Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >>
Sviatok práce
Zajtra >> Žigmund

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Represívne zákony obvykle posilňujú to, čo majú zakazovať. aspekt, na ktorom si všetky právnické procesie vybudovali svoje živobytie.

 -- benegesseritsky kodex, duna 6


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 01. May 2024 09:57:02
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    NOVY PRIMATOR...






    2008-10-20 21:09:34

    Marta Veselá, ale On otec mesta tam nebol sám, pritakával mu na tej ďalekej ceste najmenej jeden človek, poslanec nášho MZ - p. Mudr. Homola. To viem len tak, čo počuli moje uši od mestskej klepny, samozrejme na totálne zničeenej jednej časti pešej zóny v našom meste. Martin, to naše mesto, nezaslúžilo si dať určite priestor pre človeka, ktorý naň z vysoka kaká, tváriac sa, že dobre hnojí.

    2008-10-20 20:37:33

    zase ožilo forum Veselou Martou aj s veselou tragikomedialnou akoby vymyslenou hystóriou.
    a či sa tá hystoria dakedy pripomenie, neni ani dôležité, lebo ona sa vraj pripomie inými tisícorakými spôsobmi.
    No zaškolenie k Mikimu na americké hypotéky by nebolo od veci, lebo takto /na dlh/ dnes žije mnoho ludí , a dokonca nemusí ani vracať, stačí ked je v správnom čase a správnom priestore na svojom mieste a zatial sa im darí.
    No vraj sa hovorí, že mlyny zomelú dlhy aj s majitelmi, a ostane po zomletí dobré hnojivo.


    2008-10-20 19:47:24

    Myšiak Miky z Ameriky.

    Občianske hnutie SPOJENIA A DOPIKY s úprimnou radosťou oznamuje občanom Martina, že v týchto dňoch práve prispeli otcovi mesta na pobyt v Amerike.
    Keďže pán primátor zatiaľ nedal osadiť nástenky Reflektora mladých a o účele svojej cesty do Krajiny neobmedzených možností a hospodárskych zázrakov občanov zatiaľ neinformoval ani na svojom obľúbenom blogu, či oficiálnej stránke mesta Martin, podarilo sa nám zatiaľ iba z neoficiálnych zdrojov zistiť ciele jeho cesty:
    1.)
    Bol študovať perfektne fungujúci americký hypotekárny systém, aby poradil mladým rodinám, ako si jednoducho a ľahko zadovážiť 2-4 milióny na zakúpenie bytov, za ktoré tak urputne bojoval. Španieli, ktorí majú úžasné skúsenosti s tunajším podnebím nám ich veľkodušne a kvalitne postavia na kopci okolo Matice Slovenskej.
    2.)
    Po oslnivej hereckej kariére v tunajšom vidieckom divadle a po účinkovaní v neuveriteľne invenčnom a umelecky zvládnutom videofilme, ktorý mal zabezpečiť, že sa Martin stane hlavným mestom európskej kultúry, navštívil Hollywood. Ponúkol producentom svoje herecké schopnosti v pripravovanom filme „Ako všetkých opiť rožkom“ a v muzikáli „Plné vrecká cudzích peňazí.“
    3.)
    Okrem Hollywoodu navštívil aj Disneyland, kde sa na pracovnom obede stretol so svetoznámym myšiakom Mikym. Pán primátor si totiž osvojil myšlienku nášho hnutia a v ďalšom období sa bude snažiť, aby sa Martin stal hlavným mestom svetovej kultúry.
    Myšiak Miky mu sľúbil všestrannú podporu tejto myšlienky. Zároveň sa dohodli na vy- budovaní filiálky Disneylandu v Martine. Stáť má buď na Memorandovom námestí, alebo priamo v Múzeu Slovenskej dediny v Jahodníckych hájoch.
    Ďalšie stretnutie oboch osobností svetovej kultúry sa má uskutočniť v Martine v divadelnej kaviarni Lýra, ktorú práve pre takéto príležitosti ešte počas svojho riaditeľovania v divadle nechal A.H. zrekonštruovať za smiešnych 8 miliónov a potom ju za facku prenajal svojmu
    kamošovi. Myšiak Miky sa v nej bude cítiť určite ako doma.

