Privátna zóna
Meno:
Heslo:
Partneri




10 Najčítanejších článkov
Posledné pridané firmy
Počasie v Martine
Meniny oslavuje
Dnes oslavuje meniny

Dnes >>
Sviatok práce
Zajtra >> Žigmund

Prajeme všetko najlepšie.
pošlite im pohladnicu
Myšlienka dňa
Od tej chvíle, čo milujeme, nevidí ani ten najmúdrejší muž nijakú vec tak, ako naozaj vyzerá.

 -- STENDHAL


Virtuálna prehliadka

Virtuálne prehliadky
Slovenska a Európy


Aktuality / Eaukcie
Elektronická aukcia mesta Martin
Redakcia portálu

 Telefón:
 0915 839 934

  e-mail: office@zetagroup.net

  DOSTUPNOSŤ PORTÁLU
  web: www.mojmartin.sk
Výrocia
zdroj: Wikipedia
Taxi in Martine
  • CITY TAXI MARTIN
    Telefón
    0905 333 233; 0902 333 233; 043-422 34 22; www.taximartin.sk

  • Registrácia
    Dnes je 01. May 2024 07:31:26
    Denné Menu Verejné fórum Ubytovanie Podujatia, Kultúra Šport Inzercia



    Fórum

    Vyhľadávanie:

    NOVY PRIMATOR...






    2007-10-21 23:37:08

    1. Máme počmárané mesto. Kto z mocných vyrieši tento problém? Pred ošiaľom na skutočný záujem o uchádzača na hlavné mesto ...
    2. Martinská teplárenská má v paži vykurovanie vozoviek vedúcich poondenými jednosmerkami cez mesto. Rozkopať, opraviť, zaplátať? Všetko sa občanom rozráta pri bode vstupu do domu, či na prahu výmeničky?
    3. Ak sa Martico a.s. prezentuje len výmenou zastaraných rozvodov kúrenia v našom Bielom dome, gigajouly - hlavne z určitých hláv, unikajú inde.
    4. Martinky sú už pokryté prvou bielou nádieľkou, čo Valča ani Jasenská d. nemajú. Čo tak urobiť zasadnutie Pro Martin pod širákom na Holiach?
    5. Ten náš parkovací systém v meste má len jednu chybu. Má stále zriadenca, aj keď stacionárne prekážky sú úplne na ... smerované na prístupovú cestu na Martinky. Cedule oznamujúce počet voľných park. miest v meste, sú ako ten partizán stojaci na cintoríne v Priekope.

    2007-10-21 19:06:45

    Tvaroh sa chcel naposledy zavďačiť zamestnancom a vymyslel diabolské plány. Čo ešte všetko vymyslel sa možno dozvieme, faktom je parádne podrazenie nôh novému riaditeľovi neziskovky hneď na úvod. atolm, kto asi koncipoval úvod stránky? Asi len človek z inkubátora, nedonosené dieťa čo časom získalo moc nad močom. V takomto prípade zďaleka nepomáha získaný vysokoškolský titul a nadmerná pracovitosť alebo snaha na pchaní sa. Ten človiečik je taký obľúbený ako pán Moktý, čo uvádza predpoveď počasia v jednej slov. TV. Vec názoru. A mal snáď dosť času ten podnikateľ ..rožný, aby niečo občanom dokázal.

    2007-10-21 15:43:11

    pozeral som tú stranku Matry, v uvode je napísaný nezmysel:

    Zabezpečujeme bývanie tým ktorí to potrebujú.

    neviem kto to koncipoval, lebo už tento slogan je úplným nezmyslom, lebo realita je o inom. Kompetentní takej organizácie ktorá robí s bytmi, by to mala vedieť, a ak nevedia tak nech radšej prevádzkujú inkubátory/ prapodivný to názov , ten názov by sa hodil úplne pre iné účely, ako pre podnikatelský objekt/. Už toto svedčí o úplnom inom obsahu a zmysle oraganizácie ktorá by mala v prvom rade riešiť bytovú politiku.

