Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >> Jarmila
Zajtra >> Lea

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Človek má taký život, akých má ľudí okolo seba a preto je potrebné si ich vyberať ak sa to dá.

 -- Mikropolis


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 28. Apr 2024 20:14:49
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    BEZDOMOVCI






    2008-03-18 19:31:39

    zdá sa mi balki že som tiež položil množstvo otázok a odpovede som sa nedočkal, a možno aj na vašu škodu.
    k tej tvojej otázke poviem tolko:
    su ludia na úrovni, niktorí vysoko, niktorí nízko, sú pod urovnou miektorí vysoko niktorí nízko. Nikto múdry by povedal, je treba všetkých urovní aby svet nebol čiernobiely.
    Niktorí ludia si myslia že sa dá naučiť množstvo vecí, a preto tu aj inde preferujú to množstvo informácií, ktoré ktosi nazval naučenou skúsenostou.
    Ja si zas myslím, že najdôležitejšie veci sa nedajú naučiť, tie len proste sú, sú uplne neprenosné.
    Znovu neporovnávam učenie kováča, či doktora, to sú len remeslá, ako mnoho iných, hovorím o "remeslách" ktoré sú neprenosné skúsenostou. Zamienanie týchto pojmov sú často na škodu podstaty, lebo takto si "vzdelaní" diletanti urobili patent na rozum, a to je prinajmenšom tragediou pre celé ludstvo.
    A to sme zase pro pôvodnej téme, lebo táto téma je dôležitejšia ako sú všetci bezdomovci sveta, lebo ona by vyriešila aj bezdomovectvo.
    Ale to sú veci ktoré v škole neučia, lebo načo by nikto prišiel o patenty na rozum.
    Z kazatelníc kostolov často znejú témy o tom čo hovorím, no tie si "múdri" vždy prekrútia na svoj obraz.
    Ježiš často vyzdvihoval tých posledných, tých hriešnych, a naopak zatracoval vzdelaných fatrizejov ktorí si zo svojeho rozumu urobili biznis.
    lepšie počúvať v kostoloch by nezaškodilo tým množstvám veriacich čo ich navštevujú, len nikedy aj knazi nevedia čo vlatne hovoria.

    2008-03-18 12:28:00

    atolm, dovolte aby som zopakoval svoju otazku: preco je diskusia s mravcom, clovekom rovnakeho nazoru na inej urovni?

    2008-03-14 19:24:21

    Svedomie, to je len tichý hlások, ktorý nám šepce, že sa niekto díva.

    2008-03-13 23:14:17

    andrej, keď čítam všetky tie nick-y, prikláňam sa ku kojencovi a jeho reakcii na Sutech. Čo iné sa dalo čakať? Svedomie máme len jedno, verejné korčuľovanie bude v sobotu.., pre klientov aj skôr.

    2008-03-12 22:39:31

    Topenie ľadu budú pre mňa tie skutočné galeje... andrej. Čpavkový inžinier to vidí po kontrole z NKÚ v inej polohe. Vidí plochu, kde by sa dalo pomôcť ľuďom bez domova. Už sa radia, aby to nedopadlo ako na Severe.

    2008-03-12 20:23:09

    A čo si čakal?

    2008-03-12 19:54:05

    martin prehral...

    2008-03-12 18:50:43

    otrok,vraj ohováraš. daj si pozor,aby si nešiel na galeje.možeš dopadnúť ako naši bezdomovci.

    2008-03-11 21:48:46

    Správa z hradu! Vraj sa primátor rozhodol, že keď Martin zajtra prehrá hokej, tak roztopia ľad a bude v hale dosť miesta na riešenie ubytovania. A ten náš nový čpavkový riaditeľ SŠZ osobne tvrdil v prenose TA3, že nám ohrozenie nehrozí. Asi ani nevedel, že reportérka štefková z TA3 dostala od mesta ako sociálny prípad po rozvode manželstva trojizbák pri Lídli. Neskutočné náhody sa dejú v tom ústave pod vedením .....

    2008-03-11 21:31:42

    Tak ako može mesto pomocť, aby sa znížil počet bezdomovcov v MT? Už ste si zistili možnosti mesta na úrade u p. primátora?

