory psychologov, ludi ktori skumaju a riesia zlozite problemy. A to problemy tyranych zien, deti, narkomanov, onkologickych pacientov. Ja som mala aspon moznost videt akychto ludi pocas studia, a co ty alebo on? Chystate sa nieco vy pre nich urobit? Netusim preco ma odsudzujes. Ake mas na to pravo? Odpovedz mi!

    2008-03-04 21:31:08

    no najprv balki tebe odpoviem. je mi jasné že nechápeš o čom píšem, lebo si obmedzený rozumom. a nepleť tu svaté písma, to s tým vôbec nesúvisí. Moje konkríétne opatrenia som navrhol v článkoch pod týmto, to že si ich neprečítal je tvoj problém.
    spoločnosť mením už dávno, už tým čo hlásam, a navyše aj niečo robím, kepm pre bezdomovcov je aj moje dielo.
    tí odborníci, ktorých spomínaš čikajú momo misu, lebo keby nie, tak by hlásali to čo ja hovorím a následne by sa stala aj akási zmena. &zatial je to len mlátenie prázdnej slamy...
    odpovedal som aj tebe beatrix, okrem vypisovania na nete, robím aj niečo konkrétne a bezdomovcov som stretol stovky.

    2008-03-04 21:30:42

    Dobre, otazka je co ty vies o psychologii? A co o mne? Ako si dovolis ty chudak ma sudit ked ma nepoznas. Doteraz zastavas strasne utopisticke humanisticke kecy, ktore o nicom nevypovedaju. Mas reci ako koza bobkov az na to ze naozaj nevychadzaju zo ziadnych vedomosti ani skusenosti. Moj nazor je ze v skutocnosti nic moc neznamenas a tu sa snazis tlacit nejake kaleraby ale realne diskutovat nevies. Nie si nahodou pysny ty, ked neprispustis do uvahy iny nazor ako ten svoj??? Podla mna sa nemas s kym prozpravat A uvazujem ci si ty nejaky profesor gramatiky, ze mas problem s viacerymi otaznikmi a navyse si ich pleties s vykricnikmi? V skutocnosti maju vyznam: "odpovedz konecne konkretne na tieto otazky!!!"

    2008-03-04 21:29:58

    RE: Beatrix. Postoj Tvoja duša, kým nám odletíš šetri si svoje slová. Nič nehovoriace je niekedy opakom vety, tak známej z TV od Pročka. Atolm nie je múdry, je to len človek. Múdry je, bol a ostane len jeden. Čo si Ty lekáreň našich duší predstavuješ o pomoci druhému?

    2008-03-04 21:24:52

    atolm, nepochopil som o čom píšeš. Kombinácia karmy a citácie zo Svätého písma je pre mňa naozaj nepochopitelná. Spoločnosť môžeš zmeniť práve tým, že pred nich postavíš problém a navrhneš konkrétne riešenie. Nemám patent na múdrosť. Odborníci na tému sociálna práca a práca s drogovo závislými sú tí povolaní, ktorí môžu súdiť náš článok. Z tvojich rečí nič konkrétne nevzišlo. Ako chceš ty konkrétne zmeniť spoločnosť???

    2008-03-04 21:23:37

    hned som si myslel, Beatrix že ten článok vznikol ako projekt počas stúdia psychologie. To čo ja hovorím neučia na žiadnej škole a tobôž nie na pychologii.
    Moderná psychologia ciká mimo misu, ved keby to tak nebolo svet by vypadal inak. Psychologovia vidia len na prvú zákrutu, dalej už im rozum nedovolí vidieť dalej. Lebo o čom ja hovorím, platia iné pravidlá a zákony ako prázdne pyšné rozumové hodnotenia učené na školách.
    Tvoja pýcha Beatrix, je tebe aj iným na škodu, lebo tým pádom neprekročíš svoj tieň a zákonite aj poznanie hlbších súvislostí.
    Na konci svojeho huronskeho príspevku si použila vela vykričníkov /alebo že by to boli otázniky?/ no to je práve to čo ta malo šokovať, aby sa v tebe a tebe podobných spustil proces cítenia.
    Zatial len myslíš, čiže h...o vieš.