    Mohlo by bť napísané:

    Zabezpečujeme bývanie niktorým s tých, ktorí to potrebujú.

    ked hovorím, že pre niktorých, tak by náš kemp nenavštevovalo množstvo ludí s detmi, dôchodcov, romov, mladých aj starých a pýtali sa o lacné byvanie.je ich spústa, možno viac ako pridelila Matra bygtov od kedy existuje
    ak v holansku funguje čosi podobné, tak nikdy to nemôže byť rovnaké,lebo ked dvaja robia to isté, nikdy to neni to isté, lebo tu sú iné pomery a iné historické skúsenosti. takže preberať niečo čo nikde funguje bez zásadných korektúr, je len primitívne ritovlezectvo ktoré je vlastné tejto dobe v mnohých iných oblastiach.
    zmente slogan kompetentní Matry, lebo nie je pravdivý a zujímajte sa aj o iné inkubátory ako tie podikatelské.
    Lebo žial, dnes čo je podnikatelské, je často aj úžernícke,a neprimeraný zisk by mal byť rovnako trestný ako iné trestné činy.




    2007-10-21 13:47:23

    Čo robila správna rada a dozorná rada doteraz.? Veď sú tam tí istí pos¨lanci,ktorí tam boli aj vtedy. Až na malinké výnimky.O čom to hovoríš, Elemér? O demokracii? Veď je to HNUS, ako by povedal Jano Slota.

    2007-10-21 09:30:41

    muslím že už aj účastníci tejto skupinovej terapie začínajú tušiť, prečo bol tvaroh správnou radou matry jednohlasne odvolaný. Občianska spoločnosť sa vám páči, len princípy demokracie je ťažko pochopiť, ešte ťažšie akceptovať. Pri porušení zákona je tu tretsné právo, pri morálnom zlyhaní voľby..tak nech sa páči, páni, do toho!

    2007-10-20 22:58:01

    taras vítaj tu, síce píšeš len stroho, avšak píšeš a to je dobre. Holanďania by mali "prču", keby videli kam to speje s ich projektom. A to sa cítia na úpravu Košút II. Oni si snáď myslia, že žijeme ešte na stromoch? Majú dukáty a pomôžu zveladiť sídlisko. Prečo K2? Veď veterný mlyn pred úradom by ušetril... mnohým aj ich energiu. (zas 2x to isté z PC v predošlom)

    2007-10-20 22:45:58

    Kliknite si www.matramartin.sk .nájdete tam všetko.výročnú správu,mená zamestnancov, činnosť.

    2007-10-20 22:34:31

    Perličkou je, že neziskovka prideluje len nájomné byty. Koľko rodín v akomsi poradovníku čaká na nájomný byt neviem, dnes sa mladá rodina zadĺži až až keď chce mať vlastné bývanie. V Matre bola výmena panáčikov,tak tomu starému sa žiadalo splniť sen mladej. Veď keď aj ty len tak snívaš, sen sa ti aj naplní. A ak ma pamäť neklame, Matru si zriadilo mesto a je jej 100% vlastníkom.Možno tých percent časom ubudlo, veď vieš čosi o amortizícii nie?

    2007-10-20 22:34:30

    Perličkou je, že neziskovka prideluje len nájomné byty. Koľko rodín v akomsi poradovníku čaká na nájomný byt neviem, dnes sa mladá rodina zadĺži až až keď chce mať vlastné bývanie. V Matre bola výmena panáčikov,tak tomu starému sa žiadalo splniť sen mladej. Veď keď aj ty len tak snívaš, sen sa ti aj naplní. A ak ma pamäť neklame, Matru si zriadilo mesto a je jej 100% vlastníkom.Možno tých percent časom ubudlo, veď vieš čosi o amortizícii nie?

    2007-10-20 22:31:44

    Matra je neziskovka so 100 percentným podielom mesta.Holandský projekt. Ak sa nemýlim.