    2008-03-11 20:52:42

    ešte k tej motivácii balki,...
    píšeš že bol motivovaný aby ste dali svetu váš názor. Ja som len vyjadril svoj názor, to je všetko. To že som nepovdal čo ste chceli počuť, je iná vec.
    Ani tak mi nevadil názor ale spôsob ako ste ho prezentovali.
    ale myslím že táto debata by mohla skončiť

    2008-03-11 20:35:58

    balki ani sa mi to nepodarilo otvoriť, no aj keby som to otvoril, nehodlám komentovať to čo som sám nenapísal ani nepovedal. Na uvedenej stránke som nič nepísal, čo povedali iní je ich vec, a nehodlám sa k tomu vyjadrovať.
    Síce jeden psychopat a navyše paranoik býval u nás v kempe, a ten popísal svoje dohady a uznal ich za fakty, tak asi pramenia od neho. Bol a je to náboženský fanatik ktorý zamoruje všetky fora najma tie náboženské, aj on sa ma snažil presvedčiť že robím a som new age. vsvetlovať mu niečo nemalo zmysel, nápadne sa to podobá na váš stýl.Zrejme on tam niečo také popísal, no ale to je jeho vec.
    Nečudujem sa, že si mu uveril, lebo podobné s podobných sa pritahuje ako magnet. Zaradiť môžeš seba a saba podobných, ja som stále nezaradený.

    2008-03-11 19:42:55

    atolm, čerpal som z nasledovnej stránky
    http://areopag.christ-net.sk/viewtopic.php?t=389&sid=dbf6ab2cfb18b4642650ca46f698a039
    každý nech si prečíta a vytvorí si názor.inak by som asi neveril, ale po prečítaní viacerých vašich názorov... no neviem. skús to okomentovať sám.. čo sa týka motivácie: môžeš si byť istý, že ten projekt nebol motivovaný odporom a zobrali sme ho vážne: vytvoriť niečo nie pre známku v škole ale preto aby sme dali svetu náš názor. ty ignoruješ tých čo študujú, my ignorujeme sekty ako new age. A nezatajuj že o tom nič nevieš, pretože názory, ktoré tu prezentuješ sa priamo stotožňuju so zakladnými princípmi tejto sekty, ktoré som si pozrel dnes na nete. Neoblbneš ma. A keby si bol trochu inteligentný, čo nie si, tak by si zistil naše naboženské zaradenie.

    2008-03-11 18:35:39

    Som kľudnejší, keď tu Beatrix nepíše o atolmovi ako b.... a aj atolm zmiernil svoje výrazy. K otázke sekty podotknem len jedno, existuje ich niekoľko, ale každý z ich členov sa tiež poberie ta tam. To je jediná vec, ktorú nikto z nás nezmení. Saskia má pravdu v tom svojom príspevku, o sude plnom žlče. Zoberte na vedomie jedno, ideme sa tu dohádať, predvádzame iskrivé myšlienkové pochody a život ide ďalej aj bez nás....

    2008-03-11 17:35:49

    balki, to sa opýtaj vrutockého farára čo sa pýtaš mna !
    vrútocký farár bol aj v kempe par krát, no neviem či je to ten istý.

    neviem o tom že by som bol v nejakej sekte, na to som príliš hrdý a slobodný aby som v ničom bol. Akutát mi je povedomé to poukazovanie na sektárstvo. Kto kričí chytte zlodeja,? Kto vidí bratovi smeť v oku ?
    V akej že ste vy dve, sekte ?

    2008-03-11 15:38:54

    občan a aká je tu téma, že jeden zhovädí všetko čo nejde z neho. Keď mu to zvýši sebavedomie tak mu to prajem, čo by som neurobil pre svojho blížneho.Myslím, že môj martin.sk to tiež prežije a bude mať dosť miesta na uloženie myšlienok tohto muža.

