Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Jarmila
Zajtra >> Lea

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Dnes sme takí vzdelaní, že nás už nič neprekvapí - okrem šťastného manželstva.

 -- WILDE


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 28. Apr 2024 03:43:15
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    BEZDOMOVCI






    2008-03-27 18:02:40

    mravec asi necitas pozorne. vsetky priestupky uvedene beatrix v Beatrix 2008-03-27 17:10:54 a podobne.. po lopate: znečisťovanie (lavicky, stanice, parky, a ine verejne priestranstva). dalej vytrznictvo, nicenie verejneho majetku ako spomenute zeleznicne vagony. dalej vypalovanie lesa zakladanim ohnov (tiez uz spomenute), obtazovanie ludi za ucelom nasilneho ziskania penazi (nemas dvacku? a desatkorunacku? s fyzickym kontaktom...), konflikty a bitky s policiou (viz spomenute BB)niektore z tychto veci su spomenute v clanku na zaklade ktoreho vznikla tato debata. samozrejme, mieru musia stanovit nasi zakonodarci najlepsie v spolupraci s policiou.

    2008-03-27 17:43:33

    Beatrix, prosím, skús uviesť niektoré z týchto kritérii, je to pre mňa dosť podstatné pre ďalšie pokračovanie odpovedí. Ďakujem.

    2008-03-27 17:39:47

    Mravec ved som to napisala, ze nie len bezdomovci...tak to citaj riadne! Ale mladi fetaci a podobni maju ine prevychovne zariadenia, ktore funguju. Preto sa teraz bavime o zariadeniach pre bezdomovcoch, ktore este nie su vyriesene komplexne. Toto boli niektore kriteria ale bolo by ich viac.

    2008-03-27 17:30:32

    veď tie veci, o ktorých píšeš nerobia len bezdomovci. Myslím, že takéto veci robia väčšinou domovci rôzneho druhu. Ako odlíšiť týchto od iných? Bezdomovcov od domovcov? Tieto zariadenia na prevýchovu by boli ihneď zahltené ľudmi všetkého druhu, preto som chcel vedieť KRITÉRIA, ktoré by boli podmienkou na odporúčanie napríklad mestskou políciou na uplatnenie takéhoto zákona, ktorý máš ty na mysli, t.j. zákona, ktorý by umožňoval realizáciu vášho návrhu riešenia bezdomovectva.

    Rád by som reagoval na všetky námety, ktoré sa tu objavujú, avšak pokúsim sa držať jednej veci, súvislosti sa k tomu pridružia, nechcem preskakovať z jedného do druhého, na všetko príde rad.

    2008-03-27 17:10:54

    Mravec my nechceme aby sa skryvali...ale aby byvali ako ludia. Neznecistovali verejne priestranstva. Dam ti jeden priklad. Ide stara babka, ktora ma uz svoje roky, je unavena, ledva sa taha o palicke a potrebuje si sadnut. Pred sebou vidi dve lavicky, na jednej lezi bezdomovec a druha je obgrcana od ineho bezdomovca alebo nejakeho opiteho mladeznika? Ona je snad menej ako tito dvaja??? A ano, jedna z veci by bolo znecistovanie. Videl si stanicu v BB okolo osmej vecer? Ak nie chod si ju pozriet. A pochopis, napriklad robenie ohnov len tak v hore. Dalsi priklad, horicka za futbalovym ihriskom na Kosutoch bola uz x razy vypalena bezdomovcami a mladymi fetakmi. Obe tieto skupinky potrebuju prevychovu. Ty to pokladas za spravne? A co nicenie vagonov, ked tam prespavaju bezdomovci? Nie su to dovody nie len pre bezdomovcov ale aj inych asocialov aby boli zacleneny do takycho centier. Nik im tam neublizi...Zle sa tam nenaucia...V com je problem. Odnaucia ich pit a daju im moznost zamestnat sa. Dufam, ze ti stacil koren podstaty. Teraz napis svoju podstatu...vyjadri sa mi k tomuto...