    2007-10-20 22:10:37

    nemohol by si to objasniť podrobnejšie, dostala byt zadrmo, len ako nájomný ? Len preto že je sekretárka neziskovky ktorá prideluje byty ? ako sa tie byty pridelujú, kto ich priedeluje,je tam nejaký poradovník ? Kto je v tej komisii ak nejaká preidelovacia komisia je ? kto je zriadovatelom neziskovky a s akým podielom ?
    fakt ma to zaujíma, ty vieš kojenec ?

    2007-10-20 21:47:20

    A jedna novinka - perlička. Sekretárka riaditeľa neziskovky Matra dostala nájomný byt. Atolm o čom tu píšeme my blbci? Čo je arogancia, čo je utópia? elemér načni fórum či máš tiež byt za nič? Si chlap a nosíš nohavice.... Fakty nebudú ľahkou témou nech si hocikto overí čo chce, naozaj však nesnívam.

    2007-10-20 21:41:22

    kojenec, ty lapajisko, v tvojich osemiveršoch nájdeš všetky lapajstvá, ktoré sa udejú v našom meste, skoro tak ako ich písal Nosterdamus.
    bud sleduješ vrabce, čo čvirikajú, alebo si oplošticoval celý martin.
    no je dobre, že sú ludia ako ty, lebo najhoršie zo všetkého je len nezáujem.
    Takže to vtáča, čo med znáša, je len opbyčajná v - čela

    2007-10-20 21:17:50

    Tak som v jednej fírme čítal, že práca cez výkend je ohodnotená a blabla.. Slovač drie a výkend je práve to, čo sa "víkendu" netýka. Moci páni sú úplne osprostení a to mladé rastúce z ďsateliny nám má skutočne vládnuť? Lacný pozemok atolm získaš v strede nášho mesta tak, že sa pridáš ku skupine Timura. Všímaj si v centre voľné mestské áre, kroré nie sú o práci,ruku však potrebuješ mať aspoň pri hlasovaní. Tak tu vyčistia priestor a aj Ty si bol hlasom občana, hlasom len .... Skús im pánom ponúknuť tie pasienky a zdochnú od hladu nenažranci. V Martine sa dostal ku moci a s priamym súhlasom primouša aj buldozér. Motor mu kýcha, hydraulika kvapká, ale silu si dokazuje. Je to vládca či pacient? Asi mu pomôže len ľudská ruka, lebo úprimné slovo určite nie. A to mladé vtáča si len kráča. Už sa opakujem. Ako hovoria naši severní susedia, co pan šuka?

    2007-10-20 08:19:11

    hej, kojenec, myslím že ti rozumiem,...
    len nerozumiem tým čistiacim prostriedkom, a lacný pozemok som už spomenul, to je taký ktorý dá nikto zadarmo. v okolí je množstvo "lacných" pozemkov, je ich stovky hektárov, napríklad bývalé pasienky čo je medzi pásmom lesa a polom. týmto miestam by pomohla ludská ruka a o sekundárnych následkoch ani nehovorím.ale, to sú len také moje útopie...

    2007-10-20 00:58:27

    atolm dobre vieš a možno aj cítiš jednu vec, nie som úradník a tobôž už vôbec nie pri koryte. Som občan. Len prítok pravdivých informácií ku mne sa mocným Mesta zatiaľ nepadarilo a snáď nepodarí zastaviť. Veď Martin je z pohľadu človeka, ktorý pracoval a zarábal si v cudzine na živobytie, len malé provinčné mestečko. Keď si s prepáčením prdkneš v Priekope, za pol hoďky to vedia nielen na úrade, ale aj na Ľadovni či v Tomčanoch. Chcel by som povedať aj v domčeku na Kalníku, na tom Ddolnom, aj keď autobus stojí v Dražkovciach čo je pešo určite bližšie. Mať tak koníka Kalníka, z chrbta ktorého môžeš po ceste domov zdraviť plebs. Len by musel mať ten kôň stajňu. Chápeš ma už teraz? Ostatní len čítajú a čítajú, slovka neprerečia. Nezávidím úspechy, nezávidím moc ani slávu, len si priamo povedzme,tí čo to všetko už majú vedia niečo o klasike života? Mesto, to sú občania, nie handrové bábky či pajáci. Ozaj, tak ma napadlo, nekúpiš si lacný pozemok? Ak áno, tak sleduj "čistiace prostriedky".