    2008-03-11 15:36:43

    Betrix, citujem: Poznal so, že je neobyčajne cenné, keď si možem dovoliť chápať druhého. Sposob, akým som sformuloval toto konštatovanie, vám može pripadať divné. Je naozaj nutné dovoliť si porozumie´t druhému Myslím si, že áno. Naša prvá reakcia na vačšinu výrokov /ktoré vyslovili iní ľudia/ býva, že ich hodnotíme a posudzujeme, skor, než by sme sa im snažili porozumieť. Keď niekto vyjadrí svoj pocit, postoj presvedčenie, mávame sklon okamžite povedať: "to je správne", alebo "to je hlúpe", "to je nezmysel", "to je nesprávne", " to nie je pekné". Veĺmi zriedkavo si dovolíme ten prepych, pochopiť presne, čo vlastne druhý svojím výrokom chcel povedať. Existuje staré a pravdivé príslovie, ktoré hovorí, že " kvapka medu priláka viac múch než celý sud žlči" Takže ak chcete presvedčiť ľudí o svojej pravde, najprv ich presvedčte, že ste ich úprimný priateĺ. To je tá pravá kvapka medu ktora polapí aj ich srdce. A hovorte si čo chcete, to je aj najlepšia cesta k ich rozumu. K eď riešite sporné situácie, začínajte priateľsky.

    2008-03-11 14:21:52

    Atolm, to co tu predvadzas, sa prieci ludskemu rozumu. Ja, ako nezainteresovany covek, po precitani tejto temy na fore som sa vazne zacala zamyslat nad tym, kto vlastne si! Pouzivas slova ako "charater je synonymom osobnosti, impulz nadvedomia a ine somariny a pritom ani sam neveris tomu, co pises! Pretoze ak tomu veris, tak asi patris na oddelenie psychiatrie. Ta tvoja sekta New Age stoji za "staru Belu" a metody, ktore pouzivas, su sarlatanstvom a ludom mozu iba ublizit. Najma tym nevedomym, ktori si myslia, ze zaklad tvojho myslenia moze byt v podstate "dobry". Ak sa uz vyjadrujes na tomto fore, odpovedaj aspon na otazky, ktore su ti kladene a pouzivaj konstruktivnu kritiku. Tie tvoje urazky kazdeho irituju a k nicomu nevedu! Najprv sa zamysli nad sebou a konecne si uvedom, ze nie si ziadny "Guru" a ani iny "vodca bezdomovcov".

    2008-03-11 14:08:45

    Atolm tie tvoje pokeci nie su o nicom zas. Vobec si neodpovedal na otazku. Stale sa k nicomu nevyjadrujes. A to je jedno ci ten Peter kradol pre seba alebo aj pre inych, ty to predsa davas ako priklad podla ktoreho by sa mal riadit slusny clovek? Ved sa prosim ta zamysli co pises. Inak samozrejme ze odsudzujem uzernictvo aj krades podnikatelov politikov a inych co maju imunitu a k ututlavaju to. Kradez ako kradez. Kazdeho z nich nazyvam deviantom. Ten Peter si tie veci za svoje nekupil, to ze mu ich dali rodicia bola ich dobra vola. A este nieco na zaver, mal by si vystupit z tej sekty New Age, devastuje ti to uvazovanie.

    2008-03-11 13:58:15

    Atolm otazka: preco vrutocky knaz nedoporucuje pobyt v martinkempe?

    2008-03-11 13:43:12

    obcan mt, poznáš prirovnanie aký je strom také je ovocie.čo zasadíš to zožneš.
    Aký motív majú mladí aby niečomu pomohli ? nie je to len k odpor niečomu ?
    moj motív prečo niečo robím, si sa dočítal v spomenutom článku. Ja osobne s ludmi podobného razenia by som nespolupracoval, lebo by som sa nutne musel podielať na zlom ovocí ktoré s toho vznikne. takže to považujem za neludské, ak to chceš počuť.
    zaroven tu omielame donekonečna ako aj balki akési pohrdanie vzdelanými ludmi. Ak sa v tom dotyční najdu je to ich problém.Keby tí dotyční akceptovali výsledky svojeho vzdelania už dávno by sme vedeli že existujú a spoločnosť by šla inou nepochybne lepšou cestou. Takže ovocie hovorí za nich, ako je napísané strom poznaš po ovocí...
    V tom nekonečnom omielaní o vzdelaní, sú tu na fore ludia ktorí ho majú vysoké a predsa sa ich moje poznámky nedotknú, lebo chápu ich význam v kontexte v ktorom ich píšem.
    uzaziť to môže len v "vzdelaného" nevzdelanca, lebo rozumný sa nad to povznesie.
    O tom pokradnutí, poviem tolko.
    Biblia je písaná v kontexte hlbších súvislostí, nie len v tom fyzickom.
    Ak Peter daroval ciganskemu dietatu sveter ktorí mu kúpili rodicia /čiže mu ho dali/ vedel aké budú dôsledky, no napriek tomu to urobil. Jeho umysel bol čistý, no akási dáma s fora o nazvala deviantom, mimochodom absolventka psychologie.
    Kto odsúdi deviantov v politike, podnikaní, v bežnom živote ?
    Kto odsúdi zlodeja ktorý si privlastní čo mu nepatí a zlegalizuje svoju krádež zákonom ???
    On si je pochopitelne vedomý že mu to nepatrí,lebo svedomie mu to pripomenie, no napriek tomu kričí: chytte zlodeja !!!