    2008-03-04 21:16:23

    Najdutejsie reci tu vedies ty atolm!!! Napis konecne ty mudrlant co konkretne si pre bezdomovcov urobil??? Ak k tomu nemas co povedat tak nevypisuj nezmysly!!! A balki nie je konkretny??? Ty vari si? Fakt netusim v com...

    2008-03-04 21:11:42

    píšeš, balki, že si nepochopil či robím s týchto ludí obete či mučeníkov, vidím a citim že si nepochopil mnoho iných vecí, len tu opakuješ stále svoje.
    vôbec ich nerobím obetami či mučeníkmi, rozprávam o nich pre týmto forom kde sa oni zrejme nenachádzajú. Keby som s nimi hovorím inak.
    Zmena celej spoločnosti je práve o tom čo som tu písal, no Tebe to asi nedošlo.
    hovoriť o konkretnostiach všeobecne nemá zmysel, je to mlátenie prázdnej slamy, môžeš povedať čo si iné vymyslel a spravil okrem článku na webe ?
    Lebo prázdnych a ešte k tomu dutých rečí sa sa nikto nenajedol.

    2008-03-04 14:33:42

    No takze pan mudry atolm, rozmyslam nad tym, ci si anarchista, budhista, hinduista alebo clen nejakej sekty? Pises uplne nenormalne. O tvrdosti ludskeho srdca ako najvacsej droge. Tento clanok aby som to uviedla na pravu mieru vznikol ako projek pocas studia psychologie. A spracovany bol mnou a balkim. To znamena, ze psychologovia studuju a pracuju s ludimi, ktori su zavisli na drogach, aby si pochopil ze ide o drogy ako alkohol, kokain, heroin, LSD, extaza a podobne. Ti ludia su toho otrokmi a ver tomu, nie su stastni ze sa toho nemozu zbavit. Som sa pekne zasmiala, ked si napisal, ze to je to iste ako zavislost na hudbe a inych blbostiach. Vobec nevies o com pises. Si podla mna sfanatizovany a nemas dostatocne informacie o danom probleme. Jasne, ze dolezite je zmenit spolocnost aby jav bezdomovectva vobec nevznikal, lenze ten clanok....t.j. projek bol zamerany na znizenie poctu bezdomovcov, ktorí sa uz nimi stali. Niektori za to nemohli a pit zacali lebo nemali pracu, alebo stratili vztah. A teraz piju len preto, ze nevedia ako dalej. A kedze piju tak pracu ani nedostanu. Nie je to teda tak trochu uzavrety kruh????? A co zmysel zivota? Ako das takymto ludom zmysel zivota??? Co tak motivacia??? Neviem ci si videl v jednej relacii bol dokonca skonceny Ing. ktory sa stal bezdomovcom, bez svojho pricinenia. Teraz pije a nevie ako z toho von Zamysli sa prosim a nepis tie svoje karmisticke reci, ktore nikam nevedu a nikomu nepomahaju. Nie vsetci takto chcu skoncit!!! Uvedom si to!!!

    2008-03-04 12:20:32

    saskia, skoda ze svoj nazor nerozpises viac...

    2008-03-04 12:13:40

    atolm, človeku, ktorý sa sám sebe hnusí za to ako dopadol, moc tvoje karmické reči nepomôžu. Ani chlapovi, ktorého vyhodili z roboty a následne ho vyhodila žena bez koruny.. Podľa mňa sú to ľudia, ktorí potrebujú pomocnú ruku. O tom je ten článok.. Nepochopil som z tvojich karmických rečí, či z týchto ľudí robíš obete, mučenníkov spoločnosti.. Niektorí sú. Práve preto im treba pomôcť. Skús navrhnúť niečo konkrétne... Zmena celej spolocnosti je o inom, platonistickú rozpravu sa mi viesť nechce. Mimochodom to zatocene je otaznik...