    2007-10-19 23:59:28

    kojenec,ty mi pripadáš ako zdatný, informovaný, fundovaný uradník priamo u koryta, a nám neznalému plebsu neostáva len čumieť, čo všetko vieš.
    a tie rúška tajomstiev nie sú mi moc po chuti, lebo my polointeligenti im moc nerozumieme a ak nechceme vypadať ako blbci, tak chceme vidieť veci jasne, čisto a priehladne.
    priestor pre život nie je moje dielo len ak by spoluautor, tvorí ho vela ludkov s podobným cítením...
    Je dobre ak mnohí cítia podobne, lebo potom sa sny stávajú skutočnostou.
    zostáva veriť, že mnoho ludí v tomto meste sníva.hovorím o snívaní, lebo mne sa moje sny z času na čas splnia,...

    2007-10-19 23:33:23

    tak žačnem krestansky,i ked poriadnym krestanom ani nie som. Splácam si svoj hriech a vykupujem si svedomie,a môj altruizmus má rôzne podoby od kopancov do zadku po nadávky spoločným obyvatelom kempu, no nikedy sa aj miernim a vypadam celkom v pohode. prečo je to tak, to som už spomenul v príspevku nižšie. takže moje príspevky, ako aj nekrestanské chovanie dokazuje moju bezmocnosť zmeniť tento svet.
    ten mesiášsky komplex je tak silný, lebo mi čosi hovorí, že svet zmeniť môžem, už len tým, že predvedčím napríklad primátora aby časť svojeho platu a prebytočného nadstandartu venoval na výstavbu nového kempu nikam pod horou, na množstve nevyužitej pôdy a pomohli by sme tak množstvu problémových obyvatelov ktorých trpí vačšinové spoločenstvo.
    takže ten mesiášsky komplex, negativizmus, intolerancia, nenávisť ma priviedol na myšlienku, vybudovať nikam v priekope ilegálne prvý kemp pre ludí bez domova.
    Myslíte, že by nikedy stál, keby nie týchto takmer patologických
    vlastností ? Odpoviem aj za vás, asi by nestál, nikdy a nikde, lebo ludia nie sú lepší v Liskovej, ani v Maríkovej, ani v Prahe ani v Bratislave. Ludia sú všade rovnaký, len jedincov s mesiášskym komplexom je
    málo.
    Ešte k tej nenávisti. čo je nenávisť ? hovorí sa že je najbližšie k láske, takže je lepšia ako nevšímavosť.
    mnoho ludí čo stretám, hovoria: držíme vám palce. časo cítim neuprimnosť s týchto slov, lebo ich fandenie končí pri týchto slovách. a slová často zabíjajú činy...

    2007-10-19 23:11:35

    elemér, nemenuj priamo keď nevieš.Či naozaj vieš? A ak vieš tak nemenuj. To sú slová našich JUDr. po /+1 ku, +2 ru/ - šiteľov. Máš prehľad čo sa na úrade deje? Vieš že sa dokončili úžasné výstupy slávne lacného auditu v hotelových priestoroch Permon-u, priamo pod Kriváňom? Vieš, že budeme nemohúcimi svedkami nových prekvapení na zasadnutí jednotného a zoceleného parlamentu? Máš pravdu, že tu sa vieme anonymne odbrzdiť. Ale radšej takto, ako byť Marikou G. vtom lepšom prípade, nieto a byť obeťou bieleho plášťa.