    Kto odsúdi podnikatela ktorý si pridá užerský urok na svoj výrobok, pritom už má dosť majetku on aj celá jeho rodina, no stále mu je málo ??? Týchto zlodejov je takisto na t isíce, prečo psychologia nepoukazuje na tento druh deviácie ?
    Títo zlodeji devastujú, uvrhujú slabších do vatšej biedy ako sú, a nazvú to legálnym podnikaním...?
    Kto odsúdi zlodeja ktorý berie len pre seba /pozor, Peter nebral pre seba!/
    a je jedno či ulovok zlodejiny je malý či velký.
    Je zaujímavé že týchto mionových zlodejov nikto nenazve deviantmi a moderná psychologia hladá deviáciu inde.Ano ako som už napísal, smeť vidíš, len brvno nie.



    2008-03-11 12:09:23

    atolm, aj ja som si precital clanok ktory uvadza Beatrix. v kontexte vasich citacii z biblie ma napadol tiez jeden: "NEPOKRADNES". a naozaj si myslim ze to co znie z prispevkov beatrix je skor prchkost.. napriek tomu ze nasu spolocnost nepovazujem za dobru, nasi autori nacrtli konkretnu cestu ako zmenit nieco. kto vie, mozno je to malinky kamienok ktory spusti celu lavinu.. atolm, inak: co je na tom navrhu neludske?
    inak nemam ziadne skusenosti s komunikaciou s predstavenymi mesta ci inymi autoritami. mozno by som poziadal mravca.. iked z jeho prispevku citit sklamanie kam sa tato debata na dobru temu dostala.. pravdupovediac ani ja z nej nie som nadseny. prosim skusme sa vratit od pohrdania vzdelanymi a od prchkych reakcii spat k teme... didi, skus sa aj ty vyjadrit skor k teme nez k atolmovi..

    2008-03-10 23:18:07

    Podotýkam jedno: Ani nana, ani blbec. Vzdelanie,rozum a viera. Možno nás všetkých, čo sme sa narodili pre istú smrť, zvádzajú slová... Či formulované odborným jazykom, jazykom ktorý má len chuťové poháriky, alebo jazykom snežných závejov, ktoré sa v roku dlho neudržia...

    2008-03-10 22:42:33

    No atolm, len sa modli, dufam ze sa dostanes do neba. A ked ja som nana tak ty si blbec a tak ta budem aj oslovovat, to znamena, ze sa preorientujem na tvoju uroven komunikacie. Takze blbec, aby si si nemyslel, ze necitam tie tvoje "unikatne pociny". Priamo z uvodu http://www.priestorprezivot.sk/ pises o pribehu nejakom Petrovi. Ked som to docitala tak som mala dost. Okrem toho ze skoncil ako deviant, ktoremu nik nepomohol stat sa normalnym clovekom, si o nom napisal a to citujem: "Tento príbeh Petra, je len ilustráciou ľudí žijúcich na ulici, že často pod nevábnym povrchom sa skrýva čosi hodnotné a čisté, niekedy až príkladné, či geniálne." Napadlo ma, ked som to docitala, ze je fakt obdivuhodne darovat niekomu nieco ale len ak darujes zo svojho. Ten Peter najprv darovaval veci, ktore mu kupili rodicia, co na to museli zarobit tazkou pracou a potom darovaval kradnute veci. Netreba poukazat skor na ludi, ktori daruju z toho, co maju ale vlastnym pricinenim? Spomeniem Frantiska z Assisi, ten daroval vsetko do krajnosti ale vsetko bolo jeho dedictvo. Takze len tolko k tvojim uzasnym prikladom. Skus o tom pouvazovat skor ako ma zacnes urazat a konstruktivne mi na to odpovedz. Zatial som sa nicoho takeho nedockala!