    P.S. Veľmi sa ospravedlňujeme, ak sme na niečo z cieľov cesty zabudli. Radi sa necháme Transparentne Internationálne poučiť od pána primátora, čo pre nás v Amerike vybavil a koľko to stálo mestskú kasu.

    Za SPOJENIA A DOPIKY
    Marta Veselá


    2008-10-06 01:11:59

    Nevarujem, len z praxe konštatujem. Roberto bol mediálne známy, to je však iná téma. Skutočne nie sme v meste Martin vštci sprostí a už vôbec nie vo farbe blond, aj keď sa nám to švárny šuhaj z Liptova snaží dokázať.

    2008-10-05 20:33:12

    Ďakujem za varovanie otrok, ale základ je nepokakať si nohavičky.Naše hnutie
    SPOJENIA A DOPIKY momentálne pripravuje seriál - Andrejkove táraniny. Lebo nie všetci v tomto meste sú sprostí Martinčania...aj keď niektoré sme blond.
    Marta Veselá

    2008-10-05 00:28:01

    AH je náš otec mesta, je najlepší a je skutočne king. Nerýpať prosím, lebo keď neustále rýpeš do h... , ovalí ťa puch (jeho komisie umelcov, advokátov a iných panáčikov, vrátene titulov našich nezávislých súdov). Marta, buď radšej neustále Veselá, ako byť potom smutná. (O vŕbe som v živote počul čosi iné). Držím palce našej mestskej verejnosti, že to čo si zvolila, ustojí ešte dva roky.

    2008-09-30 20:51:51

    Ahoj,saskia!
    Naše hnutie SPOJENIA A DOPIKY s radosťou prijalo Tvoju ponuku na doučovanie
    francúzskeho jazyka pre martinské LOKÁLPATRIOTKY. Okrem jazykového krúžku zakladáme aj krúžok šikovných rúk a hľadáme lektorky. Len Ťa musím upozorniť, že absolventky krúžkov by mal testovať sám pán, ktorého doporučujeme na šéfa výberovej komisie. A ako sa mi priznali niektoré kamošky medičky- je veľmi náročný a lenivejšie adeptky vraj tlčie golfovou palicou po holom jazyku. Ale možno sú to len babské reči, alebo svokrine jazyky.
    Tvoj nápad s prezidentkou sme zapracovali do plánu ekonomického a sociálneho rozvoja mesta Martin a o ďalšej stratégii budeme Teba aj verejnosť informovať. Zatiaľ trénuj francúzštinu!
    Marta Veselá

    2008-09-30 09:07:34

    Reflektor mladých nech svieti len je málo elektriky a moc elektrikárov - nech živú sekretárky vedúcich odoborov treba založiť BSP brigády socialistickej práci. Česť práci

    2008-09-29 21:30:06

    ty nemáš velké nároky grnko na politikov, to musíš byť zákonite štastný, o tom nepochybujem. Tak nám dovol pár neštastníkom požadovať od zvolených aby službu ludu na ktorú sa podujali, aj skutočne realizovali.
    Zatial sa nám neštastníkom javí, že realizujú seba a ako vidno aj sa im darí.
    nechaj Bernáta na pokoji, ten si užil radnice 12 rokov, no každý v tomto meste by si zaslúžil lepších politikov akí tu boli pred terajším, no aj tak sa javia ako dobrácky diletanti proti terajšej moci s ktorej srší pýcha, arogancia a osobné záujmy pred spoločnými, a ako vidno mladšia generácia predbehla v tomto svojich učitelov.
    Nechaj minulosť minulosťou, požaduj TERAZ a TU, no nie pre seba ale pre občanov mesta a ten cveg je len rinčaním hrdzavého plechu, ktorý sa skôr či neskôr prehliadne, lebo kulturnosť o ktorej sa tolko točí nie je skrytá v hudbe slove či obraze, tú nenajdeš na kultúrnch podujatiach od výmyslu sveta, ta je skrytá inde , len mám obavu, grnko, že tebe to asi nevysvetlím.

