Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Jaroslav
Zajtra >> Jarmila

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
V láske sme nespravodlivý, lebo pokladáme toho druhého za dokonalého.

 -- JEAN PAUL


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 27. Apr 2024 21:27:58
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    BEZDOMOVCI






    2008-04-08 11:31:47

    Rusanu, balki je slusny? Si precitaj par jeho vypovedi pre saskiu. Este raz rusanu, balki je moj priatel. Mame rovnake nazory, je to spolocny projekt...a co si pamatam tak aj so mnou si diskutovala normalne a suhlasila s mojimi nazormi. Zapojis sa sem a zacnes len tak suhlasit s niecim, o com sama nie si presvedcena, ze je to pravda. To je moj nazor. A je mi to jedno co pises, aj to ze sa ides sposrat z toho, ze ides kandidovat na poslankynu. Aj tak stoja vsetci za... Pre mna nema vyznam ist volit. Ver tomu, ze ked sa tam dostanes, zabudnes na projekty a sluby, budes ako vsetci ostatni. Ale vela stastia.

    2008-04-08 10:46:37

    for rebel : asi sme tu všetci tupí a nerozumieme tejto diskusii...... nič si z toho nerob, aj takí musia byť, ale aspoň je sranda

    2008-04-08 10:38:18

    a ,mimochodom, že ťa napádajú ? asi im dávaš dôvod .....neviem......vráť sa a prečítaj si svoje príspevky ešte raz..................možno na niečo prídeš ............

    2008-04-08 10:37:11

    Upresnila by som to :balki je slušný! Ani ja nemám záujem sa venovať Tebe,ale problémom,ktoré tu boli naškrtnuté. ani Ty si zrejme nie, že neprečítala moj príspevok,ale ho NEPOCHOPILA, lebo ja osobne neurážam Teba, že si, citujem,ožranica,ale Tvoj pohľad na vec . Vieš čo, naozaj nemá význam s tebou diskutovať o čomkoľvek, prepáč, takže ma, prosím, prehliadaj, ak Ti to pôjde, vďaka. Rebel : boduješ , u mňa určite, tu sa obhajujú zrejme spriaznené duše, tu nestoja o názory!

    2008-04-08 10:06:16

    Rebel, no comu by si uz rozumel ked tuto diskusiu ani necitas...A kedze to nepatrilo tebe, tak sa to ani nesnaz vsimat...My s balkim sme zosuladeni dost, mam len pocit, ze je trochu vacsi optimista v komunikacii s vami...

    2008-04-08 10:01:56

    A nerozumel som, čo si všimla rusanu?

    2008-04-08 09:48:24

    beatrix, balki, tak si to nejako zosúlaďte. Máte záujem o názory, alebo nemáte?Iste, urážať sa nenechaj. Len neviem kto koho uráža? Všetci tu trepeme samé nezmysly, iba ty tu perlíš.A ako to tu čítaaaam, ty neveríš nikomu a ničomu.

    2008-04-08 09:38:34

    A o osobne konkretnosti nestojime ja ani balki.

    2008-04-08 09:37:22

    No rusanu aspon ty si si to vsimla...klobuk dolu. Ostatni tu trepu same nezmysly. Ano, som raznejsia...ale urazat sa nenecham. Rusanu nastvala ma len jedna vec. Vobec si sa nesnazila reagovat na temu, na nas navrh ale priklonila si sa k trapnemu nazoru mravca, ze skoncim na lavicke ako nejaka ozranica. Tak prepac, teba by to neurazilo? Teba nik tak vo fore nenapadal ako mna. To by som chcela videt aka by si bola pokojna. Vies, neverim ze si si to precitala cele, lebo to by som nestihla ani ja. Takze nemozes sudit mna a moje jednanie. V podstate o mne nic nevies a ja o tebe tiez nie... Takze sa venuj politike a nie mne!

    2008-04-08 07:45:45

    saskia, presne tak, treba sa odrazit a práve o to sa snažím balki: všimla som si, aj to, že ste s b. zrejme farníci farnosti Sever, je to tak? ak áno, .....tak mám asi dobré pozorovateľské schopnosti.... ja sa neurážam a konkrétnosti nebudem písať na verejnom fóre, tie sa preberajú osobne,nemyslíš ?