    2008-03-27 17:03:17

    Atolm, aby si si nemyslel, ze necitam tie tvoje pociny. Konkretne ti napisem ako si s... do huby. V casopise Priestor pre zivot, ktory vydavas (1 rocník, 3 vydanie, článok: Pribeh o vymretých bezdomovcoch) konkretne pises, citujem: "Tie pohľady, to povýšené ľudské ego, ktoré na vás hľadí spoza záclon. Keď
    cítiš tieto pohľady, bolí to. Strašne to bolí!
    Hľadáš fľaše. Ešte jednu nájsť, bude zase
    Modrá. Moja modrá Okena je asi jediné čo
    milujem. Ľudia, prijmite ma medzi
    seba“ už nikto neberie vážne. „Chcem sa
    vrátiť k Vám, chcem žiť s vami.“ to je vyjadrenie jedneho z bezdomovcov. A hneď pod tym pises: "Viliam to prijal so slzami, zakrátko ho prešlo
    auto. Nebolo zistené cudzie zavinenie, len pred-
    tým stále hovoril, že jeho život už nemá zmysel." Sam pises, ze ti ludia nemaju zmysel zivota, chcu sa vratit spat. O com my tam asi piseme...presne o tomto. Ty sam raz pises jedno raz druhe. Napis, ci si naozaj myslis, ze bezdomovci su spokojni len s okenou. Co je na tom dat im sancu vratit sa do zivota, dat im zmysel zivota a zarobit si na dobre jedlo, dobre pitie, teplu postel? CO JE NA TOM ZLE???? Odpovedz uz konecne konkretne...a teda sa "zniz na nasu uroven" a napis nieco zrozumitelne..

    2008-03-27 16:53:29

    No, prečítal som si odkaz a napadá ma veľa súvislostí. Prvá je: viete v ktorých častiach miest sa najviac vyskytujú bezdomovci? Myslím, že v tých, kde je to najviac potrebné. ... domýšľajte. Myslíte, že keby sa bezdomovci skryli na nejaké neznáme miesta, kde by nikomu neprekážali, že by bolo po probléme? Myslíte, že keby sa zmenou legislatívy donútili navštevovať akékoľvek zariadenia, že by bolo po probléme? Skúste domýšľať veci do koreňa podstaty. ..., no ale keď ste už začali o zmene legislatívy, aké by boli podľa vás kritéria postačujúce na to, aby daného jednotlivca (nehovorím iba o bezdomovcoch) mohla napríklad mestská polícia zákonom odporučiť do takéhoto zariadenia (na zvovu začlenenie do "spoločnosti", ako ste to vy nazvali)?

    2008-03-27 16:47:58

    Mravec, prelož mi atolmove odpovede do slovenčiny, keď im rozumieš, ja som nenašiel ani jednu odpoveď na otázky, ktoré dostal. Som asi natvrdlý a nestačím sledovať jeho myšlienkové pochody.

    2008-03-27 16:34:28

    a priznam sa, to ze si napisal ze odpovies mne a nie beatrix ma trosku od teba sklamalo. a mozes mi prosim prekopirovat odpoved na otazku co je egoisticke a ignorantske na nasom umysle? alebo dokazat ze (vsetci vysokoskolsky)vzdelani ludia su zli ci zaslepeni? To vyznieva z jeho reakcii.

    2008-03-27 16:29:29

    samozrejme, bezdomovectvo je dosledok. no aj ten treba riesit. medicina tiez najprv riesi dosledky az potom prevenciu. inak odpovedaj kludne aj beatrix. este stale sme spoluautori a este stale mame rovnake nazory.

    2008-03-27 16:25:51

    Nazdar Beatrix. Môj zámer bol, aby ste vy sami prišli na odpovede otázok nemožnosti raelizácie vášho návrhu, lebo, zdá sa, nie ste ochotní akceptovať akýkoľvek iný názor od vášho. Počkám na reakciu Balkiho a pokúsim sa ísť na to spoločne s ním, keďže ma k tomu vyzval. Po pár otázkach a pár reakciách na ne sa vám snáď začne rozjasňovať v čom je problém. A že atolm neodpovedal ani na jednu vašu otázku? Myslím, že atolm odpovedal až moc vyčerpávajúco na všetky vaše otázky, len to nevyjadril slovami, ktorým vy rozumiete, alebo chcete rozumieť. Myslím, že hovorí stále k veci, záleží len od vás, do akej miery ste ochotní pochopiť i iné pohľady na problém. Atolm tento problém vidí oveľa komplexnejšie ako vy a jeho záber zahrňuje oveľa širší okruh problémov, ako sú spomínané dôsledky, napríklad bezdomovectvo.... No, idem si skúsiť pozrieť tvoj odporúčaný odkaz. Zatiaľ nazdar.