    2007-10-19 22:29:31

    Pán Diškanec, nemusíte byť proti všetkým ešte aj proti tým ktorí vám držia palce a prispievajú na váš kemp. Medzi kresťanské zásady patrí aj tolerancia, empatia a obeta. Kde sa vo vás berie taký negativizmus, nenávisť a mesiášstvo...živíte v sebe niekooľko rozporov a ak to dobro čo konáte v prospech bezdomovcov nekonáte nezištne,ale len splácate nejaký svoj hriech alebo sa snžíte si vykúpiť svedomie, tak je vám to na nič... vôbec nejde dokopy s vaším altruizmom tá vaša nenávisť...viete mi to vysvetliť?

    2007-10-19 21:34:11

    atolm, myslel som a teda zatiaľ som. Možno len ako prispievateľ s číslom 140, avšak z toho čo si písal sa dá predpokladať (môj názor), že máš veľmi a sakramentsky veľmi blízko k Priestoru pre život, ktorý si na pešej kupujem. Úprimne, mám pravdu? Neodpovedaj, necháme to zahalané rúškou tajomstva, škola života nie je tajtrdlík. Ty nehráš ani nerobíš poza chrbát vo svojej pravde, nápadoch, myšlienkach.To že si sa skutočne sám odkryl sú len slová, slová pravdy: ako ju cítiš Ty,rovnako pravdu cítime aj my. Takže hlavy hore, kreatívnosť sa dnes nosí. Nech žije Lex Primátor! Meno jeho mi opäť vypadlo z toho oného, no ako sa to volá, veď viete...

    2007-10-19 19:41:50

    trochu ti nerozumiem kojenec, to bude tou mojou malou chápavostou, ohladne čo som nevydržal ...
    ja nerád hrám poza chrbát, to bude asi moja choroba o ktorej píše elemér.
    aj to pichnutie do chrbta napodiv dobre znášam, lebo viem, že nič neni večné, a ked nejde o život nejde o nič.A dokonca ked ide aj môj život, tak nejde o nič.
    takže tá ignorácia je najhoršia z toho všetkého.

    2007-10-19 19:21:58

    atolm Ty si to nevydžal, píšeš nám všetkým a je to úplne jasné.... Ja Ti prajem skutočne len úspech a viem o čom kotkodákam. To je tá sila myšlienok ako som už uviedol. Prácu a lopotu Ti nikto nezoberie, potľapkanie po pleci so širokým úsmevom zvládneš, len keď za tým potľapkaním nebube následovať pichnutie do chrbta. Potom je asi určite lepšia len tá strohá ignorácia.

    2007-10-19 19:20:48

    taras, je zaujímavé že poslanci za priekopu sa predomnou netvárili že sú proti, boli zrejme dobrí herci.
    tá prvá petícia bola podpísaná 250 ludmi, a Priekopa má kolko obyvatelov ? /10-15.000/. Tá petícia mala až takú váhu ?
    Druhú petíciu podpísalo už len okolo 50 ludí.
    Z toho zrejme vyplýva, že poslanci zastupovali malú skupinu ludí proti, a tých čo boli za, ignorovali. Podivní to poslanci...
    Dnes už môžem povedať že sa tu vymenilo za päť rokov množstvo ludí kategorie vrahov, násilných psychopatov, podvodníkov, mentálne postihnutých a dalších množstvo asociálov.
    Títo ludia nikoho neohrozili, neobmedzovali, nekradli, no množsvo predsudkov u poslancov /nie len tých priekopských/,a vedenia mesta stále pretrváva.
    čím to je,? žeby sa mýlili ? a nemajú ani ten charakter že by to priznali.


    2007-10-19 19:13:47

    P. Čuboňovú už odstavili, nevyhovovala. A idú zlikvidovať aj opatrovateľskú službu.Resp. zreorganizovať. Starostlivosť o chorých, starých, sociálne odkázaných,aj tých, čo sú u p. Diškanca je stratové.A "nový pohlad" potrebuje biznis so ziskom.