    2008-04-08 07:02:13

    uplne konštruktívne. Zájdite za primátorom a zistite ochotu a možnosti mesta. Alebo máš iných sponzorov? Ak mesto pomože, máte sa od čoho odraziť od teorie k praxi.

    2008-04-08 06:51:23

    rusanu, ked beatrix pise svoje prispevky vacsinou som pri tom. a uz som pisal ze mame nazory spolocne. asi si si nevsimla, ze aj ja som parkrat pritvrdil. ja som len spoluautorom toho navrhu. nosnu myslienku mala beatrix. viem ze s centrami pomoci trafila do cierneho. plati to co pri teme zobudte sa rodicia: mame zaujem o tvoj nazor nech je akykolvek. nech sa nik neurazi ale nik okrem horara nic kostruktivne nenapisal. pokusal sa aj mravec ako oponent, ale niekde zamrzol.

    2008-04-07 19:46:30

    balki: bigo, trafil si do čierneho! Centrá pomoci....hm, je to zložité, aj ja mám nápady......

    2008-04-07 19:45:33

    balki:ak si si nevšimol, ja neurážam nikoho, reagujem na názor. Riešenia a projekty mám,ale prsadiť sa ich pokúsim, až keď to bude mať zmysel. Jasné, že by ma také názory naštvali, preto som aj reagolvala na napádanie od Beatrix, asi si si zle prečítal jej príspevok, to ona tu hundre na každého. Keď nevie prijať aj iné názory,ako má sama, tak o čom to je? Ja som napísala, že je zlá ???? Vážne to tam niekde je? Teraz si prekvapil Ty mňa...... Didi1: nevytočilo ma nič, totiž je to príliš neosobné, aby sa ma niekto /keď neviem, o koho ide/ dotkol takto, cez net....veď práve, nemám žalúdok na nečistú politiku, mám veľké plány,ale potrebovala by som nejakého "lobistu" na vysokom poste, kto by pomohol realizácii, záleží mi na Martine, je to "moje" mesto.....ako aj vaše...........

    2008-04-07 12:50:23

    Mesto Martin sa chystá odovzdať 18 nájomných bytov na Bambuskách našim romskym spoluobčanom. Informoval o tom odvolaný šéf komunálnych vecí p. Povoda. Čo na to naši projektanti.? Nepreorientujete vašu pozornosť na túto skupinu občanov?

    2008-04-07 08:12:03

    aj teraz robim zmysluplny projekt, ktory bude realizovany. je to teoria, ktoru zakaznik bude realizovat. v dnesnej dobe vsetko je najprv teoria. kde mas nejake centra ktore v sebe zahrnaju vsetky spominane casti: ubytovanie, praca, odborna pomoc? nikde. zato veselo kazdy druhy tyzden citam o zrusenych centrach pomoci po celom slovensku.. system ako svina.

    2008-04-07 07:58:02

    Základom sú projekty, ktoré majú zmysel. Citujem tvoje slová. Balki, všetko je už vymyslené. Len treba hľadať, počúvať sa. Projekty, čo to je? Teoria, nič viac.

    2008-04-07 07:31:18

    rebel, nik netvrdi, ze ten navrh je stopercentny. a nik nechce vyrabat robotu len preto, aby robota bola. zakladom su projekty, ktore by mali zmysel. sucasny system im sancu na navrat nedava a atolm zo svojou filozofiou len betonuje sucasny stav. ale aspon som si urobil usudok. ten kto nazval ten projekt koncentracnymi tabormi je mozno utajeny privrzenec jedneho zakazaneho smeru, druhy nas obvinuje z navratu pred rok 89, ten je mozno privrzencom niecoho ineho. pripomenulo mi to jeden pribeh. doma ho najdem a napisem ti ho....

    2008-04-07 07:19:27

    balki,beatrix, najlepším riešením vami nastoleného problému by bolo vrátiť sa 20 rokov dozadu, do "prossperujúcej socialistickej spoločnosti". Vtedy nebolo žiadnych bezdomovcov, žobrákov . / tí boli vtedy iba v zahnívajúcom kapitalizme/.