    2008-03-10 21:16:33

    Atolm, žeby Ťa tu držali násilím ?

    2008-03-10 21:14:04

    Máte pravdu p. atolm, nechápu, nepomôže ani impulz, rozum ostáva stáť.

    2008-03-10 21:07:42

    beatrix, modlím sa dalej aby som nemusel diskutovať s ludmi v nejakej diskuznej skupine kterej ani nesiaham po paty.
    Pán Boh zaplať, že som medzi mojimi mentálnymi obyvatelmi ktorí ma učia rozumu.

    2008-03-10 20:58:58

    balki, už prestan s tým vyším vzdeláním, už som to tu od teba počul velakrát, len sa opakuješ, kašlem na vzdelanie ked rozumu nenachádzam.
    k veci nemám čo písať, balki, lebo ty sám si daleko od veci, a zatial je to mrhaním slov...
    k náne neni čo povedať, to je skôr na zasmiatie, len sa budem modliť za klientelu ludí čo ju budú navštevovať.
    didi, a ty čo chceš vysvetliť ? ved toto chápu deti, viac ako pol kempu sú mentálne postihnutí, a im je je to jasné bez toho aby im to nikto vysvetloval.

    2008-03-10 20:45:09

    Dobrý večer. Ako sa tak snažím vnímať obsah týchto príspevkov, vychádza mi s toho jediný záver, a to veľké poďakovanie všetkým diskutujúcim, lebo toto je úžasná príležitosť naučiť sa chápať rôznych ľudí s rôznymi názormi a pod rôznymi uhlami pohľadov. Skutočne ĎAKUJEM a ... povedzte, nie je frajer ten, čo vymyslel život? Pekný večer. Mravec

    2008-03-10 20:19:46

    atolm keby som sa spoliehal len na "vnuknutie z hora" či o čom si to písal (tomu neporozumie asi nik...) tak sa par ludi na ceste zabije a nebude to neprimeranou rýchlosťou.. Inak povedané, trepeš riadne z cesty. Ešte si nenapísal nič k veci. Chceš zmeniť spoločnosť, povedz ako! To čo píšeš je zaujímavá spleť anarchizmu a sektárizmu, z ktorého sa nik nevyzná. Mimochodom, vieš aj niečo iné ako urážať ľudí s vyšším vzdelaním ako máš ty sám a s iným pohľadom na svet ako je ten tvoj?

    2008-03-10 20:10:16

    Takeho neintelignetneho a nafukaneho primitiva ako si ty atolm som este nezazila. Kazdeho tu urazas, ze kazdy je zlý. To si akym pravom dovolujes O niekom povedat? Co si ty chudak obycany o sebe vlastne myslis? Urazas didiho ze spomina historiu. Hovoris aky je sprosty, citujem: "aj ked tebe rozumu nikto nenaleje, lebo ty nemáš nan ani priestor kde by sa ti zmestil." Ty si hovoril o nasom projekte ze su to koncentracne tabory a to je v poriadku. V zivote si nic nedokazal. Trepes tu piate cez deviate. Za prve nevies co je charakter, za druhe nevies co je osobnost a uz vobec netusis co to trepes, ked spominas slovo nadvedomie, inak oznacene ako superego a podla mna sa hovno do toho rozumies. Dokonca si dovolis urazat lekarov a hodnotit lekarsku kapacitu. To je vrchol, to je moc. Dufam, ze ked raz ty budes lezat na operacnom stole, tak sa chirurg pomyli. Si obycajny nevzdelany blbec...Chcela by som si ta predstavit komunikovat otvorene v nejakej skupine ludi, ktorym nesiahas ani po paty. Pekne krasne si tam mozes vladnut nad tymi chudakmi bezdomovcami, ktorym vlastnou zatupenostou nechces dat lepsiu sancu! Uvedom sa uz konecne!!!! :-/

    2008-03-10 20:04:39

    Máš pravdu, načo by som myslel,keď Ty stačíš myslieť za všetkých, len sa trošku ukľudni, a snaž sa vysvetliť svoje vízie trochu zrozumiteľnejšie pre tých, čo nemajú sedliacky rozum.