    2008-09-29 21:15:07

    grnko, klikni si Martin.sk, vpravo hore Martin, kandidát na EHMK 2013. Vieš, čo tam uvidíš? Krásnu, vysvietenú pešiu zonu s Miléniom. To zanechal po sebe ten "nemožný" Bernát.Čo zanechá po sebe Hrnčiar? Ja iba, keď ten skleník chcel p. primátor zbúrať, prečo ho ukazuje celej Europe?. Mám na mysli v projekte Martina na EHMK 2013. Na tej "Bernátovej" pešej zone , sa to "niečo" o čom píšeš, deje. Bernát budoval Martin, naprie tomu, že mu takí Martinčania, ako si asi aj ty, hádzali polená pod nohy. P. Hrnčiar si pochvaľuje spoluprácu s poslancami. Tak nech niečo robia,keď majú také dobré /obchodné/ vzťahy.

    2008-09-29 20:28:56

    Zdravim Vas nestastnici. Neviem, ci ste vsetci z Martina, ale asi ano. Dam Vam vsetkym radu, kandidujte o 2 roky na primatora Martina, ked len vsetko kritizujete. Alebo sa Vam cnie za "uspesnym" Bernatom, za ktoreho sa vo Vasom meste nic nedialo a mesto sa s kazdym len sudilo a bola tam neuveritelna nuda a nalada pod psa? Ste obycajni krikluni a zavistlivci, co len kricia a kritizuju, ale v zivote zjavne nic nedokazali. Hrnciar urcite nie je dokonaly, ale kto z nas je? Budte radi, ze sa v Martine nieco deje, prichadzaju investori, ktori nie su vyhadzovani z radnice ako za jeho velicenstva Bernata a mesto ma na Slovensku uplne iny cveng ako v minulosti.

    2008-09-28 21:54:23

    Reflektor mladých. Vďaka ti Marta Veselá. Vrátila si ma do mojej mladosti.

    2008-09-28 21:30:12

    Mrzí ma v texte slovko drahý Andrej, ON náš otec mesta je skutučne drahý, len škoda jedného, že nie zosnulý. Potom by bol pre nás skutočne drahý. RM je dobrá vec, ŠtB-cka minulosť boku pri boku s opilcom na najvyššom poste ÚHK mesta je kombinácia, akú mesto nemalo. Môžeme ešte kandidovať,ak mesto, ktorého zamestnanci prešli personálnym auditom za 700 tis. a prejdú aj tým antizlodejským, za rovnako vyhodené peniaze, môžeme kandidovať proti Gulu gulu ukulele... Škoda len jednej veci,že tá "svätá" trojka v podaní vrchnosti: AH - MM - KK nič nechápe, nepocíti tlak myšlienok odkopnutej spravodlivosti aj vo svojich hlavách. Takže RM je dobrá vec,otec mesta skutočne nemá žiadny bolestivý zápal okolo otvoru, bez ktorého sa žije len s vreckom pri boku ... PS: Plné vrecká...tak dobre ON hrá.

    2008-09-28 21:24:09

    Boduješ Martuš, ...ten reflektor je super nápad. Zo zapojením starých štruktúr a nových /teda mladých/ metiel sa zaručene vymetie ten audiášov chliev korupcie.
    Len aby po tom vymetaní tam niečo ostalo, lebo neostane nám nič, len obsadiť od piky vymetené posty nami dosadenými nekorupčnými kádrami lokalpatriotiek Oz spojenia a dopiky.
    Už sa teším na spojenia do piky, na vznik nových lokalpatriotoov ...