    2008-03-27 15:41:52

    No pekne zatial co tak citam tak nikto balkimu priamo neodpovedal, mozno preto ze to ani neviete ATOLM NEODPOVEDAL SI ANI NA JEDNU BALKIHO OTAZKU!!! Tak tu radsej vobec nepis, lebo na zvaranie traktora sa ta nik nepytal! Ale ja mravec ti odpoviem na otazku legislativy. Tak za prve si precitaj toto http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/clanok.php3?sub=5.10.2007/26851KV A za druhe. Nestacia len noclaharne pre bezdomovcov ale aj denne centra. Lenze su dve skupiny bezdomovcov, ti ktori chcu zmenit svoj zivot ale mozno by sa o tycho centrach nedozvedeli a taki, ktori na vsetko kaslu, lebo uz nemaju zmysel zivota. Ti by sa mali dostat do takycho pomocnych centier aj napriek tomu ze nechcu. Pretoze len vtedy pochopia, ked nebudu mat denne 4 a viac promile alkoholu, ze sa da zit aj inak. Legislativne by mala nastat zmena tym, ze za prehresky ako znecistovanie verejnych priestranstiv by museli toto denne centrum navstevovat. Ked niekto nevie, o co v dennom centre ide tak nech si to pozrie na internete v inom prispevku ked nas nechape. A teraz ta vyzyvam Mravec, napis mi co je na tom konkretne zle...ale netaraj omacky okolo toho. Chceme s balkim konecne pocut konstruktivnu reakciu, nie tie omacky, ktore toci atolm.

    2008-03-27 15:01:14

    Nazdar Balki. Vyzval si ma, nuž patrí sa reagovať. Pýtaš sa, že čo je zlé na tom návrhu riešenia? Nenapíšem Ti zámerne priamu odpoveď, lepšie bude, ak na to prídeš sám. Skúsme to cestou otázok a odpovedí, bude to síce trochu dlhšie, ale prídeš na to Ty sám a to bude oveľa hodnotnejšie, ako len čítať si názory druhých. Skúsme na to ísť spoločne: píšeš, že k tomu, aby sa dal návrh realizovať je potrebná zmena legislatívy. Čo konkrétne by trebalo zmeniť v "tej" legislatíve, aby sa dal projekt realizovať?


    2008-03-27 14:34:19

    Ja osobne som za každý konštruktívny názor, ba aj myšlienku, ktoré môžu pomôcť druhým riešiť ich životnú situáciu. Kdesi tu nižšie som pred časom písal, aby sme sa prestali osočovať a nadávať si. To určite nie je náplňou tejto vážnej tématiky. Aj mne niekedy ujde z klávesnice jedovatá "slina", no stále sa dokážem ovládať.

    2008-03-27 13:54:34

    vyzyvam ostatnych, otrok, mravec, co zle, neludske je na tom navrhu?

    2008-03-27 13:53:10

    horar prosim ta ak mozes odpovedz atolmovi. uvidime ci si stoji za slovom

    2008-03-27 13:51:04

    citam velmi pozorne. citam ze kym si nezacal zhadzovat ludi ty, nezhadzoval ich nik. takze si v podstate s... do ust... uz len prehltnut.

    2008-03-27 13:46:16

    tiež som akoby strojár, konštuujem na dvore traktory a teraz som sa chystal zvárať vlečku, dokonca som s toho kedysi maturoval...
    no ja som vyzval horára nie teba, na založenie témy, viem aj prečo...
    teraz rozmýšlam či neísť radšej zvárať tú vlečku a takto byť osožnejší... lebo nikedy aj trpezlivosť dojde.
    ešte raz sa skludni, prečítaj čo tu bolo popísané, a potom skús zaujať stanovisko ktoré sa ti môže stať novým pohladom a možno aj novou skúsenostou v tejto téme.