    2007-10-19 19:02:38

    elemér, nejde len o odbrzdenie, ale hlavne pomenovanie vecí pravým menom a zároven prijatie vlastnej zodpovedosti za chod vecí. iná je moja zodpovedosť a iná je primátorova, ludská statočnosť sa dá prejaviť na všetkých urovniach.
    Ked ti pride do kempu mladá žena ktorú vychovala matka alkoholička s trojročným deckom, tehotná a druom ktorý sa chce o nich starať, a nik ju nenaučil normálne žiť, tak by si závidel primátorovi čiernu audinu, za ktorú by som nastaval možno aj 20 búdok pre ludí ktorí nemajú kde bývyť. Možno že to neni ani závisť, skôr bezmocnosť možno aj zlosť, možno až zúrivosť...
    Možno viem pochopiť tých čo majú snahu, a nedostanú od tejto chorej spoločnosti žiadnu šancu, žiť...
    Týmto spomínaným sme pomohli, lebo sme mali volné miesto, no mnohým ktorí prosia, sa nedá vyhovieť.
    Mnohí skončia s jabčákom nikam na obrubníku, niktorí v krimináloch ktoré stoja tento štát milardy a nehovorím o represívnych zložkách ktoré stoja zase miliardy.
    Niekedy by stačilo len viac pochopenia, lebo hovorím vám, dobré veci nie sú o peniazoch.

    2007-10-19 18:58:18

    Zaujíma ma, ako bude riešť p.Hrnčiar problém ,ktorý vznikne keď jama na komunálny od¨pad bude plná, resp. nebude splnat normy EU. V r.2009.Bernát to začal riešiť, no zdá sa, že aj to mu zlomilo krk. Ale ten problém tu zostal.Nakoniec sa zrealizuje riešenie, ktoré sa pripravovalo.Atolm, kemp nechceli hlavne poslanci za Priekopu, apelujúc na odpor priekopčanov,ktorí spísali aj dáku petíciu.

    2007-10-19 18:55:46

    A dodám ešte pár slov na tému pomoci ľuďom v núdzi. Keď vidím komunitu 6 - 8 ľudí, prevažne sa nachádzajúcich sa v parku práve mestským úradom, viem že potrebujú pomoc. Sú to odpísanci, ktorí už nemajú čo stratiť. Viem, že holdujú návykovým látkam, možno preto nebývajú respektívne nemôžu bývať v tom kempe u p. Diškanca. Mesto pre nich urobilo zaiste dosť, dalo im zo zákona trvalý pobyt s označením Mesto Martin, Európske hlavné mesto kultúry 2013. Nič viac, možno obligátny balíček 24.12. na Adama a Evu. Všetko je sústredené do iných chorálov, to pochopia len ľudia s citom pre ... A tie zádušné tajomstvá vo vetách? Čítaj medzi riadkami, aj keď riadky zemiakov sú už vykopané.

    2007-10-19 18:41:05

    viktor,
    medzi poslancami sa našiel pár statočných, oni vedia ktotorí to sú.
    Zo začiatku nám najviac pomáhal Ferko Bohačiak bývalý poslanec, no už tam neni druhé volebné obdobie, bojoval s vetrnými mlynmi ako mohol.
    Neviem, že by tam boli tí priekopskí...
    S mnohými som pred tým hovoril, a snažil som ha ich predvedčiť, že kemp tomuto mestu neublíži, no ostalo len pri falošnom prikyvovaní.
    O Stanovom postoji, je tažko hovoriť, v podstate mnohí vedeli s medií ako sa veci majú. Šotníková bola na mna alergická, dokonca zamontovala do uremného plánu kde kemp stojí akúsi okluku intravilánu aby sa po jej politickej smrti nič nezmenilo.
    Vymysleni na nás budu a dali nám dodatočné povolenie na päť rokov, no začalo plynúť, ked sme ešte nemali ani kolaudáciu /kolaudácia prebehla len teraz na jar/ a tak uplynulo už dva roky, čiže za tri roky sme tam kde sme boli pred tým. Všetky tie ne-zmysly so stavebným povolením nás stálo celý majetok, tak sme chceli vedieť čo dalej. Oslovili sme nového primátora, no ten moje výzvy na stretnutie ignoroval. Tak ho odignoroval aj jeho zástupca, vraj je zaneprázdnený.
    Mnohí sa ma pýtajú, ako nám pomáha mesto, nechápu to, že takmer nijako.
    Vlastne raz nám pomohli vdaka p. Cubonovej, dali nám 25.000. kúpili sme práčku, čistiace prostriedky,spreje proti všiam a ploštičiam, lebo okrem obyvatelov ktrorých sa tam vymenilo vyše 500 sme mali aj takých obyvatelov.
    No aj my sme raz prispeli mestu pokutou vo výške 10.000 a exekutorovi ktorí to vymáhal, takže sme si kvit...
    Nechceme o nikoho peniaze, lebo tie sa radšej dávajú na iné aktivity.
    Chceli sme len kúsok životného priestoru pre ludí ktorí nevypadajú ako normálni.