    2008-09-28 19:41:09

    OTVORENÝ LIST OTCOVI MESTA


    Vážený otec mesta, drahý Andrej,
    naše občianske hnutie SPOJENIA A DOPIKY Vám týmto listom chce verejne vyjadriť svoj obdiv a podporu vo Vašom heroickom boji s molochom korupcie, ktorý sa usadil na Vašom úrade. Mimoriadne oceňujeme najmä fakt, že antizlodejský tréning úradníkov, ktorých ste si na mestskom úrade nechali na základe auditu za vyše 800 tisíc, nás tentoraz bude stáť iba 700 tisíc.
    Je až dojemné, ako zodpovedne a šetrne hospodárite s našimi spoločnými peniazmi. Sme presvedčení, že Vaše úsilie je hodné oveľa viac. Preto navrhujeme, aby poslanci mesta odhlasovali minimálne ďalšie 3 milióny na vytvorenie Reflektora mladých, ktorý si posvieti na zlodejov. Hliadky Reflektora mladých by tvorili samozrejme zamestnanci Vášho úradu a spomínané 2-3 milióny ročne by im boli vyplatené ako odmeny za ich bdelosť. Pochopiteľne najbdelejším musí byť veliteľ hliadok Reflektora mladých. Navrhujeme, aby sa ním stal hlavný kontrolór mesta. Jeho úlohou by bolo najmä kontrolovať, aby členovia hliadok RM a mestskej polície nenastupovali do služby podnapití.
    Hlavným koordinátorom práce Reflektora mladých by mal byť určite ten, kto má dlhoročné skúsenosti so špicľovaním svojich spolupracovníkov a známych, ako jasne vyplýva zo zväzkov ŠTB – pán, čo sa mu stále máli, a je Vašou pravou rukou a oporou v tomto boji s rozkrádačmi.
    Ďalej navrhujeme, aby poslanci odhlasovali ďalších 5 miliónov pre firmu, čo nám vyváža smeti a buduje nové chodníky, aby na týchto chodníkoch osadila nástenky Reflektora mladých, na ktorých budete drahý Andrej pravidelne informovať občanov, ako sa Vám darí efektívne a hospodárne nakladať s našimi spoločnými financiami. Začať môžete tým, že zverejníte všetky finančné toky od Vášho nástupu – koľko, komu a za čo bolo vyplatených, alebo v nasledujúcich 15 rokoch má byť vyplatených.

    Za SPOJENIA A DOPIKY navždy Vaša Marta Veselá

    2008-09-28 07:57:28

    odpoviem ti pekne po poriadku, len sa ta prvé opýtam prečo si myslíš že som genius, ked potom tvrdíš, že potomok neoplýva inteligenciou po rodičoch ?
    akosi si potirečíš, nezdá sa ti ?
    s tým obtažovaním asi neprestanem, lebo keby že to nerobím, bol by som dokonalý a to by mnohým včetne teba zrejme chýbalo, takže odpoved je nikdy...
    Potomkov mám aj inde, nie len v kempe, dokonca jeden je aj vo Svajčiarsku.
    Tie svedectvá by ma tiež zaujímali, len sa často stáva že kto mlčí aj svedčí,alebo sa stáva že zloduchovia sa spájajú vo všetkých spoločenských vrstvách, v duchu hesla: vrana vrane oči nevyzobe.

    2008-09-28 00:20:07

    Atolm ty si genius. Povedz kedy prestanes sexualne obtazovat obyvatelky kempu? Mam par svedectiev ze to robis. Dokonca mas vraj aj nejakeho potomka z kempu. A vraj neovplyva inteligenciou. Ze vraj po rodicoch.Nezufaj, v osobitnej skole maju este miesto

    2008-09-27 23:08:51

    dakujem Matra Veselá za zvolenie do výberovej komisie, len škoda že nie do Mantry, tam by sa mi lepšie korupčne pôsobilo lebo pridelovanie bytov /chatiek/ mám v malíčku, a pani Sipčáková- Belavá by sa divila ako sa dá v tejto branži antikorupčne pôsobiť.
    Samozrejme, že dnes treba zastaviť korupciu dostatočným finančným príspevkom, lebo kto by dnes robil audit transparentnosti zdarma ?
    Skoda že mŇa nepozvali robiť uvedenú previerku, ktorá by mesto nič nestála, snád len pár polámaných značne znečistených metiel, prípadne pár silných a schopných defenestračných chlapíkov ktorí by radi odviedli dobrú prácu za pár pív s borovičkou.
    S tým podpisovaním máš pravdu, Martuš, najlepšie ked vie jeden písať a druhý čítať, dokopy sú inteligenti a každý sám je polointeligent.
    Polointeligent vidí len seba, vidí na špicu nosa a tú viziu považuje za celý svet. Nevidí svet za sebou ani pre sebou, nevidí, že svet neoklame svojim klamom na špici nosa.
    Predátorom mesta kultúry som sa už stal a nepotrebujem ani mART titul, lebo do divadelnej Lýry kde všeumelci vymysleli údolie tienov a lieskové udice na ktoré nás lapajú sa bohapustý predátor nedostane.
    Tam sa dostávajú len samí ARTi ktorí sa často považujú za elitu, no vysmeje ich sedliak z Dolnéo kaLNíKA, lebo tomu umeniu hlúposti často ani vlastná mať nerozumie. Ale oni si zjavne rozumejú lebo ich spaja nie len ich vitruálny
    ARTizmus v ktorom zjavne žijú , no spája ich idea moci, pýchy , kratkozrakosti a duchovnej úbohosti.