    2008-03-04 08:16:39

    Na konci kladieš otázku čo by bolo lepšie, použil si pri tom šesť výkričníkov.
    Dostal si aj odpoved a predsa si ju nepočul. Lebo často sa stáva, že hladáme niečo, čo už dávno máme, ale to je problém skoro každého človeka.
    Chcel by som sa len podeliť len s vlastnými skúsenosťami, a ak ti poviem, že mnoho bezdomovcov nechce riešiť svoju situáciu. Oni chcú naopak zachovať status ako žijú, spomenul som aj prečo, lebo je to často ich karmické rozhodnutie. Samozrejme že málokto s nich o tom vie, lebo keby vedeli tak hra by možno nebola úprimná.
    Ked píšeš, že vatšina chce strechu nad hlavou a odbornú pomoc a chcú sa zbaviť svojej závislosti, je len často také slovné hranie aby fungovala komunikácia, takže neber všetky slová za pravdivé, lebo v hlbke bez slov sa skrýva pravda.
    Sú aj takí aj onakí,lebo medzi bezdomovcami je velké spektrum ludí, takže ich túžby môžu byť dieametrálne odlišné od predstáv vatšinovej spoločnosti.
    Píšeš, že veomostami či skúsenosťami získavame názor. Ja by som to povedal inak. Máme vedomosti aj skúsenosti a predsa robíme tie isté chyby, sme spravidla plytkí či povrchní,po celé generácie, tak ako Ty tvrdošíjne obhajuješ svoj názor, a o moj návrh ani nezakopneš.
    Tvrdé drogy sú iné ako alkohol a drogy, tie tvrdé drogy je tvrdosť srdca, tá zabíja a ničí po celé generácie ludstva. Chceš vedieť kolko tieto "drogy" zabili ludí ?
    Zabíja všetko živé aj neživé, lebo tvrdosť srdca je najvačším vrahom a zavislostou zároveň.
    Si ochotní pripustiť, je trpíš aj ty touto závislostou ?
    Alebo budeš nadalej točiť mimo podstatu veci a vidieť smeť v oku napriklad bezdomovcom ?
    Si vôbec ochotný o tom diskutovať ?

    2008-03-04 07:00:27

    Vzhladom na vedomosti a skusenosti si stojime (nepisal som to sam) za kazdym riadkom.. Vacsina ludi bez domova chce riesit svoju situaciu - chcu strechu nad hlavou. Potrebuju k tomu nie len pracu, ale aj odbornu pomoc. Cena za to - aby sa vzdali alkoholu. Je to zavislost na tvrdej droge, ktorej sa musia zbavit. To je podla mna najlepsi sposob ako ich zaclenit do spolocnosti, pretoze oni po tom tuzia. Pisete ze nesuhlasite s mojim riesenim. S cim konkretne? Co by bolo mozno lepsie??????

    2008-03-03 12:45:29

    Otrok, pozor! Na Primátora Martina nesiahaj. Možeš sa dostať do áreštu až na 5 rokov za ohováranie.Balki, Si mi sympatický, svojim záujmom o našu spoločnos´t, aj keď si mladý. Všeobecne panuje názor, že mládež nemá záujem o nič. Nesúhlasím s tvojim riešením bezdomovcov. Odporúčam prečítať všetky príspevky Atolma, resp. Fiskusa na tomto fore v roznych príspevkoch. Porozmýšlaj o nich. Má pravdu. Ale to je iba moj názor. Som rada, že v Martine sú mladí, ktorí sa zaujímajú aj o veci veréjné .

    2008-03-03 01:59:38

    Napísané bolo: Funkciu primátora moc neprežívam. ( myslím tým hlavne výhody, ktoré z nej vyplývajú). Žijem normálny život aký som žil pred tým. Normálne každé ráno robím svojej rodine raňajky a desiaty. Normálne každé ráno odveziem ( súkromným autom) staršiu dcéru do školy a mladšiu dcéru do škôlky. Som normálny otec a manžel..... Snažím sa viesť normálny život, pretože viem, že funkcia, ktorú zastávam je dočasná. Páči sa mi výrok klasika „ Je dobré mať oči upreté k hviezdam ale treba pri tom stáť nohami pevne na zemi.“ .....

    Myslíte si, že výrok klasika je totožný s tajomstvom mladého chvosta? On a my? Život a realita? Herec bude naveky len hrať, človeku nepomôže, nezvládne tú cestu. Len ak by sám pre seba.