    2008-04-07 07:04:19

    rusanu, prepac, ale reagujes na to ako kto komu co pise, sudis inych, ale nedocital som sa tvoj nazor na zaklad tejto temy. trochu sklamanie, z inych tem som mal pocit ze ti ide o problemy a nie o sudenie inych. je to jeden navrh, ktory s beatrix testujeme. ked sme taki zli, preco si to nezistila na inych forach? mimochodom pre mna a pre ludi, co beatrix poznaju, je to jeden z najlepsich ludi pod slnkom. pre ostatnych: nikdy nehovorime nikdy, ale ak tak skoncime, chceme aby sme mali sancu na navrat. aby bolo zabezpecene ze tu bude system pomoci. funkcny. lebo si myslime ze tu taky nie je. netvrdime ze je ten navrh dokonaly, ale mame za to ze je to vylepsenie sucasneho stavu. este sa vratim k rusanu: ked ti niekto napise ze si zaslepena vysokoskolacka, a ze vsetci vs vzdelani ludia su zli, nenastvalo by ta to? pytame sa na nazor inych a dozvieme sa ze sme skazeni (atolm). z inych tem mas taky pocit? nezakladali sme tuto temu so zamerom niekoho urazat, no ani sa nebudeme divat ako do nas triafa niekto iny (hlavne atolm). nenastvalo by ta take odsudenie hned na zaciatku?
    otrok, ano zenie nas nespravodlivost systemu a urazky inych.
    mravec, zacali sme nejaku debatu, ty si ju rychlo skoncil. myslel som ze si nam chcel nieco ukazat...
    my sme urazat nezacali, ale budeme sa branit, ci sa to niekomu paci alebo nie. aj o tom je diskusia.

    2008-04-07 07:01:12

    To ťa až tak vytočili tri vety? Ako chceš byť potom poslancom, tam zažiješ iné veci nie takéto hladkanie. Keď sa už rozdávajú body ja Ti dávam 500.

    2008-04-07 04:54:16

    Vďaka za uznanie, prečo neuveriteĺné? Veď za svoje práva treba bojovať cieľom snáď nie je navzájom sa tu urážať a napádať a ak niekto nevie akceptovať iný názor okrem toho svojho, nemá čo robiť na diskusných fórach. Je predsa toľko problémov, ktoré by nás mali spájať a nie rozdeľovať.... Ale tu sa asi ktosi riadi heslom : Každý chvíľku ťahá pílku. krásny týždeň všetkým pracujúcim.

    2008-04-06 22:37:35

    Beatrix alolm nepije, ženie ju motor na iné palivo, motor ktorý spaľuje...

    2008-04-06 22:02:57

    betatrix,
    ak dnes nepiješ, nevieš čo ta pochy&tí zajtra, o rok, o desať.
    Chceš príklady tých čo nepili, dokonca nenávideli alkohol a ostali s čučom na lavičke ? tušíš kolko je takých ?
    Mnoní ani nesnívali ako dopadnú, máš tušenia ako funguje človek ? jeho mysel, jeho prehry či zrútenia, jeho reakcie na neočakávané situácie ?
    Poznáš, múdrosť nikdy nehovor nikdy ?
    To čo povedal mravec, je pravda, sama si tvoríš budúcnosť, a ani sa ti nesníva, že akú.
    mravec k tomu má daleko, lebo uznáva svoju potenciálnu slabosť, no ty, si ju priamo privolávaš, beatrix...


    2008-04-06 20:34:52

    Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou. rusanu aj ja dávam 100 bodov.

    2008-04-06 18:04:29

    rusanu, 100bodov.

    2008-04-06 17:16:37

    keď sme už takí adresní /poniektorí/, otázka pre beatrix : koľko času treba,aby som ten problém "preklepla"? A aká je lehota, po ktorej sa smiem /s Tvojím dovolením/ zapojiť do debaty? Len toľko!