    2008-09-27 21:21:41

    Som potešená správou, že atolm sa dostal do výberovej komisie pre výber LOKALPATRIOTIEK. To bolo veľmi múdre rozhodnutie Marta Veselá. Škoda, že sa nemožem toho výberového konania zúčastniť pre moj vek. Ale možem by´t nápomocná pri doučovaní kandidátok v ovládaní francúzskeho jazyka, a tiež pri trénovaní antizlodejčiny. Na rozdiel od p. Sičákovej, zadarmo. Želám Vám pri Vašom rozhodovaní veľa pekných ,príjemných a veselých zážitkov. P.S. Nevyhlásite výberové konanie na kandidátku na prezidentku?

    2008-09-27 18:07:30

    Ahoj, atolm! Ty si nás na rozdiel od rusanu opäť potešil. Za odmenu Ťa delegáti nášho mimoriadneho snemu zvolili za člena výberovej komisie výberového konania na LOKÁLPATRIOTKY. V záujme transpaentnosti výberu
    však musíš absolvovať kurz antizlodejčiny v občianskom združení Transparency International v Blave u Beblavej. Tak si prosím Ťa, zožeň 700 tisíc a bež sa školiť. Určite neoľutuješ. Veď, keď Ťa Beblavá naučí čítať, aby si dokázal prečítať zákony a odučí písať, aby si nemohol podpisovať pre
    mesto zjavne nevýhodné zmluvy na 15 rokov so smetiarmi, môžeš byť rovno primátorom HLAVNÉHO MESTA SVETOVEJ KULTÚRY!
    Za SPOJENIA A DOPIKY Tvoja Marta Veselá

    2008-09-27 12:55:11

    Čau, rusanu! Zdá sa, že na naše výberové konanie do Dražkoviec k Hrnčiarovi
    nedorazíš. Ty brďo, tak to je strašná škoda, škoduškáááá! O Tebe som bola presvedčená, že si riadna LOKÁLPATRIOTKA. A Ty takto! SPOJENIA A DOPIKY sú z Teba smutné, smutnučkééééééé ....... Marta Veselá

    2008-09-27 07:28:41

    Príspevok Marty veselej by som hodila na stránku reeráty .sk, ako vzorový text na FEJTÓN

    2008-09-21 18:29:38

    škoda, že len lokál-patriotky, lokál-patriotov by som vedel zabezpečiť v hojnom počte, ved lokálov je u nás všade požehnane.
    Sám by som splnil viaceré požadované podmienky ked spomeniem niktoré, ako varenie furmanských halušiek, mútenie masla a brynze , ako aj ovládanie francúzkeho jazyka /po litri griotky/, dalej nedisponujem žiadnymi umelými implantátmi a pomôckami, len mi chýba požadované pohlavie a vek, čo je síce dôležité, no s prižmúrením oka bežným v našich korupčných končinách zvládnutelné.
    Takže teším sa na stretutie OZ Spojenia a dopiky kde by mohol byť členom výberovej komisie prípadne sám seba doporučil do komisie UNESCO a vôbec by som nebaziroval na tom aby tam boli zastúpené ženy.
    Takže s pozdravom sa teším na dalšie aktivity OZ hlavne tie kde sa klobáskuje a griotkuje, prípadne kde sa posudzuje a hlavne odmenuje. :P