    2008-03-02 22:19:18

    ja tiž do istej miery s Tebou súhlasím, alebo ak chceš vo velkej miere...
    síce si mi neodpovedal na moje otázky, skúsim inak.
    čo považuješ za preventívne opatrenia ? ja by som ich považoval ako zbavovanie sa závislostí nás normálnych, napríklad dnes je to závislosť na metalovej hudbe či značkovom oblečení a zajtra to môže byť závislosť na prepychu ako takom, či únik v drogách zvaných drogy a mnohé iné.Vieš aké dôsledky majú Tvoje či moje závislosti ? Tušíš to aspon ?

    Asi si zase nepochopil na čo narážam, lebo by sa ten špic ladovca /ak by si Ty, ja, iný sa vyrovnali so svojimi závislosťami/ zmenšoval a to zapachajúce prostredie, strach,či iné prejavy by sa zákonite kolektívnynm vedomím zmenšovali.
    Tvoj odpor voči týmto ludom je zrejme velký,lebo si to aj kvetnato opísal,čo svedčí o Tvojom angažovaní už svojím článkom na webe.
    V podstate Ta to trápi a to znamená že máš aj v rukách páky ako to ovplyvniť. Len ide o to či budeš problém chytať za rohy, alebo za chvost.
    Podla toho čo si doteraz popísal, chytáš ho za chvost...

    Ked hovoríš o prospešnosti, tak Ti poviem že jabčakári sú najprospešnejší ked pijú, čúraju a grcajú na verejnosti, lebo ako inak by si ktosi všimol problém závislosí ?

    Napríklad aj Tvoj či môj ?

    Myslíš že, keby boli nikde schovaní, nikto by si to vôbec všímal ? Všimneš si ty , ja, že naše závislosti /skryté/ sú ešte hrozivejšie, ako tých na verejnosti ?
    Vieš kolko alkoholikov pije potajme ? Máš o tom vôvec tušenie ?
    myslíš že títo "tajní" sú lepší , ako tí verejní ?
    Títo "verejní" si vybrali ťažšiu cestu ako tí "tajní", lebo svet s nimi opovrhuje, a tými ktorých svet opovrhuje sú ludia s karmou ktorú si vybrali aj kôli nám normálnym.
    Ako môžeme chápať druhých ked nechápeme
    ani seba. svet nie je čiernobilely ako ho chceš vidieť, svet je mozajka s významom a zmyslom, hladaj hlbšie a objaviš jeho tajomstvá.

    2008-03-02 20:57:59

    do istej miery s tebou súhlasím: spoločnosť produkuje dosť veľa bezdomovcov a treba hlavne preventívne opatrenia. Na druhú stranu ti s tebou nesúhlasím. Ja som závislý na metalovej hudby, občas si doprajem značkovejšie oblečenie.. A dôsledky? Vdaka "jabĺčkarom" sa priateľka bojí o 8 večer na železničnej stanici v BB, keď má ísť domov zo školy. Nehovoriac o lavičkách, zapáchajúcich močovinou, šabľami na ulici.. Nehovoriac o tom, že je medzi nimi veľa zdravých ľudí, prípadne ľudí, ktorí si sami ublížili... Nemali by ísť naše dane radšej pre zdravotne postihnutých, napríklad? A bezdomovci by mohli byť prospešní spoločnosti. Jasné, nehádžem ich všetkých do jedného vreca! Tým, ktorí chcú pracovať, treba podať pomocnú ruku, tých ostatných...

    2008-03-02 11:53:31

    balki, aký je rozdiel medzi závislostou jabčkových rebelov alias bezdomovcov a zavislých napríklad na peniazoch, pekných autách, domoch,oblečení, šperkoch, zberateloch známok, športe a všetkého možného ?
    Myslíš, že títo zavisláci sú menej zavislí ako alkoholici ?
    keby videli človeka /mnohí s nich/ zomierať na ulici tak by dali časo prednosť svojej závislosti pred životom iného človeka, samozrejme česť výnimkám.
    Mnohí s tých jablkových závislákov by ti možno naopak pomohli aj za cenu svojeho života. Znovu nerozprávam len do vetra, mám s tým svoje skúsenosti.
    Takže mi odpovedz, kto je viac zavislý ? a s akými dôsledkami ?
    Ešte si myslíš, že treba nikoho vracať či znovu zaradiť ?
    Popozeraj okolo seba, na svoje závislosti, na závislosti svojich blízkych, na závislosti tých normálnych ktorí sú zaradení.Ak budeš mať oči otvorené, tak sa ti budú tí jabčakári javiť len ako smeť v oku.
    Tí najviac kričia o zaradení asocialov do normálu, lebo svoje brvno v oku im bráni videniu do vatšej hlbky.
    Nehovorím že bezdomovci sú len dobrí, že si sami nemôžu za svoj osud. Robím s tými ludmi, poznám ich slabosti ako aj silné stránky. Pomocnú ruku potrebujeme všetci, aj bezdomovci aj tí zaradení. Je pekné, že myslíš na pomoc pre druhých, nie každý sa o to pokúša.
    Môžem ti povedať, že na ničom tak nenaberieš sily a múdrosti ako na pomoci druhým, takže tvoj príspevok na webe je dobrým pokusom, no vždy treba isť hlbšie, lebo povrchnosť sa dnes nosí, často jej hovoria image...