    2008-04-06 17:13:23

    vďaka za upozornenie, pokiaľ vám uniklo, ja osobne nereagujem na niečí názor, nenapádam konkrétne názory, pretože na akýkoľvek názor má právo ktokoľvek. Asi tu niekto nechápe význam slova diskusia respektíve fórum, a stále potrebuje niekoho adresne napádať....mám taký pocit. Takže, didi1 a Beatrix :keďže vám dám ja pokoj, doprajte ho, prosím,aj vy mne a neurážajte tu ľudí. Apropo ,didi1, predstav si, že túžim po tej moci, kto to neprizná je pokrytec, pretože je to v ľudskej prirodzenosti a s Tvojím láskavým dovolením, prenechaj na posúdenie mne, čo mi robí alebo nerobí dobre. Ďakujem. Bolo mi cťou

    2008-04-06 16:33:52

    Ak by ste boli inteligentni tak by ste pochopili, ze z mojej strany slo uz len o ironiu na tie vase kecy. Balkimu aj tak atolm neodpovedal na posledny prispevok...ved naco aj... A nebojte sa, tak neskoncim, kedze nepijem, tak nemozem dopijat ani jablcove, mravec. Podla ty mas k tomu blizsie. Inak skoncit tak mozem naozaj len ked sa vyseriem na vsetko a budem nezodpovena a poviem si, nech ma stat a ini ludia zivia. 35 rocny chlap bezdomovec? Ako je to mozne! Odpovedzte mi na to!!! A prepac rusanu, ale cely cas si tu nepisala ani o celej komunikaci nevies a teraz sa tu zapajas ako keby si mala preklapnuty cely problem. A ja nie som zly clovek, saskia...ty si hotova namyslena diablica. A nic ti neverim, ani tie 4 vysokoskolske deti, mala by si ty priznat svoju identitu!

    2008-04-06 12:16:12

    mravec, dal si sa na veštectvo? Ako to robíš, čítaš z krištalovej gule? Rusanu, tak strašne túžiš po moci? Myslíš,že Ty by si bola lepšia, ako tí, ktorých tak odsudzuješ? Nesleduj toľko lampáreň, nerobí Ti to dobre.

    2008-04-06 09:32:27

    a nie je ten navrh nahodou pomocnou rukou na cestu spat?

    2008-04-06 08:05:20

    Mravec,vďaka za príspevok. Máš 100% pravdu. Beatrix, nie si dobrý človek. Ale som rada, že tento pocit majú aj iní,už som si myslela, že som voči tebe zaujatá.

    2008-04-06 07:50:18

    Mravec,máš absolútnu pravdu. Hovorí sa síce, kto chce kam-pomôžme mu tam, ale som presvedčená, že nie každý si za svoj údel môže. V tomto bezprávnom štáte - viem,čo píšem, obyčajný človek sa tu pravdy nedovolá - je naozaj možné všetko. Stačí sledovať Lampáreň.... Mocní tohto sveta si robia čo sa im zachce,nehľadiac na práva človeka ako takého. Včera som pozerala Poštu pre Teba- keď poslal pán XY občianku ešte pánovi Husákovi, zbavili ho svojprávnosti....hm....smutné....to je najvyšší stupeň uvedomenia, keď niekto nájde odvahu priznať, že sa hanbí byť občanom tejto "podarenej" republiky. Písala som aj list prezidentovi tejto "kompánie", ale zrejme skončil v koši. Veď čo sú naše problémy a starosti v porovnaní s miliardármi,ktorí ho obklopujú???? Nemáš peniaze - nemáš moc - nemáš slovo -nemáš žiadne práva - nemáš nič! Je to tak.BohužiaĽ........!Pozdravujem hrad a Bratislavu, pupok sveta!

    2008-04-05 21:24:03

    Je mi veľmi smutno, Beatrix, keď čítam tvoje príspevky. I napriek tomu, že nie som prorok, ani jasnovidec, no pri čítaní tvojich príspevkov ma bohužiaľ napadla veľmi nedobrá predtucha, ani nie napadla, slová samé mi pocitovo skočili pod jazyk, a mali jedného spoločného menovateľa, ktorý sa dá vyjadriť iba týmito slovami: keď budeš raz sedieť na lavičke a dopíjať umelohmotnú fľašu jabĺčkového vína, spomeň si na svoje príspevky, ktoré si s toľkou pýchov a neporozumením písavala na tomto fóre. A keď "náhodou" stretneš dvoch mladých ľudí, ktorí budú chcieť vyriešiť tvoje problémy bezdomovectva, nepohrdni nimi, ale skús si ich aspoň vypočuť a potom sa nad nimi zamysli. Možno sa v tom všetkom s pochopením uvidíš. Budem si však vždy veľmi priať, aby to nebola nikdy pravda, no pritom si uvedomujem, že ak svoje terajšie slová myslíš úprimne, inej cesty k skutočnému poznaniu sveta okolo seba asi niet.