    2008-03-27 13:38:07

    mimochodom saskia. nie som svaty za to ze som zdvihol nejaky papier. ale poloz si otazku. zdvihla by si ho ty? zdvihla by si ho vo veku 25 rokov. kolki ho dnes zdvihnu. sme vazne zaslepeni ignoranti? a beatrix ma jeden dar: vie sa prisposobit sposobu, s akym s nou diskutuju. Preco nikdy nepisala tvrdo na mravca ci otroka? ved aj oni nesuhlasia. zamysli sa prosim skor, nez zacnes sudit. ak sa ti to da.

    2008-03-27 13:35:56

    ja sa nestaviam nad nikoho, no nikoho ani neponizujem bez priamej konfrontacie. nas hnev su reakciami na TVOJE odsudenie a ponizenie skupiny ludi. S vyssim vzdelanim. s inym pohladom na svet ako je ten tvoj. ver, hovorim po studovani viacerych tem.

    2008-03-27 13:33:20

    atolm, si slepy. je to priama odpoved na otrokovu otazku. ale ty zda sa pojem priama odpoved nepoznas...

    2008-03-27 13:32:31

    atolm, aj ja ako strojarsky konstrukter ta vyzyvam aby si zalozil takuto temu. mna z anonimity hadam neobvinis. Vies atolm, sme hnusni sebecki ignoranti zaslepeni (mozno sa budes unuvat a vysvetlis mi cim). Je vazne sebecke, ignorantske a napachnute zlom, ze sme urobili viac ako len domacu ulohu a nabrali sme odvahu verejne konfrontovat svoj nazor, pripadne si ho poopravit a skusit nieco vykonat. Je vazne sebecke, ignorantske a zle, ked navrhujeme nieco, co by umoznilo viacerym ludom, aby si oni sami mohli dovolit teple jedlo, vlastnu strechu nad hlavou a pocit ze nie su outsidermi spolocnosti. Sme tak nasiaknuti zlom, ze nas napad sa, aj ked okrajovo dotyka napriklad aj ekologie.
    Tym ze sme tu temu najprv dali sem sme uznali ze nemame patent na rozum. To ty sa, a nie len v tejto teme tak prezentujes. A tie teorie ze sa najprv musi zmenit spolocnost.. Ano, musi. Jeden pan dokonca o tom napisal celu knihu. Volal sa Platon a ta kniha sa volala Utopia. Spolocnost sa zmeni podla mna tym ze poukazem na problem, navrhnem riesenie a zacnem diskusiu. Mozno niekto pride a vylepsi ten navrh. Lenze co konkretne si navrhol ty? Figu borovu. Zriadil si kemp. Na to som sa vyjadril so suhlasom, ak si pamatas zaciatok. Tiez priznak ignorantstva a zloby. Lenze takych kempov je vela. Vznikaju, zanikaju. ale nie je v tom ziadny system. system ucinnej pomoci. ano riesi to len pricinu. aj chripka je len pricina. netreba ju preto liecit? Teraz bud mudry. co si urobil ty konkretne aby si zmenil spolocnost? alebo aspon prisiel s navrhom? len urazas ludi, ktori vyznavaju ine hodnoty ako ty. myslis si ze mas patent na spravny pohlad na zivot. Neuznavas pohlad inych. Od stola sudis. Podla mna je prave toto prejav ignorantstva. este si mi nevysvetlil co je na tom navrhu zle. v com vidis zlo. rozober ho bod po bode. myslis ze stacia utulky, noclaharne? Mimochodom nemyl sa: to ze nepouzivam tvrdsie vyrazy je dane tym, ze keby som ich pouzil, cenzura by sa postarala aby si tieto riadky necital. ani jeden z privlastkov, ktore by som pouzil v slovniku slovenskeho jazyka nenajdes.