    2008-03-10 19:54:37

    systém mi nedal celý príspevok...
    občan mt ty nevieš usúdiť kohosi vedomosti a ja viem posúdiť charakter.A charakter je snonymom osobnosti. čiže ten kardiochirurg ked nie je človekom môže myť dobrý a tváriť sa že je dobrý chirurg, /no tvárenie, divadlo, vy&drží určitú dobu, no nikdy nie na dlho/. Vedieť nie je len o učení, vedieť znamená chápať veci o ktorých hovorím.
    ked ako elektrikár hladám chybu, či riešenie nejakej tech, záležitosti najviac mi pomôže impulz s nadvedomia ako na to. Tie impulzy dáva niečo, nikto kto to riadi a to má rado, ked sme človekom, nie len rado ono si to od nás priamo vyžaduje.!!!
    čiže kariochirurg ktorý teoreticky či prakticky ovláda tisíc sposobov šitia nepoužije v danej chvíli ten správny, tak pacient na stole zomrie, lebo nedostal ten správny impulz v danú chvílu a v danom priestore.Darmo si po danej situácii všetko pamatal, no vtedy zlyhal.nepomohli mi oni tituly pred menom aj za menom, ani daná vážnosť pre svetom. Zlyhal ako človek, lebo pokoj ktorý je nutný v každom povolaní je práve daný ludskostou ako takou. To sa nedá vytrucovať, vynútiť, vyučiť ani vykúpiť...
    Preto je dobré rešpektovať naše nadvedomie byť človekom lebo nám dá pocitiť nadvládu nad nami. to pochopitrelne nefunguje len u elektikárov či chirurgov, tieto zásady platia pre všetky povolania, hlavne v politike, lebo tam sa páchajú často najvačšie škody.
    so sedliackym rozumom sa dajú vidieť tie najširšie súvislosti, no bez neho len vytrhaný kontext. ideálne by bolo keby ludia so sedliackym rozumom študovali, no to v dnešnej dobe nevidím moc reálne., lebo tí čo učia, sami nevedia lebo ich to nikdy neučili.
    v bilbli je otázka, "ked slepý vedie slepého, ako sa to skončí ?"
    ako som už povedal projekt tých mladých je od základu zlý, lebo oni sú od základu zlí , vynechali to najdôležitejšie.To je môj názor a na tom trvám, no viem, že zlé názory sú vždy vpočuté, lebo zlí počúvajú zlých a zlí riadia túto spoločnosť.
    tie poznámky typu, že že ma bude operovať amatér sú mimo tému a nehodlám o tom diskutovať.. psychologia nemá moc do dočinenia s medicínou asi ste si znamenili medicínske odbory s podobným názvom.
    o tých mladých prchkých by som dodal, to nie je prchkosť, to je len často nafukanosť až drzosť, v tom sú dobrí, česť výnimkám.

    re: didil, obes svojho červeného kméra v sebe doma na žinku, prilep ho, priklincuj a ešte prišrobuj, aby s tebou dalej nemanipuloval.
    Ved si jeho otrokom, preto musíš takto reagovať.!

    2008-03-10 19:51:07

    občan mt ty nevieš usúdiť kohosi vedomosti a ja viem posúdiť charakter.A charakter je snonymom osobnosti. čiže ten kardiochirurg ked nie je človekom môže myť dobrý a tváriť sa že je dobrý chirurg, /no tvárenie, divadlo, vy&drží určitú dobu, no nikdy nie na dlho/. Vedieť nie je len o učení, vedieť znamená chápať veci o ktorých hovorím.
    ked ako elektrikár hladám chybu, či riešenie nejakej tech, záležitosti najviac mi pomôže impulz s nadvedomia ako na to. Tie impulzy dáva niečo, nikto kto to riadi a to má rado, ked sme človekom, nie len rado ono si to od nás priamo vyžaduje.!!!
    čiže kariochirurg ktorý teoreticky

    2008-03-10 15:44:34

    didi, ty by si bol fakt dobrí na podbíjanie tých kolajníc, no písať a hlavne myslieť by si nemal. napáchaš tým pádom okolo seba množstvo škody, ale dobre aspon sám svedčíš proti sebe,
    aspon si príkladom tych"vzdelaných," aj ked tebe rozumu nikto nenaleje, lebo ty nemáš nan ani priestor kde by sa ti zmestil.

    2008-03-10 15:41:04

    Takže ty si budeš vyberať klientov? Zaujímavé.