    2008-09-21 16:26:41

    OBČIANSKE HNUTIE „SPOJENIA A DOPIKY“ VYHLASUJE VÝBEROVÉ KONANIE NA ŽENY –LOKÁLPATRIOTKY


    Vážení občania a občianky mesta Martin,

    naše občianske hnutie si zobralo k srdcu slová , ktorými primátor Andrej Hrnčiar na stránke AKTUÁLNE.SK dňa 17. septembra vysvetľoval, ako dobre sa stalo, že sa Martin nestal tým hlavným mestom Európskej kultúry. Mementom sa pre nás stala najmä jeho rada na záver.
    Pán primátor Mgr. art. Andrej Hrnčiar doslovne uvádza:
    :
    „ Na záver malá rada. Ak budete niekedy niečo prezentovať pred komisiou zloženou zo zahraničných členov EU a budete to prezentovať so svojím tímom, odporúčam Vám, aby minimálne polovica z tohto tímu boli osoby ženského pohlavia. My sme o tejto zvyklosti v západných krajinách nevedeli a urobili sme veľkú chybu. Prišli sme samí chlapi a komisia nám to teda poriadne vytkla. Aj takáto vec môže zavážiť či budete úspešní, alebo nie.“

    Uznáte, že takéto varovanie musíme akceptovať, ak chceme, aby sa Martin stal v roku 2013 hlavným mestom SVETOVEJ KULTÚRY a my budeme musieť prezentovať náš veľkolepý zámer pred komisármi UNESCO.
    Preto vyhlasujeme už teraz výberové konanie na ŽENY –LOKÁLPATRIOTKY.
    Podmienky pre uchádzačky:
    Vek 18-30 rokov, dokonalé ovládanie francúzskeho jazyka, schopnosť skupinovej spolupráce, odhodlanie cieľom hnutia slúžiť do roztrhania tela.
    Uprednostňujeme uchádzačky bez umelých implantátov a zákrokov.
    Požadované praktické zručnosti: mútenie masla, bryndze a varenie furmanských halušiek.
    Miesto konania:
    Vzhľadom na ním prezentované skúsenosti chceme, aby sa predsedom výberovej komisie stal pán Hrnčiar. Preto sa výberové konanie uskutoční v mieste jeho bydliska, v kultúrnom dome v Dražkovciach. V prípade enormného záujmu sa presunieme na futbalový štadión.
    Všetkým uchádzačkám bezplatne podávame klobásku a griotku.
    Milé uchádzačky, spoluobčianky!
    Teším sa na vašu účasť a verím, že spolu doslova a do písmena pri obhajovaní našej kandidatúry pred komisármi UNESCO v miestnom lokáli v Dražkovciach naplníme heslo:
    PO POHÁRI GRIOTKY BUDEME RIADNE LOKÁLPATRIOTKY!


    Za SPOJENIA A DOPIKY
    Vaša Marta Veselá.

    2008-09-21 13:50:30

    korupcia bola a bude kdo je bez viny

    2008-09-19 07:05:39

    Re: tars
    Prosím ťa zobuď sa už konečne a začni rozmýšľať čo v skutočnosti píšeš, ak niekomu chceš odpovedať. O čom ti vlastne píšeš, aký tréning, zavádzaš kamarát ty a neobhajuj niekoho, kto za svoju činnosť je platený. Ak má určitá forma činnosti korupčný charakter tak si myslíš, že stačí dvomesačný tréning a tým sa to odstráni? VZN v tejto oblasti má podľa teba vplyv na výkon činnosti zamestnancov a hlavne managmentu?. Si smiešny ak niečomu takému veríš, ale je to tvoj názor a ja ti ho vyvraciať nebudem. Ale ty určite si spokojný so súčasným stavom ako zamestnanec, alebo sa mýlim. Už sa zobuď. Nikde nepomohli žiadne vnútorné normy a hlavne ak ich príjmu títo naši poslanci a kto ich podľa teba vypracuje?! Tak ak budú vydané tak sa ich nauč a uplatňuj ich v praxi asi ti pomôžu. Je to môj názor a ty mi ho nemáš čo komentovať. Ďakujem.