    2008-04-05 20:55:35

    vrchný anarchista atolm, k ziadnym pravidlam v jednoduchych kmenoch: ako dopadne clen kmena ktory odmietne ist lovit? nedostane podiel z koristi a pri opakovani ho vyzenu z kmena. tak isto to funguje u dravcov ktori lovia vo svorke. (myslim ze u vlkov) je takyto clen potravou pre ostatnych vo svorke. takze prirovnavas vazne objektivne, znalecky. si super, mal by si ist ucit

    2008-04-05 20:52:52

    Tak poďme do Afriky byvať Čo som tu nepisala sa to teda "riadne rozbehlo" Len maličkosť, dnes davali v správach ako zhoreli 4 bezdomovci. Jeden z nich mal 35 rokov. Hmmm klobuk dole, taky lajdaj skoncil ako zil. To ma vazne vytocilo. Ako je mozne, ze tak mlady clovek radsej chlasta a chrape v chajde ako by mal chodit do roboty? Ano, mam uz vazne pocit, ze si to zasluzia ini ludia. A tu skolu by som prenajala na ine ucely! Bezdomovci nic robit nechcu, tak sa sami rozhodnu a tak aj skoncia. Hadajte sa dalej Didi dotoho! Nevzdavaj to!!!! :P

    2008-04-05 20:23:37

    prečo myslíš horár že svet bez pravidiel je odsúdený na zánik ? a čo ked je svet pravidiel odsúdený na zánik ?
    Vtáky a zvieratá aj jednoduché kmene žijú bez predpisov, to tiež by sme nazvali anarchiou ?
    pravidlá, múdre zákony, predpisy, doporučenia, vyhlášky sú pre ludí čo porušujú všetky tieto múdre zákony. pre ich sebeckosť a zistnosť si ich stanovili, a vymysleli všetky tie obchádzky aby ich permanentne porušovali a hovoria tomu: v medziach zákona. Posmievajú sa tým svojej vlastnej "múdrosti", kydajú si špinu na vlastné hlavy a všetky tieto nezmyselné paradoxy nazvali modernou spoločnostou.
    V "modernej" spoločnosti dnešného typu je klamstvo a faloš základ štátu, klamú velkí aj malí politici, manageri, malkéri, či plebs ktorí vidí ciny "velkých".
    No žobráci sú takmer všetci bez výnimky, velkí aj malí, bohatí aj chudobní.
    No duchovná slepota vždy smrdí od hlavy, a tak prechádza na zadok každej spoločnosti.
    Konaj tak, aby tvoje činy v súlade zákonov Božích, nie ludských, tie sú odsúdené na zánik.

    2008-04-05 12:16:24

    Horár, to fakt si taký zadubený, že nevieš o čo ide? Tá transakcia s domom sociálnych služieb je príkladom tunelovania mestského majetku , ako vyšitý. Za korunu. Ľudia, veď sa zobuďte. A choďte si v pondelok s nimi, s tými tunelármi potriasť ruku, a pochváli´t ich ako to dobre robia.

    2008-04-05 10:00:43

    atolm, svet bez pravidiel je anarchia. anarchia je odsudena na zanik. otrok, definuj pomoc. pár drobných, na prezitie dalsieho dna? alebo sancu vyhrabat sa z dna? rebel otazka je cim presne sa ten dom socialnych sluzieb bude zaoberat, ako vazne a ako dlho. a ci dostane nejake dotacie na rekonstrukciu.

    2008-04-04 22:13:23

    Bezdomovec.Sedáva v určitej časti mesta na lavičke otočenej ku slniečku, okolo neho je 4-5 mačičiek a kocúrov, ktorým hádže potravu. Nechcem absolútne ani v najmenšej miere naznačiť niečo iné. Ľudskosť toho človeka a jeho pohľad na prežitý deň, zaujala určite mnohých okoloidúcich. A zrazu vyletelo auto, čo tam nemá podľa MsP čo hľadať a On tam ostal sedieť celkom sám. Slniečko dávno zapadlo a človek, čo tých živých tvorov kŕmil, bude tam snáď aj nabudúce. Nájde u niekoho pomoc, či zahynie nevšimnutý našou adinou, prepáčte dedinou?


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 941