    2008-03-27 13:31:24

    balki, ty si odviedol tému k svatému písmu, dobre aj to súvisí s temou, lebo všetko so všetkým súvisí.
    No vrátme sa k prizemnejším témam ktoré vyvstali v tejto diskusie.
    Dúfam že uznaš, že ked niečo chcem prezentovať, musím si to aj vedieť obhájiť. Vy ste prezentovali, no neviem či sa vám niečo podarilo obhájiť.
    Ja si tu len obhajujem svoju bandu, ktorú mám v podstate rád, i ked mi skracujú žily aj nervy lebo ich poznám lepšie ako vy.
    No sú medzi nimi aj takí, ktorí by za teba život pložili, a odmenou je im len navdak, odsúdenie, pohrdanie.
    takže cháp, že niktorým bezomovch mám rad s tohoto titulu, lebo zvratky, špina či výkaly sú len vonkajším pozlátkom ktorý nevyjadruje podstatu.
    Vy ste si všimli toto nevábne pozlátko,no človek je viac ako telo a jeho výlučky,
    Možno že ste sa obhájili pred sebou na tomto fore, možnoo aj niktorými inými, no nehnevaj sa, balki v tomto vašom stave videnia by ste narobili daleko viac škody ako osohu.
    A ver mi, neodbieham od témy, stále sa len k nej vraciam...
    Ja viem čo znamená: kto pole moje orie, je priatel môj...
    takže ak chceš polož otázky, možno ja viem, možno iní, no hlavne sa znížte, aby ste vôbec počuli... lebo do tých výšok nepočuť.

    2008-03-27 13:09:37

    otrok, mozno Svate pismo v knihe Genesis obrazne popisuje evoluciu. Kedze hlavne tato cast bola popisovana obrazne. Nenasiel som v Svatom pisme nic protireciveho k Darwinovej teorii. Ale nie som odbornik na Svate pismo. Zaciatkom tohto fora je napad. Na zaklade tohto napadu sme boli odsudeni ako egoisti, nehumanni a neviem este aki. Jednym slovom zli. Od zaciatku. No a potom sme sa previnili branenim a hnevom sposobenym obvineniami niekoho s inym nazeranim na svet. Asi niektori diskuteri, hlavne atolm, zamerne odbiehaju od temy, inak si to vysvetlit neviem.

    2008-03-27 12:43:49

    Charakter človeka sa odhaľuje pri reči. /Menandros/ .... Beatrix, čo máš proti upratovačkám? Alebo ako vravíš hajzelbabám? To sú podľa teba menejcenní ľudia? Dlho sledujem túto diskusiu, nechcela som sa zapájať. Ale to, čo si zoseba vypľula, ma povedané tvojim slovníkom "vytočilo". Neviem, nerozumiem, ale čím ťa tá saskia tak urazila?Ako sa nevhodne vyjadrovala? ......Najlepším sposobom sebapoznania je pokus pochopiť druhých./GIDE/ .

    2008-03-27 10:42:00

    RE Beatrix: vypenila si takým spôsobom, že sa Ti určite muselo zmeniť niečo merateľné. Zmena bola z IQ na QI a preto Ty kvíkaš.

    2008-03-27 10:16:46

    brilantne si ná to spočítala beatrix, nikto sa bude aj tešiť aká si chytrá a navyše múdra. čo povieš horár ?
    Vidíš saskia, ja neriešim svoje iq, lebo ho žiadne nemám, a ty si hajzelbaba či upratovačka a ešte k tomu retardovaná.
    a zase sme pri tých povolaniach ktoré sú dôležité či menej dôležité,
    podhodnotené či zatracované.
    no aspon sa zasmejeme nad sebou samým

    2008-03-27 10:01:36

    Beatrix, práve si sa dokanale prejavila a vyfarbila.Ale to ty zrejme nedokážeš pochopiť. Ľutujem ťa.

    2008-03-27 09:47:27

    Akym pravom ma urazas ty chudak obmedzeny? Atolm, preto neriesis svoje IQ lebo ziadne nemas. S Balkim nas tu len urazas a sam sa na seba nepozries. Vsetci su podla teba darebaci a nanichodnici, ktory nic nerobia len beru peniaze. A bezdomovci su ti dobri, ktorych by mali velebit za to ze jeden den nepiju, lebo na to nemaju. To je fakt sila. Ty si uplny blazon... Odteraz si pre mna len primitiv a ty tuto diskusiu fakt potapas na najnizsiu uroven. V zivote si asi nic nedokazal, len to ze tam trcis s 10 bezdomovcami. Bravo! Mali by ti dat Nobelovu cenu. A ty saskia...dufam, ze ked nas posudzujes si aj ty clovek co si take veci vsima. Na bordel v meste ste diskutovali o tom, ze najprv sa ma clovek zmenit sam az potom ma chciet nieco od druhych, dufam ze aj ty si najprv zmenila seba. Treba zacat od mala. Bohvie kolko spiny na travnikoch a chodnikoch po tebe zostalo. A co furt spominas vyjadrovanie a vzdelanie? To potom ty si retardovana upratovacka alebo hajzelbaba, ked ty sa mozes vyjadrovat ako chces? Uvedomte sa obaja a dajte sa co najskor liecit! Joj stretnut vas tak nazivo...to by som sa zasmiala...