    2008-09-18 16:16:10

    V diskusii na Andrejov blog v Aktualne sk. som našla príspevok citovaný z vyjadrenia p. Mankoveckého na tému SKD. 12.10.2007 na tomto fore napísali: -------Atolm: Cez divadlo pretieklo desiatky milionov korún, keď tam ešte hrnčiaroval hrnčiar. Divadlo je nedostavané, miliony prešustrované a domček za Dražkovcami stojí v úplnej kráse. On najlepšie vie, ako si pomokňhol, no z času na čas, či skor po čase vykvákajú tí, čo vedia, ako to hrnčiar zmenežoval, aby domček stál.------Kojenec: Re atolm: Vieš jedno ako aj ja, že reči savedú a chlie saje. Nezáviďme si a bráňme sa heslu, keď mne skapala koza.... Máš pravdu, že tok peňazí cez DIVADLO bol obrovský. A nový dočasne menovaný riaditeľ dal spraviťaudit po bývalom riaditeľovi? Možno ak to urobil, tak bude dnešnému primátorovi len VZKAŤ. Prečo používam tie veĺké písmená? Čas ukáže, všetko sa dá s mesačným platom cca 100tis. vyriešiť. A ak máš za sebou správnych advokátov s titl. JUDR., možeš si pod stolom šúchaˇˇt krpcami.Ja len toľko a ver, že časom to skutočne niekto vykráka.

    2008-09-18 11:15:09

    Príprava protikorupčných opatrení je naplánovaná na obdobie september-november 2008, V novembri a decembri 2008 tento jedinečný projekt na Slovensku, vyvrcholí zavádzaním opatrení do praxe, v podobe TRENINGU zamestnancov a predstaviteľov mesta, expertami TIS. Keď táto estráda skončí, všetko sa vráti do starých, dobrých, vychodených koľají. Želám všetkým pri TRENOVANI dobrú kondíciu.

    2008-09-17 21:58:57

    Otec mesta osobne potrebuje najmä dve veci, dobre si zarobiť a dobre si zat..ať, či sa mýlim?

    2008-09-17 17:32:31

    P. primátor má nový blog na aktualne.sk. Ako sme neuspeli, či uspeli v súťaži o EHMK.

    2008-09-17 17:29:37

    Mesto Martin je choré. Hľadajú sa účinné lieky. Roberto, ozvi sa ,veď teba dneska rehabilitovali. Dokonalá komédia. Na zaplakanie.

    2008-09-17 11:04:15

    MARTIN: Mesto pozná korupčné slabiny v samospráve, chce ich odstrániť
    Tasr | 16.9.2008 | rubrika: mes | strana: 0

    Martin 16. septembra (TASR) Mesto Martin už pozná najväčšie slabiny v oblasti možnej korupcie a chce sa stať vlajkovou loďou v boji proti korupcii v samospráve. Príslušnú "diagnózu" po
    dvojmesačnom audite stanovila nezávislá medzinárodná mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS).
    O výsledkoch auditu dnes informovala novinárov prezidentka TIS Emília Sičáková-Beblavá a ďalší zástupcovia tejto organizácie. Experti preskúmali 17 oblastí činnosti samosprávy, citlivých na korupciu. Všade vo väčšej či menšej miere zistili možnosti na korupčné konanie. Mesto má najväčšie rezervy vo vzťahu k organizáciám vo svojej zriaďovatelskej pôsobnosti, ale aj pri rozhodovaní o predaji a prenájme nehnutelností a nehnutelného majetku.
    Transparentnejšie a efektívnejšie by mesto malo postupovať pri verejnom obstarávaní viacerých typov služieb, spôsobe pridelovania bytov a podobne, uviedla Sičáková-Beblavá. Podla nej na druhej strane mesto ide nad rámec zákona v informovaní o rozpočtovom procese, výsledky zverejňuje štvrťročne. Audit potvrdil, že v Martine celkove vládne vhodná, proklientsky orientovaná kultúra administratívy. No aj napriek tomu je dôležitá väčšia dôslednosť a systematickosť. Všade tam, kde je nízka kontrola zo strany verejnosti, môže dochádzať ku korupcii, konštatovala prezidentka TIS.
    Po prezentácii výsledkov auditu, v priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov, TIS pripraví pre mesto balík protikorupčných opatrení. Bude už úlohou mesta, ako ich dokáže aplikovať v praxi. "Objednali sme si nezávislý audit, aby nám odhalil, kde sú naše slabiny. Teraz sme povinní ich odstrániť. Máme jasný ciel, dostať mesto pod verejnú kontrolu a minimalizovať korupciu," povedal primátor Martina Andrej Hrnčiar. Dodal, že zaviesť tieto opatrenia je v právomoci primátora. Priznal, že aj on príde o určité kompetencie. Napríklad doteraz mohol primátor bez schválenia zastupitelstvom podpisovať dohody o prenájme budov podla svojho uváženia, aj na desiatky rokov. Teraz prijmú normu, ktorá tieto jeho právomoci podstatne obmedzí.