    2007-10-19 18:28:49

    atolm máš opäť pravdu, len si zabudol či prehliadol na jednu vec a tou sú biele goliere, tak veľmi známe v našej demokratúre, ktoré majú moc a ovládajú aj tie biele plášte ba aj tých špinavých vrahov. A oni skutočne žijú medzi nami, za svojim plotom postaveným z ekologických skál, so svojim kamenným úsmevom a tvrdým srdcom. Čo sem píšeme elemér tak to nie je vôbec ľahká téma. Niektorí návštevníci diskuzie sa už priposračkli, jadro drží. Aj hra Plné vrecká peňazí bude mať x - tú reprízu.

    2007-10-19 18:04:40

    evciatko, čomu hovoríš vulgarizmus, arogancia ?
    pozri sa dobre okolo seba kolko ho je, všade kde sa pozrieš.
    poznáš to prirovnanie: špinavý vrah so sekerou je horší ako vrah so sklalpelom v bielom plášti ?
    Ja si myslím že ten vrah zo sklapelom je horším vrahom, lebo vraždí bez emocií, premyslene, rafinovane, budí dojem inteligenta. Týchto vrahov bežná populácia prehliada, berie ich ako samozrejmosť, vlastne ich ani nepovažuje za vrahov... Týcho vrahov je daleko viac ako vrahov ktorí sedia vo vazeniach, títo vrahovia nepoznajú vazenia lebo na to nevypadajú, sú to dvoreryhodní občania no ich srdce je s kamena.
    Chceš vedieť kde sa tento druh vyskytuje ?
    Neobýva pustatiny ani skalné diery, žije tu medzi nami,neveríš ?
    Ak ta irituje vulgarizmus a arogancia, je to vlastne to, čo tak hrubo prehliadaš.
    Skús hladať skutočnú aroganciu a vulgarizmus okolo seba. Na sto percent viem, že ho máš velmi blízko, možno až tak že ho nevidíš.

    Povedzme si ešte o tom druhu sklalpelových vrahov.
    Sú to všetci tí, ktorí vidia len seba, či svojich blízkych. Sú to vrahovia par exelance, svojou aroganciou, nevšímavostou zamordujú počas svojeho života množstvo ludí, neveríš ?
    Množstvo ludí na tento spôsob vraždenia rezignuje, nezvláda ten pretlak vlastného svedomia, hladá unik, rezignuje...
    nejestvuje len vraždenie tela, existuje aj vraždenie duše, a je to daleko horšie, lebo človek nie je len telo.
    skús sa ty, možno aj iní zamysllieť nad svojou aroganciou, ak chceš vulgarizmom.
    tie obete o ktorých som hovoril, sú vlastne našimi obetami, sme im sakramensky moc dlžní. Ja sám len splácam dlh len za seba.
    tie obete sa pohybujú často po okraji vačšinového spoločenstva, často o nich ani pes nezavadí...
    vrahovia mlčia, či často sa tvária ako obete.