    2008-03-27 09:17:29

    myslím otok že chceš toto forum dostať na vyšiu filozofickú úroven, čo by aj bolo dobré, len ked sa tu hrabeme stále v takých nízkostiach. no ak ich prekonáme, tak možno dospejeme s hlbším témam ako píšeš.
    ale tie nápady beriem, to jediné má zmysel, lebo čo je viac ako pomôsť sebe aj druhým ?

    2008-03-27 09:11:37

    dobre, horár ja založím tému zbytočných či nadhodnotených povolaní, ale ty vystúpiš s anonymity a povieš aké je tvoje povolanie, a kolko zań berieš.
    co povieš ? máš odvahu ? či len radšej podrypavať pekne z anonymity ?

    ja som nepovedal že variť čaj je neludské či egoistické. to by ma nikdy nenapadlo. povedal som že na to netreba zmenu legislatívy, len nech robia.
    a mimochodom ja sa nedivím ich reakciám, ja poznám svoju bandu, no poznám aj bandu opačnú, ako inak by som tu mohol rýpať a podnecovať kohosi aj k činom či naopak k plodnej nečinnosti ?

    2008-03-27 08:32:21

    atolm co zostavit zoznam prospesnych povolani a tych ktore chcu zakazat? zaloz temu, prispejem ti. ze mas s balkim a beatrix rozdielne nazory - budis. ale pripomeniem balkiho otazku: co je zle ak chceme dopriat ten caj kazdy den? je to egoisticke ci neludske? obvinujes ich z kadecoho. od zaciatku. a potom sa divis reakciam. si vazne cislo.

    2008-03-27 08:22:17

    Beatrixy, to vážne chceš, aby sme sa posadili na zadok, lebo ste s balkim zahodili papierik do odpadkového koša.?Civilizovaná osoba by sa nemala znížiť k slovám typu kydy, kraviny.Tvoje vyjadrovanie skutočne nesvedčí o nejakom vysokomIQ. Ale skutočne nechcem nikoho urážať. Beatrix, balki, vy nechcete poradiť, vy neakceptujete nič, okrem vašej predstavy. V Martine je azylový dom Na kameni, Katolícka charita, Rescializačné centrum v Priekope,/mám pocit, že sa to volá Manus/, Diškancov kemp.Skúste sa snimi spojiť aspoločnými silami zlepšiť situáciu s bezdomovcami. Skúste s nimi na začiatok spolupracovať, zistiť, čo sa pre nich v Martine už robí. A skúste s pokorou porozmýšľať o obsahu príspevkov k tejto problematike. AspoŇ sa nad nimi zamyslieť.

    2008-03-27 08:08:25

    didi zasa si odviedol tému od podstaty. ak si si nevšimol, beatrix tu začala hovoriť o tých "pracujúcich" ktorí vraj robia viac ako povedzme bezdomovci.
    Myslím že dostatočne som vysvetlil, že to tak byť nemusí. Takže cháp to v tomto kontexte a nie inom.
    Ja si myslím že mnohí chodia do práce, no ale na tom nemusí byť nič zmysluplné, dokonca škodlivé, atd...
    A kto tvrdí že ja pracujem, ako si k tomu došiel ? Ja moc osohu neurobím, no zasa je to lepšie ako robiť priamu škodu, takže tak...
    položil si dobrú otázku že odkial berie na vyplacanie aj darebákov ?
    No myslím, že máš dosť vlastného rozumu aby si si vedel na nu odpovedať.

    2008-03-26 23:56:53

    Dovolím si Vám diskutérom položiť jednu základnú otázku, ak môžem. Boh stvoril človeka, alebo človek vznikol z opice? Biblia, alebo slobodná ľudská bytosť a jej myslenie podľa zákonov Biblie? Božie dielo nikto nezmení, kohosi vidina úspechu bola predmetom uplynulých sviatkov. Môžete sa tu dohádať, nikomu tým nepomôžete. Chce to len nápad, ako inému v núdzi pomôcť. Ale čo tam po takom človekovi, narodí sa vo svete každú sekundu iný...