    2008-09-17 11:00:44

    Re: Martin5
    Asi si tie výstupy v tlači nečítal poriadne. Písalo sa, že toto bola len prvotná správa. O dva mesiace by malo mesto dostať konkrétne návrhy riešenia vrátane nových smerníc a nových návrhov naVZN. Takže nezavádzaj

    2008-09-17 10:34:35

    Pán primátor, to mesto Martin zaplatilo 700.000 Sk TI n.o. za štatistický seminár p. Beblavej a spol.? Je vo všeobecne známej rovine bez konkrétnych úloh, ktoré by mesto malo vykonať aby zamedzilo korupcii. Za vyzdvihnutie prác p. Sičákovej - Beblavej tak ako sú v správe uvedené ste v skutočnosti vyhodili také nekresťanské peniaze? Načo tam potom máte profesionalne zaplatených zamestnancov vrátane právnikov a externe platenú právnickú firmu?! Ak konkrétne, pán primátor kto na úrade vykonal rozsiahle stavebné úpravy. tej správe neveríte ani Vy sám, ale verejnosti aspoň zalepíte oči a páni poslanci Vám odsúhlasia aj takéto míňanie financii. Hlavne, že sa mesto zviditeľnilo v boji proti korupcii. A to ich ešte bude TI n.o. aj školiť. Naozaj na smiech. To tam potom čo vlastne robíte, ak Vás školia zamestnanci neziskových organizácií. Je to úroveň, naozaj.

    2008-09-12 09:54:20

    pán primátor, to vari nemyslí Vážne s tým, že nič nemôže robiť s hlavným kontrolórom a ďalšími. Pán primátor ako vyzerajú pravidelne sa opakujúce akcie zamestnancov mesta Martin, honosné výjazdy poslancov vrátane, občerstvenia a bujarých osláv. Určite sú financované zo strany prítomných? To určite, alebo si myslíte, že my občania sme naozaj takí hlúpy!? Tak to konečne preukážte na stránkach mesta Martin, aspoň za posledné dva roky t.j. 2007 do augusta 2008, koľko to všetko mesto stálo, nech aj občania vedia aký je reprefond mesta a ako využívate verejné financie. Alebo to všetko dá opäť do poriadku pani prednostka. Skôr však opäť všetko stíchne, piť a s tým všetko ostatné bude pokračovať ďalej, lebo všetko je pre nás občanov. Nádherný úrad, a čo výsledky auditov, tie sú len proforma?

    2008-09-07 22:07:48

    Saskia- do Martina dotiahne cez Slopu opravu cesty na letisko?

    2008-09-07 09:49:00

    To nie je nové, už pred voľbami mal podporu SNS, aj keď indiskrétnu, lebo oficialne p. Chabada podporoval akože nominanta Smeru.Ak dotiahne niečo do Martina cez Slotu, nevidím na tom nič zlé. Iba nech nerozpráva o politickej nezávislosti.

    2008-09-07 07:04:49

    www.andrejhrnciar.sk : na stránke sa usilovne pracuje!!! to žeby už išli voľby???

    2008-09-07 00:11:28

    V akej to sekte sa jeho tiež smrteľná duša nachádza? Čosi sa tu šušká v Brantnerovi EHMK, že sa veľmi zbartal so Slopom ze Žiliny. Vrana ku vrane si sadá, ON apolitický kde oporu hľadá?

    2008-09-04 22:46:31

    rebel, ON pán primátor dnes reaguje na blogu. Odporúčam.


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 601