    2007-10-19 17:33:07

    Preto mu súčasný "poslanecký ansábel" na čele s predsedom priekopy . Kašubom odmietli Peňažný príspevok, ktorý žiadal.Opýtaj sa priekopských poslancov súčasných aj tých minulých, ako tomu božiemu človeku pomahali a pomáhajú.

    2007-10-19 16:46:23

    prsne o tom sú fóra na nete, tu sa ludia vedia anonymne odbrzdit. Nikdy nevieš, s akou diganozoukto za počítačom sedí...preto takéto debaty treba vždy brať z ľahka, ak ie na ľahko...pán Diškanec je človek boží a chvála mu za to čo robí pre bezdomovcov. Pamatám si, ako mu bývalý primátor chcel kemp zbúrať buldozérom, a nezbúral, lebo ten "poslanecký ansámbel" mu v tom zabránil. Pekný deň všetkým

    2007-10-19 16:36:50

    žasnem nad vulgarizmom a aroganciou.....

    2007-10-18 21:34:33

    tak ho udaj, ked vieš, že porušil zákon !
    na čo ty čakáš ? a na čo čaká primátorov ansábel na mestskom úrade, ked to majú aj na kamere ?
    odpovieš či neodpovieš ?
    vystúp s anonymity, ja by
    som si to mohol dovoliť, no ty by si nemal ak nechceš byť chrapúň pre širokú verejnosť. Zatial sa chrapúnsky správaš, že ti nadelili prezidenský plat a ty si ho prijal, a vozíš sa na aute za ktoré by som postavil styri kempy pre bezdomovcov. takže ja som z anonymity von tak teraz vylez ty,
    ak si chlap a nie monštrum ktoré sa na nás cerilo s bilbordov, a strašilo nás "nás novým pohladom" na mesto.


    2007-10-18 20:29:54

    Hrozba trestného stíhania za sfalšovanie a antedatovanie dokumentov o prácach na rekonštrukcii zimného štadiónu spolu s verejným doznaním pred kamerami na mestskom zastupiteľstve spolu s vtedajším riaditeľom správy športových zariadení, kde zaznel aj skvostný citát "dodatočné navodenie právneho stavu " sú dostatočným nástrojom na jeho oficiálne umlčanie. A tak môže len takto ... alebo pri mariáši. Všimni si, odkedy Stanislav verejne zmĺkol ...

    2007-10-18 20:29:27

    len si zakrič blbečku, tú pomoc ozaj potrebuješ...

    2007-10-18 19:33:51

    Elemér,tosi fakt myslíš,že Stanislav nie je schopný ísť na zastupiteĹstvo Aa povedať na plnú hubu, čo si o vedení nášho Martina myslí? veď to hádam nemyslíš vážne. Prečo by mal vystupovať tu na tomto fore inkognito? Ale tým zádušným rečia tiež prestávam rozumieť.

    2007-10-18 19:16:31

    Je tu nejaký psychiater? Pomooooooc.....

    2007-10-18 08:54:04

    kojenec, viem s historie že vždy vyšlo všetko na javo, aj ked to nikedy dlho trvá. v minulosti sa čakalo na "hriechy" otcov a za tie platili synovia alebo vnukovia.
    Dnes sa tento fenomén zmenil, dnes platí už ten, kto to spôsobil. Hovorí sa, že je to tým, že čas sa zrýchluje. kto sa nad tým zamyslí, chápe čo znamená "zrýchlovanie" času. Preto, na hajzlíkov máme najsilnejšiu zbran aká jestvuje, zákon príčiny a následku.preto sa nemusíme znižovať k ulohe sudcu či trestajúceho,lebo túto špinavú prácu za nás vykoná sudca najvyší...
    takže máš pravdu, opona sa odkryje, a uvidíme všetko čo treba.


    Stránku spravuje a vytvorila ju spoločnosť Zetagroup Software s.r.o. | online užívateľov 634