    2008-03-26 23:26:08

    Z toho vyplýva, že len Ty pracuješ a ostatní sa priživujú, ale na kom na Tebe a na Tých opitých bezdomovcoch, ktorí podľa Teba urobia viac osohu, ako všetci darebáci, čo pracujú? Odkiaľ berie štát "kolko to stojí štát milonov-miliárd ? tušíš ? vieš "na vyplácanie tých "darebákov", ktorí pracujú?

    2008-03-26 22:49:47

    ešte didi k tvojmu príspevku. hovoríš o človeku čo pracuje.
    čo považuješ za prácu ? ja by som ju definoval takto:
    nikto študuje, ako naša beatrix a nič nevie, je to práca ? Zrejme je, len ak vyštuduje a neprejaví sa to v lepšom chode spoločnosti, tak to nazvem zbytočnou prácou. A zbytočná práca, je horšia ako lenivosť.
    Poznáš rozprávku o hlúpom janovi, bol lenivcom a predsa sa stal králom, možno pri tom lenivení zmúdrel, ktovie?
    A čo taká práca, ktorá nemá žiadny zmysel, lebo je len samoučelná ?
    Tušíš kolko uradníkov si vymyslelo samoučelnú prácu, len preto aby existovali ?
    kolko to stojí štát milonov-miliárd ? tušíš ? vieš ?



    2008-03-26 22:41:14

    milý otrok, ak by sa stretlo toto kolokvium rozbitých názorov, mohla by s toho vzniknúť len rozržka s následkami.
    Ved patent na rozum sa nikdy neprijal bez následkov, a vari by sa to dalo ?
    jedn s tých ťažkých hriechov je vraj sociálna nespravodlivosť, je to pravda ?

    2008-03-26 22:36:29

    RE:balki - čo tu nižšie píše atolm je presne to, na čo som poukazoval a takzvane narážal vo svojom nicku. Nové hriechy, ktoré niekomu táto spoločnosť dala do vienka.

    2008-03-26 22:23:14

    moje iq nechaj na pokoji, je nízke a možno vysoké, no hlavné je že chápe to čo nikto ani netuší.
    povedal som, že existujú vačší darebáci ako sú bezdomovci, a to možno aj ty zachvílu pochopíš.
    čo povieš didi na takých darebákov čo behajú po ihriskách, dostávajú stotisícové platy o fanušíkov sa stará dobre platená polícia a v živote neurobili ani smeť osohu ? čo títo darebáci na ihriskách a čo ten bedduchý dav, vreštiaci v hladiskách ? Tomu hovoríš výchova ?
    čo povieš na takých darbákov čo slúžili v štátnej správe no už v styriciatke sú dobre platení dôchodci, pritom sú zachovalí ako tridsaťroční ?
    čo povieš na darebákov ktorí sa vozia v milionových autách a drahých šatách, no neurobili pre nikoho ani smeť osohu ? nepoznáš takých, ja hej, vidím ich v autách na ulici s úšklabkom na tvári, že čo sú oni, a čo sme my ?
    nevieš, že sú mnohí platení z našich daní, elebo užerských úrokov s toho čo sami nevyprodukovali,no ich hlad je len po prepychu, na čom zbohatnúť, koho okefovať aj o to posledné ?
    neni si aj jeden s nich ?
    chceš poznať iných darebákov, ktor číhajú na svoju príležitosť, no títo blbečkovioa nevedia že najviac okrádajú sami seba.
    ked sa dívam na bezdomovcov v našom kempe tak tí naši im nesiahajú ani po patu a to som im zarátal všetky neresti do konca ich života.

    tebe píšem stále k veci beatrix, len ti pravdu neuvidíš ani keby ti svojou váhou rozpučila hlavu.
    balki ak je toto kydanie, tak čo robil ježiš na farizejov ?
    Takže didi, opitý bedomovec urobí /ked nie je opitý, aj to sa chvílu stáva/ daleko viac osohu ako spomínaní darebáci, a to som ich spomenul len pár, a čo tých iných tisíce, nespomenutých ?
    myslím didi, že na svoju otázku si si aj odpovedal.


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 595