    2008-03-02 10:10:59

    no neviem.. Myslím, že je to zmena myslenia, keď miesto útulku či nocľahárne navrhujem komplexné riešenie, pomocnú ruku nie len v oblasti bývania, ale aj v oblasti znovuzaradenia do spoločnosti. A rebeli, ktorí ráno niečo nažobrú, a večer si za to kúpia jabĺčkové sa mi nepáčia.. Kopec ľudí sa snaží svoju situáciu zmeniť. Podľa mňa by takú pomocnú ruku privítali. Pre ostatných je určená tá represívna zložka.

    2008-03-01 16:40:44

    prečítal som balki tvoj príspevok o bezdomovectve. nepochybne sú tam dobré myšlienky ktoré majú svoju platnosť. V prvom rade by museli byť ludia ktorí by ich boli schopní naplnať, čiže v týchto teoriách začať aj žiť a hlavne tvoriť. Aj ked si tam použil myšlienky akejsi represie /čo samozrejme aj ja využívam v praxi, pre svoju lenivosť a povrchnosť/ je to akoby návod uspodadúvať asociálov podla svojich predstáv v duchu sociálnej pedagogiky či súčastnej psychologie, ktorá je v podstate mimo podstatu.
    Je to len akysi diktát väčšiny ktorá si myslí že môže diktovať menšine s titulu svojej moci ako by to malo fungovať. No vačšina sa hlboko mýli, lebo pokrytci, zlodeji,ludia postihnutí tisícima závislosťami sa nachádzajú práve v tejte vačšinovej spoločnosti ktorej špic ladovca tvoria práve asociáli ktorí upozornujú na horu ladu pod hladinou, sú jej len dôsledkom...
    Chceme odtínať špice ladovcov /ten proces čo spomínaš/, no dôsledok pod hladinou svojou slepotou nevidíme.
    bezdomovectvo neodstránime utulkami, no zmenou myslenia vačšiny, lebo ona je len zakrytou formou toho najvačšieho úpadku morálneho ale následne aj fyzického.
    Ak chceš dôkazy, že tu nehovorím len do vetra, tak ich napíšem, no myslím že začneš o nej aj uvažovať.
    asociáli nie sú nádor na tele spoločnosti, sú len jej dôsledkami ktoré opomíname stále viac.

    2008-03-01 16:11:24

    Mne nikedy celá spoločnosť pripadá akoby odčlenená od zdravého rozumu.
    Ako dôkaz môžem uviesť tisíce príkladov, a to mi akosi nechce.
    často sa stáva že zlodej kričí chydte zlodeja, a blázon chytte blázna.
    a často títo "začlenení" chcú začlenovať...
    Takže, je by som s tým začlenovaním radšej prestal a hladal blázna a zlodeja radšej vo svojom "zdravom" prostredí.
    chvala bohu, že sme všetci neni kdesi začlenení ved Boh chráni rebelov a dáva im priestor pre život a nie len v kempe pre bezdomovcov.

    2008-02-29 17:20:24

    nemyslis, ze by bolo vhodne aj ich nejak zaclenit spat do spolocnosti?

    2008-02-29 15:24:23

    Podporiť kemp pre bezdomovcov v Priekope.

    2008-02-29 14:54:29

    Myslite si, ze moze mesto urobit nieco, aby sa znizil pocet bezdomovcov v MT?
    http://arcticanfan.webovastranka.cz/wiki/673/143_m%C3%B4j_n%C3%A1zor


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 628