    2008-03-10 15:25:12

    saskia, teba sa nik nepytal...tak nepis na to na co sa ta nik nepyta. Ty si tam relizuj svoje zalezitosti. Psycholog si moze klientov vyberat, takze nie si ty v pozicii, kto si moze nieco vyberat...A rozculena? Nie nie som, ako sa hovori nastvat ma moze len intelignetny clovek

    2008-03-10 15:21:52

    Moja zlatá, nie niekomu návrh posunú´t, ale keď si s ním stotožnená, začať ho realizovať. Komu ho chceš posunúť? Boh zavaruj, aby som bola tvoja klientka. A ak vypracujem nejáký, návrh, tak musím mať predstavu aj ako to zrealizovať. Ak ju nemáte, tak dávate za pravdu atolmovi. Kľud, moja, rozčulovanie škodí zdraviu.

    2008-03-10 15:11:19

    Obcan_mt zatial co som citala vsetky tvoje prispevky tak naozaj klobuk dolu. Tak triezvi pristup sa tu len tak nevidi. Pises, ze mas SOU ale tvoj vseobecny rozhlad je naozaj pozoruhodny. Aj keby si s nasim navrhom nesuhlasil, tak vetou ze hnev je vlastny kazdemu cloveku si ma dostal. Nechodis na nase prednasky? Balki ma zaujem tento navrh posunut dalej, len nie sme zbehli v papierovackach, takze akou formou a komu to ako navrh zaslat? Len tak primatorovi? Myslim, ze nas odmietne...pretoze je to dost zlozite na zrealizovanie. Hlavne koli tomu, ze ide o zmenu legislativy v ramci trestov za znecistovanie. To fajcenie preslo lahko koli tomu, ze je to zavedene uz v skoro celej EU. Suhlasim so sankciovanim aj fajciarov, ale nemalo by to ostat len pri nich.

    2008-03-10 14:55:46

    Myslela som, ze sa uz na to fakt vykaslem ale neda sa Atolm prosim ta napis preco si myslis, ze si najlepsi psycholog? Rada by som to vedela. Ja o sebe netvrdim,ze viem vyriesit svetovy problem len som dala navrh, ktorym by sa mohol cely problem uberat. A atolm, ty nemas vedomosti...mozno tak skusenosti. Preco ma neustale napadas a urazas??? Ty chces tvrdit, ze tvoj otec obycajny robotnik bol vaccsi psycholog? Ako prepac, ale ty si o sebe myslis ze si Boh? Ta tvoja pycha nema konca Saskia k tebe skoda reci, len jedno k tej metafore co sa tu furt s nou ohanas. PSYCHOLOG JE IBA CLOVEK!!!! UVEDOM SI TO!!! MOZE POVEDAT CO LEN CHCE MIMO KLIENTELI, A TY NIE SI MOJA KLIENTKA, TAK TO POCHOP!!! A mam kamarata, tiez VS vzdelaneho, ktoreho otec je v MT fakultnej nemocnici velka kapacita a nie raz povie, ze by niektorych pacientov najradsej poskrtil, za to ako zaobchadaju so svojim zdravim. Takze saskia, prosim ta bud pis k veci alebo to nechaj tak. Slovickarenim nic nevyriesis. Obcan_mt si tu jediny normalne zmyslajuci clovek a normalne diskutujuci. Skoda, ze sa neda komunikovat niekde inde. Co sa tyka toho projektu, mozno nemoze fungovat len v ramci jedneho mesta ale celostatne. Pretoze nejde tu o pracu jedneho cloveka, ako funguje atolm. Inak si myslim, ze takymto projektom by sa vytvorili aj nove pracovne miesta pre soc. pracovnikov, psychologov, stavbarov a i. A za spinenie zivotneho prostredia by som samozrejme sankciovala nielen bezdomovcov. Co sa tyka tohoto, tak maly priklad uvediem. Za gymnaziom o Vrutkach je upraveny malicky kusok prirody. Predtym tam bol hnusny brloh bezdomovcov, ktori tam spinili a devastovali faunu a floru. Skupina 6 ludi, este pred 5 rokmi to vycisila. K nim som patrila aj ja. Dodnes sa o to studenti skoly staraju. Nechcem aby nase mesto bolo zaplienene bordelom.


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 742